Anonim

【東方 Vocal】 な い も の ね だ Ask Fråga efter månen ~ 【TAMAONSEN】 (ENG / JP Subbed)

I Skriva om, Sakuya, Chihayas butler, är inget annat än antagonistiskt mot huvudpersonen Kotarou från det ögonblick de träffades. Han kallar honom förolämpande namn och är i allmänhet bara lite skitstövel. Senare visar det sig att både han och Chihaya arbetar för Gaia, ekoterorgruppen som vill förstöra allt mänskligt liv

(och som slutligen lyckas i det sista avsnittet av säsong 1).

Sedan, runt avsnitt 8 eller så, dyker han slumpmässigt upp i den magiska skogen och räddar Kotarous liv. Han meddelar att han nu arbetar med Kotarou och vänner mot Gaia, erbjuder att träna Kotarou och blir betydligt mindre motsatt mot honom. Absolut ingen förklaring ges för detta, och för mig verkade det komma helt ur vänster fält.

Vad fick Sakuya att byta sida så plötsligt? Jag tror att Chihaya kanske redan har hoppat av vid denna punkt, men det kan säkert inte vara den enda anledningen?

Jag kommer inte ihåg vad som exakt händer i anime, så jag kommer att prata om Sakuya i VN.

Sakuyas lojalitet ligger helt hos Chihaya. Och Chihaya är inte så lojal mot Gaia. I sitt VN ger hon upp Gaia några gånger. Och Sakuya följer alltid efter. Och medan Sakuya förolämpar Kotarou, är det mest lekfullt att krossa. Han hotar honom aldrig riktigt. Han trollar i princip honom, för han vet att han får reaktion av honom.

Varför Sakuya inte gillar Kotarou förklaras i VN:

Sakuya är samma som Kotarou, med omskrivningsförmågan. Och som Kotarou missbrukade han det till den grad att han förlorade sin mänsklighet och blev en bekant. Och han ser helt enkelt sig själv i honom och gillar inte att bli påmind om sitt förflutna. Men när situationen blir tillräckligt allvarlig lägger han allt skämt åt sidan och börjar behandla Kotarou ordentligt.

tl; dr; Läs VN. Anime är hemsk, FÖRSKRÄCKLIG, anpassning.

1
  • Åh, jag visste redan att anpassningen var hemsk, det var därför jag aldrig brydde mig om säsong 2. Jag tycker att det här svarar på frågan snyggt, tack för att jag rensade upp det här för mig!