Anonim

CALEBS FÖRSTA VINN ?! | Blitzball öppningsdag 2020 | Eklöv

I Final Fantasy X, precis som Tidus och Wakka går in i Besaid, drar Wakka tillbaka Tidus och bekräftar om han kan bönen. Efter att ha visat det för honom säger Tidus inre monolog:

Varje Blitzball-spelare skulle veta att Bön, att Bön var Blitzball-tecknet för seger

och vi kan bekräfta detta i början när Tidus lovar en grupp barn att lära dem hur man blitzar och de ger honom bönen.

Senare lär vi oss dock att Zanarkand Tidus kom från var faktiskt en drömvärld skapad av tron ​​på Mt. Gagazet, det verkar också som tron ​​i templen också kan gå till den här världen när vi ser Bahamut-tron dyka upp i början och även i Tidus flashbacks

och även när sanningen om Yu Yevon avslöjas, får besök av den andra tron ​​bekräfta att de också drömmer drömmen Zanarkand

Men jag undrar, var Yevon-bönen skapad från Blitzball-tecknet för seger efter att Zanarkand förstördes eller är Blitzball-tecknet för seger bara Yevon-bönen som lades till Dream Zanarkand av Bevelle / Yevon-centrerad tro?

3
  • borde detta vara en fråga för gaming.stackexchange.com? Jag tror inte att det finns några manga / anime-serier i FFX-universum
  • @ToshinouKyouko JRPGs är fortfarande på ämnet så länge det handlar om tomten. medan plot / lore-baserad fråga också är på ämnet på Arquade ser jag att de bästa blir nedröstade enligt min mening utan anledning, eftersom det från det jag läser finns det några människor på Arquade som bara inte gillar dem, så någon JRPG-fråga om plot / lore frågar jag här medan de flesta andra spel på Sci Fi (eftersom de flesta är sci fi ändå). det finns också Final Fantasy X: Eternal Calm som du kan sätta på samma linje som Advent Children: Final Fantasy VII och det finns Novella och Ultimania men jag vet inte om någon släpptes för X
  • Jag gjorde lite metagravering och videospel på egen hand är tillåtna om de är "anime-stylade", inte bara JRPGs - meta.anime.stackexchange.com/a/418/1530 - Jag antar att FF passar under den kategorin, och om inte någon annan har ett problem, antar jag att jag är relativt okej med att det förblir öppet :)

Som @Kai har nämnt är det tvetydigt och du måste ringa ditt eget omdöme. Jag har skrivit ner en bra bit information som kan övertyga dig på något sätt.

varning: Jag tror att det är blitzball som kom först, men jag har försökt göra detta balanserat

Tidslinje:

  • 1000 år sedan: Machina-kriget, förstörelse av gamla Zanarkand
  • Slutet av Machina-kriget: Creation of Dream Zanarkand, Sin
  • In-game Present Day: Tidus lämnar sitt hem, Dream Zanarkand

När Machina-kriget närmade sig slutet var det tydligt att det dominerades av Bevelle tack vare hjälp från deras machina Vegnagun. Yu Yevon var på sidan av Zanarkand (Anti-Machina) som långsamt förstördes.

För att bevara staden förvandlade Yu Yevon de återstående medborgarna i gamla Zanarkand till Fayth. Fayth skapade sedan Dream Zanarkand, baserat på minnen från deras liv i den gamla staden. För att skydda denna fredsplats skapade Yu Yevon Sin för att försvara Dream Zanarkand och befria världen från spår av maskin. Yu Yevon kanske inte har varit en symbol för religion i detta skede, men han hade en stor anhängare. Det skulle inte vara konstigt för en gemenskap av enad sak att ha en symbol för respekt och enhet medan han levde.

Drömmen Zanarkand består bara av Fayths minnen från den gamla staden och deras liv. Det finns också i ett utrymme som skiljer sig från resten av världen. Dessa två fakta tillsammans ger oss bevis för att Fayth måste ha känt till symbolen innan Dream Zanarkand konstruerades.

Poängen med Dream Zanarkand var att återställa Gamla Zanarkand till det före kriget och att bevara det för evigheten. Eftersom Dream Zanarkand var före kriget - hade Yu Yevon inte haft någon större följd som det kraftfulla försvaret mot machina. Även om denna symbol var under användning är det mycket mindre troligt att en redan etablerad sport skulle ta på sig idealismerna och symbolerna för en mans efterföljare än att tro att Yu Yevon antog symbolerna eftersom de redan var representativa för seger och styrka.

Under de första ögonblicken av Final Fantasy X följer vi Tidus i Dream Zanarkand, många traditioner har glömts bort under årens lopp. Själar behöver inte längre skickas, det finns inga bevis för att aeoner finns, och Fayth Hymn har inte längre någon mening. Detta är huvudtvistpunkten - Innebär det faktum att psalmen existerar att psalmen härstammar från fädernas undermedvetna när de bor i världen (inte relaterad till Yevon)? eller skapades drömstaden för att representera staden medan Yu Yevons fortfarande hade följande (härstammar från Yevon, Möjlighet gör symbolen också)?

Troshymnen översätter ungefär till (efter en pussellösning som ses i länken):

Be till Yu Yevon

Dröm, Fayth

För alltid

Ge oss välstånd

Texterna indikerar erkännandet av Fayths skapande av Yu Yevon och hur de ska bo där för alltid och alltid i en drömlik fred. Detta gör låten ännu viktigare vid bedömningen av symbolens tidslinje.

Wikia och andra webbplatser hävdar att blitzball kom först, men ingen citerar några fasta artiklar eller går in i mer detaljer än att nämna. Därför måste du själv bestämma vilken möjlighet du tror är mer trolig.

1
  • Specifikt hävdar wikien här att bönen "utvecklades från en blitzball-ritual", även om ingen källa ges.

http://finalfantasy.wikia.com/wiki/Dream_Zanarkand

Såvitt jag vet lämnas detta något tvetydigt. Dream Zanarkand bygger på minnena från människor som bodde där, men ändå skiljer det sig klart också från det faktiska Zanarkand.

Men vi kan också överväga att Yu Yevon skulle vara samtida med den sanna Zanarkand. Han verkar inte vara känd i den idealiserade drömmen Zanarkand. Och ändå måste Fayth, som också var samtida med sann Zanarkand, känna till tecknet för att ha drömt om det. Men dessutom var Yu Yevon vid den tiden inte riktigt en religiös person, tror jag inte, även om han kan ha varit föremål för en personlighetskult. Därför tror jag att det är säkert att gissa att Yevon Prayer inte började som en bön exakt. Kanske var det ett tecken på Blitzball-seger, eller jag tror mer troligt, någon form av allmän hälsning som människor skulle ha gjort till stöd för Yu Yevon, och kanske också för seger i blitzball.