Anonim

Problem med vindrutetorkare löst.

Under den ursprungliga serien av Magical Girl Lyrical Nanoha, ibland när Presea Testarossa var ensam hostade hon upp blod med att mer hostade upp när tiden gick uppenbarligen också att bli svagare. Hon kommenterade också att hon hade slut på tid att samla juvelfrön för att nå Al-Hazard vilket ledde till att hon måste driva framåt med sina planer innan hon fick alla juvelfrön.

I filmerna avslöjades det att Alicia dog av en prototypenergi generator smältning som Presea utvecklade så först trodde jag att hon led av skador från olyckan hon överlevde men olyckan var 0039 och Jewel Seed Incident var 0065 så Presea hade levt i 26 år så hon skulle ha återhämtat sig då.

Så jag undrar vad som var fel med Presea? också när hon sa att hon hade slut på tid, hänvisade hon till att hennes eget liv var slut eller Alicias bevarade tillstånd?

1
  • Det här är en del spekulation från mig men jag har alltid trott att exponeringen för generatorsmältningen gav henne något som strålningssjukdom. Så hon hade en sjukdom som utvecklades och gjorde henne sjukare och sjukare fram till 0065.

Ja, vad som än hände med reaktorn orsakade det förmodligen. Jag tror inte att strålningsförgiftning är det exakta tillståndet, bara för att en avancerad, experimentell teknomagisk manareaktor inte ska använda kärnklyvning, men symtomen och utvecklingen verkar matcha mediebilder av den och av tuberkulos, mer nära; den "vackra blekheten", utmattningen och hosta upp blod var ursprungligen markörer, i prosa och poesi, sedan senare i film, av vad som i allmänhet kallades "konsumtion". Tuberkulos är inte längre en stor mördare i den utvecklade världen, men dess symtom förblir i media som den ospecifika långsamma och slöseri döden.

När det gäller tidsfaktorn tror jag att hennes sjukdom var avgörande där; Alicia skulle inte bli mer död. Oavsett den faktiska orsaken till hennes sjukdom tror jag att den förvärrades av att hon kastade sig in i projektets öde; som du säger tillbringade hon 22 år på det innan Ödet själv dekanterades, förmodligen arbetade hon hela tiden och försummade hennes hälsa; hon visste nog att hon dör långsamt innan hon insåg att ödet inte var Alicia och flyttade till sitt galna försök att nå Al-Hazard. Hon gav Linith en hård (och nästan omöjlig) tidsfrist för att bygga Bardiche och träna ödet som en toppmager, så hon visste verkligen att hon hade lite tid då.