Anonim

Carlos Santana / Rob Thomas - Smooth Live-video från 1999

I avsnitt 11 av Beastars lade Haru (kaninflickan) armen i Legoshis (vargpojkens) mun på hotellet när de skulle ha [...] och förklaringen var att det var hennes instinkt som växtätare att göra så. Men så långt jag vet, tenderar djur oftast att fly när de är i fara eller någon annan obekväm situation och försöker inte att ätas.

Var den förklaringen rätt eller kanske är det en felöversättning av fansuben? Är det samma i mangan? Om ja, är detta beteende rätt enligt verkligheten eller gjorde författaren det? Och varför?

Tl; Dr längst ner

Som en head up har jag inte läst Manga så ta mitt svar som vad du vill.

Under större delen av säsongen har vi sett Legoshi komma överens om hur han känner för Haru och hur hans sinne och kropp ibland konflikter. Legoshi gick från Haru är mat, Haru är inte mat, Kärlek Haru, Haru är byte och bestämde sig i princip om han kände som han gjorde för att han antingen gillade henne eller ville äta henne. Han nådde dock sin slutsats att han gillade henne.

Haru skulle jag säga har ännu inte gått igenom all denna utveckling och antingen bara har börjat eller är mitt i den. Hon har bara accepterat att någon gillar henne själv utan att ha medlidande med henne och bara tänkt att det räcker, när verkligheten skriker hennes kropp om att något hemskt fel.

Slutsats, även om jag inte nödvändigtvis tror att handlingen med att sätta hennes arm i hans mun i sig är en defensiv mekanism, är det mer en manifestation av konflikten som hon ännu inte har / för närvarande går.

Tl; Dr:
Kropp: vill springa,
Mind: Jag gillar honom dock,
Kropp: PANIK GÖR NÅGON ÄTT, Tänk: hälsar ni vi är;),
Kropp: SMURGAFLEEEUR ARM TAKE, THE LEEEAVE

1
  • Jag skulle tillägga att det förmodligen var en del av hennes kamp / flyg / frys (sympatiska nervsystemet) svar. När detta hände antog jag att det var ett svar som hennes instinkter trodde skulle hålla henne vid liv: även om hon skulle förlora armen skulle det distrahera rovdjuret tillräckligt länge för att låta henne fly och leva en annan dag. Men på grund av sammanhanget i den situation hon befann sig i gjorde det det otroligt besvärligt och svårt att förstå.