Anonim

En vän berättade för mig att de klämde in två hela volymer av mangan i det sista avsnittet av Sakamichi no Apollon (Kids on the Slope), vilket naturligtvis tvingade att vissa saker skulle hoppas över.

Vad var några av de viktigaste sakerna som hoppades över? Jag behöver inte alla detaljer, bara en kort lista är bra.

1
  • Jag är också nyfiken på det, det kommer att bli intressant att kolla om serien (12 avsnitt långa) ursprungligen planerades vara längre.

Saknat innehåll

Mangaen har 9 volymer och en extra volym (med titeln "Bonus track").

De "Jag är glad att Sen är borta" scen med Kaoru som inte förmedlar sina känslor till Ritsuko och efteråt berättar för henne att han ska åka till Tokyo är slutet på mangas åttonde volym. Den här scenen är 6 minuter in i animens sista avsnitt.

Kort sagt, följande innehåll av mangavolym 9 och Bonus är:

Kaoru lämnar för att studera medicin vid ett universitet i Tokyo där han återupplivar sin kärlek till jazz. Han kompenserar typ med Ritsuko och får sedan reda på att hon verkar vara med en annan man och skär alla band. Han blir läkare på ett Kyushu-sjukhus och genom en antydan från Yurika (som bor tillsammans med Junichi och senare har tvillingar) får han reda på att Sen blev präst på en närliggande ö. Sen anlände där efter att ha bestämt sig för att lämna allt efter sin systers olycka. Först efter att han insett hur mycket han älskar att arbeta med barn ändrar han sig. Kaoru träffar Ritsuko igen många år senare och lärde sig att hon aldrig varit i ett seriöst förhållande. Manga slutar med att alla träffas för en jamsession på ön, lyssnat på av Ritsuko som är gravid med Kaorus barn.

Här är en mer detaljerad uppdelning efter kapitel. För korthetens skull är Ritsuko R. och Kaoru är K.

Volym 9:

  • ch41: På examensdagen ignorerar R. K. Han fortsätter att tänka på Sen men berättar för folk att allt detta snart kommer att ligga bakom honom och han kommer att fokusera på sina studier i Tokyo. K. ropar sin ursäkt vid R.s fönster, samma som i anime. Följande tågscen är lite mindre dramatisk - de har tid att utbyta några ord. Rs pappa tror att Sen kanske också har gått till Tokyo.
  • ch42: K. är på universitetet i Tokyo. Med studentstrejken som fortfarande pågår verkar livet lätt. Han träffar en tjej på en fest som bjuder in sig själv till sin plats för natten, men tänker på R. han skickar henne bort igen utan att något händer. När hon besöker sin mamma sjunger hon Lullaby of Birdland vaknar gamla minnen i honom.
  • ch43: Strejkarna slutar och istället för att festa börjar K. spela piano igen efter att ha gått med i jazzklubben på universitetet och fått ett deltidsjobb i en Shinjuku-bar. Stressen från både jobbet och kommande universitetsprov har K. på en låg nivå när han hittar ett foto av honom och Sen i väskan R. gav honom vid avresan. Anteckningen på baksidan lyder Till de två idioterna. Vänskap är för livet. Sedan 1966 och för alltid. Inspirerad av denna K. ändrar sig och börjar fråga sig på jobbet för senator. Han svarar också äntligen på ett brev som han fick från R. i ch42.
  • ch44: Junichi dyker upp på K.s arbete och lovar att hjälpa till att se upp för Sen också. K. avslutar sitt jobb till förmån för sina studier men fortsätter att utbyta brev med R. Med tiden har hon blivit mindre frekvent och kortare. En dag finns ett telefonnummer på ett vykort från R. När han ringer upp hälsas K. av en man som ber honom att lämna R. i fred. K. antar det uppenbara. Vid sin farfars begravning får K. veta att han förväntas ärva det tidigare sjukhuset och bli "pelaren i Nishimi-familjen" (antyder kommande äktenskapsintervjuer). K. ser Seji, som nu är kändis, i TV: n och inser att till skillnad från Seiji har han inte följt sina drömmar. Strax efter att K. förlorar bilden av honom och Sen och misslyckas med att hitta den igen. Yurika (Junichis flickvän) besöker K. på sjukhuset och ger honom bilden av Sen som präst tillsammans med adressen på ön.
  • ch45: Vi ser Sen som en präst i träning på den ovannämnda ön. Han verkar populär bland barnen och öborna. Ljudet av att Moanin spelas på orgeln drar honom tillbaka till kyrkan där han träffar K. och de måste omedelbart springa iväg från översteprästen som är arga över den obehöriga orgelanvändningen. Efter ett hopp i tiden lär vi oss att K. avvisade sjukhusets arv och istället gick med på ett sjukhus i Kyushu. Vid Sachikos bröllop (i Sens kyrka) träffar K. R. igen och får reda på att hon aldrig egentligen var och verkligen inte har ett förhållande med killen i telefonen längre. R. lär sig att K. inte åker tillbaka till Tokyo.

Bonusspår (volym 10):

  • Spår 1: Yurika bor hos Junichi och har problem med att hitta ett jobb för att hon inte tog gymnasiet. Av en slump hittar hon äntligen en i målning av skyltar. Medan hon alltmer sysslar med arbete verkar Junichi agera kallt och visar att han inte verkar tänka på en framtid för honom och Yurika. Det krävs en annan järnvägsstation med Yurika på väg att flytta ut och ut ur staden för att Junichi ska erkänna sina känslor.
  • Spår 2: Kouta (en av Sens bröder), nu 14, visas plocka upp jazztrummor i skivkällarens källare. Han tillbringar lite tid med R. som är över runt nyårsdagen och de träffar killen som svarade på telefonen när K. ringde R. då. Han tar inte Nej för ett svar som leder till ingripande av Kouta, och R. medger öppet för dem båda att hon fortfarande älskar K.
  • Spår 3: Backstory of Tsutomu (R.s pappa). Han introducerades till Jazz av en kille som heter Kenji. Kenji spelade ofta Jazz med sin bror och Tsutomu brukade stanna för att lyssna på ljudet han hörde från gatan tills Kenji bjöd in honom på en dag och börjar lära honom bascello. Där möter han också Fumi som har en namnlös sjukdom och smyger sig bort från sjukhuset för att tillbringa tid på Kenji's. Med det andra världskriget intensifieras går Kenji för att gå med i marinbandet och Tsutomu utarbetas för fabriksarbete. Kenji dör i kriget och Tsutomu tillbringar några timmar med Fumi (som fortfarande är på sjukhuset) efter att inte ha sett henne på länge. Under följande flygangrepp räddar Tsutomu Fumis liv men befinner sig därefter förstörd av förstörelsen. För att muntra upp honom drar hon cello till honom och han spelar högtidliga anteckningar för att samla överlevande mitt bland spillrorna. Att öppna skivbutiken uppfyller drömmen som Kenji hade ("att sprida världens musik till denna stad och samla musiker att spela tillsammans varje dag").
  • Spår 4: Förklarar vad som hände med Sen efter hans systers olycka. Sen hittas, nästan drunknad, av en fiskare. Medan han stannade hos den senare för att tjäna pengar för att resa vidare blir Sen vän med en yngre ensamstående föräldralös. Att spela på improviserade trummor med henne och de andra barnen i byn Sen minns hur mycket kul han har runt barn och bestämmer sig för sin framtida karriär. det föreslås initialt att Sen kanske har försökt begå självmord genom att kasta sig i havet. Men när han lämnar staden får vi veta att han hoppade i vattnet medan han försökte hämta det föräldralösa halsbandet och försvann i processen.
  • Spår 5: Kaoru, Sen och Junichi möts alla för en jazzsession på ön och lär sig att Yurika hade tvillingar. Sen ser Junichi för första gången sedan deras argument för flera år sedan, men till synes övervann alla dåliga känslor och gratulerar de två. Strax efter anländer också Tsutomu och den gravida Ritsuko. Killarna börjar argumentera om det instrument som barnet kommer att plocka upp, alla förklarar naturligtvis sina egna tills Ritsuko förenar diskussionerna med sina förslag på saxofonen.

Anledningar

När det gäller chirales kommentar hittade jag inte något som specifikt nämnde om serien ursprungligen var planerad att vara längre. Var dock medveten om att Bonus Track Manga tillkännagavs först i januari 2012, medan anime började sändas redan i april 2012. Det är naturligtvis mycket möjligt att de inblandade pratade med varandra, men beroende på hur utarbetad historien för den ytterligare Manga var (inte) just nu, det fanns förmodligen inte tillräckligt med tid för att passa in den också i Anime.

Dessutom saknas, som det kan ses ovan, egentligen inte tillräckligt med berättelse för att motivera en andra kurs och några av berättelserna från bonusspåret är ganska episodiska och därför svåra att anpassa till en sammanhängande episod.