Anonim

16 Vad är ... Eurodollar Mailbag?

När Shirou går in i Greater Grail accepterar den hans önskan och börjar verkställa den. Men vid den tiden fanns fortfarande tjänare av båda fraktionerna levande och stridande. Varför följde graalen om kriget inte hade avslutats ännu?

Min enda gissning är att den här graden kommer från föregående tredje krig. Och eftersom Shirou i stort sett är den enda överlevande förtjänar han sin önskan. Men i så fall, varför skulle Graalen starta ett nytt krig för att kalla till nya tjänare?

Första sak: Ett vanligt tema i Fate-franchisen är "Regler? Skruva dina regler. Jag är en magiker / tjänare / ädel fantasma / vad som helst." Den sanna konkurrensen är inte att konkurrera i enlighet med reglerna (oavsett hur mycket linjal försöker säga något annat), utan att bryta reglerna bättre än de andra. På detta sätt aktiverar Shirou den större graden med våld. Det är ett system som utformades för att interageras med externa krafter, och han använder det till sin fördel.

Andra sak: Villkoret för att bevilja en önskan är inte "bara en tjänare återstår", utan snarare "tillräckligt med energi har samlats in genom att tjänare har gått ut, och andra tjänare kommer för närvarande inte i vägen för att hindra dig från att aktivera gralen" . Den (större) grailen fungerar i princip enligt följande:

  1. Dra magisk energi från en lutningslinje.
  2. Använd den energin och löftet om en önskan att få tjänare att slå samman.
  3. Tjänarna har sin egen magiska energi som är (mycket) större än vad du brukade föra dem dit.
  4. När en tjänare dör "filtreras" de genom det större gralsystemet. Graalen hävdar sin magiska energi för sig själv.
  5. Graal har nu mycket mer magisk energi.

Under det första kriget kallade de bara till tre tjänare, en för var och en av de familjer som var involverade i dess konstruktion, men de kunde inte uppnå mycket med bara så mycket makt; särskilt inte deras mål att nå roten. Så de bestämde sig för att för att säkerställa att graalen fick tillräckligt stort utbud skulle de behöva cirka 6 "genomsnittliga" tjänare för att upphöra, så de justerade den för att kalla till totalt 7.

I Apokryfa-gralkriget kan Klocktornet aktivera en säkerhetsrutin som får ett dubbelskaligt krig att inledas. Den var utformad för att bara behöva kalla till 7 genomsnittliga anställda, men nu finns det 14. Detta utlöser sedan en annan säkerhetsrutin, som kallar linjal. Så i själva verket behövde endast 6 tjänare med medelstyrka elimineras för att Greater Grail skulle ha tillräckligt med kraft för att bevilja en önskan, upp till 14 är tillgängliga (räknar härskare), och färre kommer att räcka om det finns exceptionellt kraftfulla tjänare (Black Assassin skulle vara under genomsnittet, men Red Rider ligger långt över genomsnittet etc.). I kombination med en påtvingad aktivering behöver du inte döda alla, särskilt i ett dubbelstorlek. Du behöver bara ha tillräcklig kontroll över situationen för att inte störa din önskan.

2
  • Kunde inte Darnic bara be alla Yggdmillennias tjänare att begå självmord och omedelbart mata graalen? Eftersom alla mästare är samma klan föreställer jag mig att de lätt skulle kunna gå med på den planen för att garantera seger och nå roten. Jag kommer ihåg att Fiore hade sin egen önskan men jag är inte säker på om hon skulle sätta det före Yggdmillennias seger.
  • @Omega Han visste att ett dubbelkrig redan pågick och att Clock Tower i huvudsak skulle vara hans motståndare. Eftersom Klocktornet i grunden är hans fiende i allmänhet, och han skulle gärna vilja skjuta sin arrogans ner i deras döende hals, han förstör för kampen. Han planerade specifikt att de skulle ingripa på något sätt.Vidare, när en enda röd tjänare har kallats, kan bara en okontrollerad tjänare komma i vägen genom att bara krascha självmordspartiet.