Anonim

I slutet av Nekomonogatari (Kuro) säger Araragi att Hanekawa inte kommer ihåg några av händelserna under Golden Week. (Detta visas också i motsvarande sammanfattningsavsnitt i Monogatari Series andra säsong.) Men i Monogatari Series andra säsong, under Tsubasa Tiger-bågen, verkar Hanekawa veta om Black Hanekawa:

  • I voice-over i det första avsnittet gör hon några anspelningar på att ha varit en katt. (Jag kommer inte ihåg vad hon sa exakt, men jag kan gräva upp det senare om jag har tid.

  • I avsnitt 4 kommer hon till slutsatsen att hon måste ha varit besatt av Black Hanekawa efter att ha märkt smuts i naglarna (och dessutom kommenterar att den här gången fanns det ingen varningshuvudvärk).

När inser Hanekawa att hon hade varit besatt av Black Hanekawa? Har detta något att göra med avsnittet före skolfestivalen (inte i den meningen att detta faktiskt var ett avsnitt av anime, men genom att detta var en förekomst av att hon var besatt) som antyddes en eller två gånger?

5
  • Det är min förståelse att Hanekawa har varit mer än medveten om hela denna situation under en tid eftersom i princip svart Hanekawa är manifestationen av hennes oönskade känslor, och det finns inget sätt hon inte kan veta vad hon inte vill känna. Också några av de andra karaktärerna kan ha pratat med henne om det, och det var så hon fick reda på det.
  • @ user1306322: Jag läste hennes oönskade känslor som förtryckta i något freudiansk bemärkelse (förutsatt att jag läste Freud korrekt, det vill säga), till en punkt där hon inte nödvändigtvis ens hade varit medveten om dem.
  • Jag tänkte att hon erkände och accepterade dessa känslor såväl som hennes kattform. Det blev uppenbart för mig när Araragi var som "Vänta lite, du är Hanekawa! "När han såg henne besatt och hon förnekade det inte.
  • @ user1306322: ah ja, det är definitivt sant - jag hänvisade till före den sista delen av Tsubasa Tiger-bågen.
  • Om du inte har sett avsnitt 13-15 av Bakemonogatari, bör du definitivt göra det först - det är där det verkliga köttet från Tsubasa Cat-bågen förekommer.

Vissa detaljer i ONA för Bakemonogatari antyder ett potentiellt svar. I avsnitt 13 säger Hanekawa att hon inte har något minne av Golden Week bortom kattens begravning (eller något tidigare). Så hon kan märka sådana luckor i hennes minne. Hanekawa kommer till Araragi för att få hjälp efter att ha odlat kattöron (som kom efter hennes huvudvärk). Det är möjligt att hon också kommer ihåg det.

Hanekawa vet förmodligen åtminstone det något är uppe. Dessutom säger Araragi att han inte har någon aning om hur mycket av händelserna med "Tsubasa Cat" Hanekawa kommer ihåg, men att han inte kommer att be om nu eftersom han vill låta henne komma överens med sina känslor.

I "Tsubasa Song" säger Araragi (egen betoning, citat från en fansöversättning):

. . . det var två gånger som en katt ramlade på Golden Week och bara för några dagar sedan . . .

Dessutom har vi detta:

Och det är därför jag slutade se mardrömmar inte en gång utan två gånger sa Hanekawa, som om hon sa till sig själv snarare än mig.

Och senare berättar Hanekawa för Araragi:

Jag vill inte stänga mig längre, och som det är, om jag inte visar mer av min individualitet, kan jag en dag bli kattens byte igen.

Araragi har förmodligen inte frågat Hanekawa om händelserna för några dagar sedan, men Hanekawa vet om båda ägodelarna. Så det ser ut som Hanekawa blev misstänksam och frågade någon vad som hände under dessa två perioder.

Det är möjligt att hon kommer ihåg bitar av den andra besittningen eller till och med till slut kom ihåg den första besittningen. Men i "Tsubasa Tiger" kommer Hanekawa till slutsatsen att hon måste ha varit besatt på natten via indirekt bevis och inte minne. Så minnesförlust kan kopplas till ägodelar. Därför verkar det osannolikt att hon kommer ihåg det allt vid denna tidpunkt före slutet av "Tsubasa Tiger. (Det är möjligt att hon kommer ihåg allt när hon accepterar sina förtryckta känslor, men det kommer efter den period som diskuteras i denna fråga.)