Anonim

SOS Bros React - HunterxHunter Avsnitt 89 - Biskys Ultimatum

Varför smittades inte människorna som stod framför slottet i Chimera Arc

när Shaiapouf dog på grund av Rose-Bomb? Han låg länge bredvid det förlamade folket.

3
  • Jag är inte säker men jag antar att Shaiapouf inte dog med rosenbomben. Vid den tiden dog kungen, men när Shaiapouf och andra kungliga vakter kom till den platsen för att söka efter kung, matade de honom för att rädda honom.
  • Så vad dödade honom? Han föll bara ner och de förklarade honom död. Efter att ha matat kungen var de bara mindre och svagare.
  • Många människor dog i det landet, i en sådan utsträckning att några fler av radioaktiv förgiftning kanske inte skulle få en stor inverkan på dödsfrekvensen? Jag är inte säker...

Det är bara en hypotes, men baserat på vad som visas i mangan var situationen för dessa människor annorlunda än

de vi känner som dog av radioaktiv förgiftning:

Handla om...

Kungen och kungliga gardet: Meruem tog den direkta effekten av Rose Bomb; Pouf och Yupi var i centrum för explosionen strax efter och tog full effekt av strålning:

Handla om

Komugi: hon stannade i direkt fysisk kontakt med kungen i många och många timmar, kanske dagar (för vad jag kommer ihåg anges inte exakt hur mycket tid de gått tillsammans). Hon rörde till och med kungens händer:

Om vanliga människor:

Som jämförelse hade vanliga människor inte denna nivå av direktkontakt med de förgiftade karaktärerna (åtminstone rörde de inte vid dem), och bara en del var nära kungliga gardets lik:

Men, som @ eha1234 sa i kommentarerna, är det mycket möjligt att vissa människor dog av strålning, men eftersom många människor dog av många skäl, kanske dessa död inte specificerades bland summan. Så kanske det rätta svaret är att dessa människor varfaktiskt smittade, kanske inte lika starka som karaktärerna i fråga, på grund av ovan nämnda skäl.

Och, påstods i kapitel 318, hade 46 613 människor en försämring av deras tillstånd och dog efter att ha befriats från Poufs hypnotiska förmågor