Anonim

Crusader Kings III: The Witch King goes Crusading - Exclusive Gameplay! #sponsored

Sabres karaktär i Fate / stay night och Fate / zero är baserad på den verkliga hjälten King Arthur. Är de andra Holy Grail War-tjänarna också baserade på verkliga hjältar? Och om de är det, vem är de hjältarna?

1
  • du kan kalla några hjältar, men de flesta var helt enkelt tyranner; p eller mytologiska.

För det mesta, ja, men det finns några undantag. Jag antar att du inte har läst den visuella romanen Fate / stay night, som svarar på din fråga. Som sådan, spoilers för det nedan.

Några av hjältarna är i grunden bara nytolkningar av människor som man känner till faktiskt funnits i den historiska historien. Dessa är F / z's Rider (Alexander the Great), Caster (Gilles de Rais), Archer (Gilgamesh), Assassin (Hassan-i Sabbah); och F / sn's Assassin (Sasaki Kojirou; eller åtminstone tror jag att konsensusen är att han var verklig) och True Assassin (Hassan-i Sabbah).

Andra hjältar är nytolkningar av fiktiva hjältar eller av människor med tvivelaktiga historiska egenskaper. I Ödetens värld behandlas dessa människor som faktiska historiska personer som bara råkar vara kända i modern tid genom fiktiva skrifter. Dessa inkluderar F / z's Saber (King Arthur), Lancer (Diarmuid Ua Duibhne), Berserker (Lancelot); och F / sn's Rider (Medusa), Saber (King Arthur igen), Lancer (C Chulainn), Caster (Medea) och Berserker (Heracles)

Och sedan har du ett stort undantag, som är F / sn's Archer (det vill säga Rins tjänare, inte Gilgamesh). F / sn's Archer är faktiskt Emiya Shirou, som är fiktiv.

Det finns också en känslig fråga kring de olika hassanerna som kallas till lönnmördare - tanken där är att alla vanliga lönnmördare (exklusive konstiga undantag som Sasaki Kojirou) motsvarar en ledare för den historiska mördarkulten. Frågan där är att det i princip inte finns några register (i den verkliga världen) av hur kultens ledare var, så deras personligheter och förmågor i Ödetens värld är helt en uppfinning av författarna (Urobuchi Gen och Nasu Kinoko för F / z respektive F / sn).

Familjen Tohsaka tillhandahöll i början det nödvändiga landet och kallade fram tjänarna. Den ursprungliga designen var att bara kalla hjältar från historia och legend. I Nasuverse finns det många legender om hjältar som Hercules, King Arthur och Siegfried som faktiskt hände. Deras legender ändras emellertid i delar, till exempel att King Arthur faktiskt varit en kvinna som gjordes till en pseudo-man av Merlin (med tanke på att Guinevere visste att Arturia var en kvinna, kan Merlins handlingar ha varit på hans egna nycklar som en prankster ).

Verkliga "hjältar" som Alexander den store, Jeanne d'Arc och Gilles de Rais förändrar sina historier för att passa det faktum att magi finns. Deras Nobelfantasmer, symbolerna för deras hjältedåd, är också mer magiskt baserade.

Tjänare som Medea och Medusa borde inte ha kunnat kallas eftersom de inte är hjältar. Men under det 3: e heliga graalkriget ville Einzbern, efter att ha förlorat de 2 första, vinna till varje pris och skapat en ny tjänare Avenger som var Angra Mainyu. Denna Avenger-klass var dock mycket svag och dödades tidigt i kriget. Avenger accepterades dock i gralen och korrumperade den. Detta gjorde det möjligt att kalla till nästan vad som helst, eftersom den heliga gralens ursprungliga regler hade förvrängts av Angra Mainyus korruption. Detta kan ha hänt innan Saber kallades under det tredje kriget, eftersom Edelfelt-systers trolldomsegenskaper gjorde det möjligt att kalla till 2 Sabrar, en anpassad till god och en anpassad till ondska som i det falska Holy Grail War in Fate / Hollow Ataraxia. Arturia kallade med sin Alter från som en andra personlighet för att duplicera Edelfelt-systers Sabre (det falska 5: e kriget baserades på det tredje kriget).

Ursprungligen krävde den heliga gralen att de som kallades till Assassin-klassen måste vara en av de nitton individer som kallas Hassan-i Sabbah, pseudonymen för ledarna för en medial islamisk sekte som heter Hashshashin. Hashshashin är den etymologiska roten till ordet "mördare". Men på grund av korruptionen av graden kunde Sasaki Kojirou kallas. Sasaki Kojirou existerar inte alls i Nasuverse. Han var en namnlös kampsport med en viss relation till Ryuudouji-templet, och Medea använde själva tempelområdet som katalysator för att kalla honom. Naturligtvis, när Zouken blev involverad, kunde han förvandla Sasaki till en av Hassan-i Sabbah.

Med King Arthur är King Arthur en riktig hjälte. Den allmänt kända Arthur-legenden är dock främst fiktion baserad på Arthurs legend. Men i Nasuverse hände de faktiskt, dvs. Merlin, Morgan Le Fay, Arthur's Fate.

Nu är det bara Fuyuki Holy Grail War. Det finns andra Holy Grail Wars som förekommer utanför Fuyuki och har olika regler, som fallet med Moon Cell Holy Grail War. Eftersom måncellen har observerat hela mänsklighetens historia kallas varje hjälte som sitt sanna jag och påverkas inte av hur deras legender / historia har uppfattats över tiden. Det är därför som Nero Claudius Caesar Augustus Germanicus kallas som kvinna och ser mycket ut som Arturia eftersom det sägs att kung Arthur var en fusion mellan två individer, varav en var en romersk general. Vlad III skiljer sig från sin motsvarighet till Great Holy Grail War. Den som kallas in i måncellen är mer blodtörstig och galen i förhållande till vem han var (i Nasuverse), medan Great Holy Grail War-versionen av honom ger en mer vampyrkänsla på grund av hur Draculas legend föddes från Vlad: s handlingar.

Det stora heliga graalkriget inträffar efter att den större graalen hade stulits efter det tredje heliga graalkriget. Det är inte känt om det tredje kriget är detsamma som det som Avenger kallades till eller en annan i ett parallellt universum där han inte kallades. Men precis som Fuyuki Holy Grail Wars kallar Great Holy Grail War hjältar från både verklig historia och från legender som förekommer i Nasuverse som Siegfried och Mordred. Men andra tjänare som normalt inte skulle klassificeras som hjältar kallas till som Frankensteins monster, Shakespeare och Jack the Ripper. Det verkar också som att Assassin inte behöver vara Hassan-i Sabbah.

På denna Typ-Moon Wikia-sida kan du se en lista över alla kända tjänare som kallas i alla olika krig, deras kända hjältar och länkar till Wikipedia-artiklar för de flesta. Länkar i tjänarkolumnen går till den tjänarens profil inom Nasuverse medan identitetskolumnen normalt går till Wikipedia-artiklarna om de har en känd historia / legend (ett undantag är naturligtvis EMYIA).