Anonim

När du tänker på en shonen-actionshow, föreställer du huvudpersonen till hjälten "It's over 9000". Han har någon hemlig / stark kraft som är obalanserad och gör honom unik.

Exempel kan vara Goku (inköp från över 9000 meme), den aktuella säsongens Asterisk-krigs Amagiri (hans syster var tvungen att låsa sin makt), Guilty Crown's Shuu, UQ Holder's T ta, Ranma Saotome, etc etc etc ...

Men World Trigger's Mikumo är exakt motsatsen. Han är svag, kan inte besegra andra än de svagaste fienderna själv, och efter 50 avsnitt trots att han är lite starkare nu är han fortfarande den svagaste individen i sitt lag och den svagaste i sin liga.

Kan han klassificeras som en antihjälte?

1
  • Han har hjältemässiga egenskaper, det är bara att han är svag, så det strider typiskt mot den vanliga definitionen av Antihero.

"En antihjälte eller antihjälte är en huvudperson som saknar konventionella heroiska egenskaper som idealism, mod och moral." - Wikipedia

Mikumo passar definitivt inte denna definition av en antihjälte. Det skulle i allmänhet vara karaktärer som Deadpool, Punisher, etc från Western Comics. Jag känner att detta förmodligen är den välförståda definitionen.

Tydligen (enligt TVTropes som jag gav upp för att leta upp) plågas en klassisk antihjälte av självtvivel och en medelmåttig kämpe. Medan Mikumo är modig när det behövs och smart, så passar han helt klart den (mindre bekanta för mig) definitionen. Det finns flera mer sympatiska hjältar i Shonen som har super superdrivna vänner. I dessa fall skulle denna definition kalla denna karaktär (Elizabeth, Lucy, Ussop, Ganta, etc) den klassiska antihjälten medan de har en kontrasterande klassisk hjälte (Meliodas, Natsu, Luffy, Shiro, etc).