Anonim

\ "Spooky / Dark Anime Music \" Collection | från Shiro SAGISU

I kapitel 242 och i flera av kapitlen tidigare. Man läser att tarmarna står i Hazamas värld. Naturligtvis utanför sammanhanget antar jag att det betyder ... spoilers nedan.

En värld av demoner som ständigt attackerar honom och casca för att de bär offrets märke

Men vad gör det faktiskt betyda? Jag är inte säker på om jag bara missade det i ett tidigare kapitel eller om det aldrig definierades ordentligt. Kan någon hjälpa mig?

Detta definieras inte i mangan själv, för Hazama är ett känt japanskt ord, inte något som de kompenserade för historien.

Hazama ( ) översätts inte perfekt till engelska, men det närmaste ordet vi har för det som används i det sammanhanget är Interstice. Men eftersom det är ett ord som väldigt få människor faktiskt känner, kan jag förstå varför de kanske inte har brytt sig om att översätta det.

Om vi ​​expanderar till en översättning med flera ord kan vi titta på definitionen av Interstice. Interstice är en term för utrymmet mellan två saker, särskilt när nämnda utrymme är mycket litet.

Den andra platsen jag hittade den här termen i Berserk manga var helt tillbaka i kapitel 114. Den japanska titeln på kapitlet är (Ma to hito no Hazama) översatt som "Utrymmet mellan Demon och människan." Även här har Hazama innebörd att utrymmet i fråga är mycket litet ... med tanke på innehållet i det kapitlet.

Så när mangan säger att Guts lever i 'Hazamas värld' står det att han bor i 'World Between', vilket sannolikt hänvisar till människans värld och demonen. För att uttrycka det på en engelsk frasering: Tarmar står på staketet mellan demoner och människor.