Anonim

ShinChan-karaktärer i verkliga livet

Det finns gott om manga som aldrig slutade av många anledningar. Till exempel, High School of the Deadmangaka, Daisuke Satou, har gått bort. Vissa mangaka kan inte heller fortsätta sitt arbete på grund av hälsoproblem, liksom av andra skäl. Säg att den ursprungliga mangaka antingen förberedd eller inte förberett ett slut själv, kan en annan mangaka fortsätta sitt arbete? Har detta någonsin hänt tidigare?

1
  • Saker att tänka på: det måste finnas ett inslag av yrkesstolthet, fans som avvisar en annan författares uppfattning om sitt älskade verk, immateriella rättigheter måste hanteras på något sätt, det skulle i princip vara huvudkanon av en fläkt (om än en stor och en pro mangaka det där).

Ja, det kan det. Det är vanligtvis upp till utgivaren om de vill fortsätta fortsätta en serie, beroende på vem som äger rättigheterna (familjemedlemmar brukar också säga till om det).

Observera att för HotD var plot-skaparen känd för att vara en långsam författare till att börja med (2 år mellan volym 6 och 7), och mangan var på paus under ett tag innan hans död (2011). Medan hans död var spiken i kistan, tror jag inte att någon verkligen förväntade sig att serien någonsin skulle vara klar. Artisten gick vidare för att skapa Triage X, som i grunden skrevs för att ersätta HotD.

Nedan följer några exempel (men jag är säker på att det finns fler).

Fall där författaren dog och hans team tog över:
Crayon Shin-chan

Fall när författaren bytte, även när den föregående fortfarande lever (även om det tekniskt sett är en ny serie eller spin-off):
Lupin den 3: e
Saint Seiya

Fall där konstnären dog, men den ursprungliga författaren levde fortfarande:
Catapillar (De ersatte artisten med en annan)

Fall där de hade någon annan fyller i för den döda författaren:
Bekant med noll

Ja, det är möjligt men är inte lätt ...

  • Om den första mangaka fortfarande lever.

Då måste han / hon hitta någon som är villig att avsluta sin manga, också måste utgivaren komma överens. Då är det möjligt.

  • Om den första mangaka inte längre lever.

Då måste alla människor som har rättigheterna till mangan (familj, förläggare) komma överens om att låta en annan mangaka avsluta de första. Men jag känner inte till några exempel där den andra mangaka gick med på att avsluta de första mangorna utan ett manuskript eller kunskap om hur historien skulle fortsätta.

Referens:

  • https://godanimereviews.com/mangaka-unable-continue-manga/