Anonim

Lvl 900 Android Solo T.O.P | DBZ Final Stand

Dessa två bilder är tagna från Attack på Titan Kapitel 77:

På den första bilden säger Beast Titan:

'... koordinaten från här'. Betyder detta att det finns andra kolonier med människor som de från Reiss-familjen som kan kontrollera titaner?

Kan vi på den andra bilden dra slutsatsen att det finns andra titanväxlare som kämpar mot mänskligheten?

3
  • Denna fråga ställs mer på grund av att det finns tolkningsproblem än plotrelaterade detaljer orsakar att den ursprungliga japanska mangan sa: " ”som översätter till vad skanningen sa, men i en annan mening, mer av att hänvisa till det som i detta uppdrag "här" istället för från den här platsen "här". Om han hänvisade till platsen skulle han ha sagt , vilket verkligen betyder från den här platsen.
  • @AstralSea så det är ett översättningsfel. Men hur är det med den andra bilden om rustningen?
  • Det betyder att det finns fler människor utanför muren, även om jag är väldigt säker på att det gjordes mycket tydligt tidigare när Annie fick sin flashback till sin tid med sin far. Även om jag starkt tvivlar på att de alla är Titan-växlare, eftersom överföring av rustningen innebär att döda Reiner och låta någon dricka ryggvätskan.

För att svara på din första fråga,

Betyder detta att det finns andra kolonier med människor som de från Reiss-familjen som kan kontrollera titaner?

Det skulle räcka att säga att du inte behöver vara medlem i den kungliga familjen för att använda Koordinatens kraft. Du måste vara medlem i kungafamiljen för att använda koordinatens kraft optimalt.

Hänvisningen finns i kapitel nr. 50, medan Eren, fortfarande i mänsklig form, använde Koordinatens kraft för att beordra titaner att äta den leende Titan och attackera den pansrade Titan.

I själva verket kan vem som helst kontrollera titanerna, som det görs av Eren, den kungliga familjen, med hjälp av koordinaten eller av Zeke (odjuretan), hans metod är fortfarande okänd.

Så nej, det behöver inte finnas en koloni med andra människor som vet hur man kontrollerar titanerna. Men jag kommer inte bli förvånad om mangaka kom med en.

För din andra fråga,

Kan vi dra slutsatsen att det finns andra titanväxlare som kämpar mot mänskligheten?

Vi kan säga att det verkligen finns många titaner som kämpar mot mänskligheten, många av dem har en viss nivå av intelligens, vilket framgår av den fyrfaldiga titanen som bär varorna och informerade Zeke, Reiner och Bertolt om Survey Corps framsteg i kapitel 77.

Från och med nu finns det inte tillräckligt med information för att definitivt avsluta frågan genom att säga att det inte finns fler titanväxlare, anledningen är att de kan skapa en när som helst genom att sluka en av de existerande titanväxlarna. Listan över kända titanväxlare kan ses här.

Så från och med nu ska jag säga att det inte finns någon annan titanväxlare som visas / nämns i mangan, förutom de som nämns i listan.


Redigera 1: Enligt de senaste kapitlen, chp nr. 86-89 för att vara exakt kan det finnas totalt 9 Titan-växlare med speciella krafter, vars krafter kan överföras från en person till en annan genom att konsumera deras nervsystem. Av dessa 9 makter (8 personer) kämpar 6 personer mot mänskligheten. De två människorna i mänsklighetens favör är Eren (Attack Titan, Founding Titan) och Armin (Colossal Titan).

Enligt kapitel 86 (stora spoilers framåt),

Totalt 9 skiftare kan existera samtidigt. Minst sju av dem kan för närvarande vara fiender till "mänskligheten" (egentligen inte korrekt ord, enligt ny information). Men att kontrollera titaner är inte riktigt vanligt. Eren har det, eftersom det troligtvis är "ultimat titankontroll" -förmåga, medan Zeke har det på grund av arv av kungligt blod.

För din första fråga,

Betyder detta att det finns andra kolonier med människor som de från Reiss-familjen som kan kontrollera titaner? Konversationen du visade antyder bara att det finns en annan koloni (eller kolonier) utanför murarna som syftar till att återställa grundaren. Det innebär inte omedelbart att nämnda koloni (eller kolonier) kan kontrollera titaner, bara att de känner till den grundande Titan och möjligen dess förmågor.

I motsats till ett tidigare svar här, du behöver att vara av kungligt blod för att använda den verkliga kraften i den grundande Titan. I Kapitel 106, nämndes det att Eren endast kunde använda Titan Control när hans hand kom i kontakt med titan Dina Fritz. Inte bara någon kan kontrollera titaner eftersom makten är "låst" om inte innehavaren är av kungligt blod eller är i kontakt med en person av kungligt blod. Inte bara vem som helst kan ärva de 9 titanväxlarna, eftersom endast ämnen från Ymir kan vändas till titaner via injektion och äga eller ärva dem. Även om en titan-shifter dör, ärvs de av en annan person född efter den tidigare innehavaren som också måste vara ett ämne för Ymir, och inte bara av någon slumpmässig person.

För din andra fråga,

Kan vi dra slutsatsen att det finns andra titanväxlare som kämpar mot mänskligheten? Detta spelar roll beroende på perspektivet. Baserat på det samtalet kan du bara dra slutsatsen att det finns andra människor som verkar ha samma mål och mål som Zeke och de andra hedersmarleyanerna skickade för att återställa grundare. För marleyaner ser de eldingar som ett hot mot mänskligheten på grund av det lidande de upplever tidigare under Eldian-imperiet, därför finns det en önskan att ta bort titan-shifter-krafterna från dem. För äldste ser de Marley som ett hot mot mänskligheten på grund av hur de fortsätter att försöka kidnappa Eren, deras största hopp om att slå tillbaka mot titanerna. Kämpar de verkligen för mänskligheten eller kämpar de bara för sin egen överlevnad?