Anonim

1926 HITS ARKIV: Alltid - George Olsen (F Frey, B Rice, E Joyce, sång)

Jag har precis avslutat FMA: B-anime (menat att göra detta) och jag är fortfarande förvirrad över vad de faktiskt skapade. Ursprungligen trodde de att det var deras mamma men sedan insåg Edward att det faktiskt inte var deras mamma som de transmuterade.

Vi får sedan reda på att Alphonse kunde se Edward ur den sakens perspektiv. Var den saken en misslyckad homunculus som de skapade? Och varför kunde Alphonse se allt ur sitt perspektiv?

Enligt FMA Wiki,

I mangan är det bestämt att återuppväxande mänsklig transmutation är omöjlig eftersom en själ som har lämnat den dödliga spolen har gått vidare i efterlivet och aldrig kan kallas tillbaka med mänskliga medel. Försöket kommer att orsaka en rebound på grund av både den inneboende bristen på något speciellt ämne som kan matcha en mänsklig själ i värde och det faktum att den initierade transmutationen når ett ouppnåeligt mål. Av de kända försök till mänskliga transmutationer har rebounden varit att "ta" delar av initiatorens kropp ut ur den levande världen och in i flödets tomrum.

I den ursprungliga FMA-anime (inte FMAB), dock

I anime är resultaten av återupplivande mänsklig transmutation olika. Anime förklarar att det är möjligt att föra döda människor tillbaka till den levande världen, men när de återupplivas blir de i allmänhet omänskliga Homunculi med det fysiska utseendet och minnena från de människor de brukade vara. Med hjälp av filosofens sten eller ett människoliv som material för att återkalla själen är det möjligt att få tillbaka en människa som en komplett människa. Al innebär också att det kan vara möjligt att slutföra en redan existerande homunculus. Om detta görs, vilket det teoretiskt sett kan vara med en filosofs sten, (som låter en överleva med att skapa en homunculus och fästa en själ till den) är det okänt om den nu fullständiga homunculus kommer att vara en full människa och därmed kunna utföra alkemi, åldras och dö lätt eller inte.

I FMA-anime,

I den första anime-serien tar resterna av den misslyckade mänskliga transmutationen som Trisha en större roll. När bröderna rusar iväg från platsen och letar efter hjälp lyckas den deformerade, levande massan som skapades krypa iväg. Dante väntar tålmodigt inte långt från huset, som matar det de röda stenarna som är nödvändiga för att ge det en mänsklig form. Homunculus Sloth skapas sålunda och ser ut som Trisha Elric.

I volym 11 i mangan,

I vol. 11, Hohenheim pratar med Pinako om resterna och frågar om något av det ser ut som Trisha, såsom hår eller ögonfärg. Edward, som lyssnade runt hörnet, fryser och ser förskräckt ut när han lyssnar. Nästa dag, efter att Hohenheim har lämnat, ber Edward Pinako att visa honom var hon begravde resterna och hjälpa honom att avslöja dem. Utgrävningen verkar orsaka Edward stor smärta, eftersom han ofta pausar för att återta andan eller kräkas mellan grävningen. När de avslöjar resterna upptäcker Edward att det inte var deras mamma som de hade "återuppväckt" den natten, eftersom hårfärgen och benstrukturen skilde sig från Trishas.

Slutsatsen är alltså att de skapade ingenting annat än några organ som representerar en människa, i en vag mänsklig form, men utan någon själs närvaro. Denna sak som de skapade dog kort därefter i frånvaro av en själ.

I 2003-anime, FMA, som inte är helt kanon, har denna vaga mänskliga form en framtida inverkan när den återskapas till en homunculus genom att mata den till en filosofsten.

Men i canon manga och FMAB anime (2009) händer inga sådana händelser och saken är begravd.

1
  • vad betyder det helt canon?

De skapade ingenting. Från fma.wikia.com

Enligt FMA: Brotherhood eller FMA manga är mänsklig transmutation omöjlig eftersom en själ som har lämnat den dödliga spolen har gått vidare i efterlivet och aldrig kan kallas tillbaka med mänskliga medel. Försöket kommer att orsaka en rebound på grund av den inneboende bristen på något särskilt ämne som kan matcha en mänsklig själ i värde och det faktum att den initierade transmutationen försöker nå ett ouppnåeligt mål.

Så de har inte skapat något och det har inget att göra med homunculus.

Men i FMA 2003 anime är det annorlunda:

Anime förklarar att det är möjligt att föra döda människor tillbaka till den levande världen, men efter att ha väckt dem till liv blir de vanligtvis omänskliga (Homunculi - med det fysiska utseendet och minnena från de människor de brukade vara). Med hjälp av filosofens sten eller ett människoliv som material för att återkalla själarna är det möjligt att få tillbaka en människa som en komplett människa. Al förklarade också att det kan vara möjligt att slutföra en redan existerande homunculus. Teoretiskt sett kan det göras med hjälp av en filosofs sten, (så att man kan överleva genom att skapa en homunculus och koppla en själ till den). Det är dock okänt om den "färdiga" homunculusen kommer att bli en "full" människa - oavsett om den skulle kunna utföra alkemi, ålder och / eller dö lätt.