Anonim

Batman: möte \ "Jack Napier \"

Jag hade precis avslutat Carnival Phantasm-serien och såg det senaste avsnittet "Fate / Prototype". Denna episod är annorlunda b / c det ser ut att handla om ett annat ödeuniversum. Om så är fallet, är detta en annan anime i Fate-serien?

Ödet / prototypen är den ursprungliga berättelsen skapad av Kinoko Nasu som senare efter många ändringar skulle publiceras som öde / övernattning. Det kan betraktas som ett alternativt universum till ödet / övernattens värld, på ett liknande sätt som de andra ödet spinoffs som Fate / Apocrypha och Fate / Extra.

Baserat på det andra Tokyo Holy Grail War är det det ursprungliga konceptet för Kinoko Nasu för Ödet / övernattningen. Det har ännu inte anpassats som en hel serie, med bara en kort animerad funktion och produktionsanteckningar som beskriver historien.
...
Den ursprungliga versionen av Fate / stay night, nu kallad Old Fate ( Fate, Ky Fate?) Och Fate Origin, var en roman som Nasu skrev under gymnasiet och så småningom blev den väldigt omdesignad som en visuell roman för att passa målgrupp. De var ovilliga att helt överge många av de "ursprungliga charmarna" som kasserades, och de hade velat använda dem på något sätt för varje år som gick. Tjugo år efter att de ursprungligen hade skrivits bestämde de sig för att använda släppet av Carnival Phantasm och slänga andra förslag som prinsessan Arcueid VS Saber Lily eller en scen från Tsukihime 2 för att "bara en gång, återgå till originalet" för företagets sena tionde årsdag.

Se Wiki för mer information.
En bra artikel om ödet / prototypen.

Den slutgiltiga skivutgåvan av Carnival Phantasm inkluderade Fate / Prototype OVA, som är en extra (dvs. inte direkt relaterad till Carnaval Phantasm) kort animering som smakar / visar upp storybitar och design för det ursprungliga konceptet för Fate / stay night-serien .