Anonim

Donald J. Trump: Text RÖSTA till 88022

AKB0048 (anime) och AKB49 (manga) är baserade på den populära japanska idolgruppen AKB48.

Vilka var de första manga och anime baserade på riktiga idoler istället för fiktiva karaktärer?

1
  • Jag har inga bevis för det här, men all idolanime / manga som jag känner till innan AKB48-filerna fokuserade på fiktiva idolgrupper. Det kan finnas lite inspiration från verkliga livet, men i stort sett var karaktärerna och grupperna alla fiktiva. Således tror jag att AKB kan vara det första exemplet.

Såvitt jag vet, Idol Comics: Dokumentär Manga Yukiko Okada (publicerad av Gakken 1984) med historien om Yukiko Okadas tidiga liv tills hennes debut kunde vara den första i sitt slag.

Uppdatering: Idol Comics var en serie manga baserade på verkliga liv för inte bara idoler utan också berömda basebollspelare och pro wrestlers ("idol" i vidare bemärkelse). Såvitt jag kan hitta på Amazon.co.jp verkar det som om de första volymerna kom ut i januari 1983. En av volymerna innehöll Chiemi Hori (idol född 1967) , debut 1982), så det skulle göra detta till det tidigaste jag kan hitta. De andra tre volymerna som kom ut under samma månad innehöll Tatsunori Hara (basebollspelare), Daisuke Araki (basebollspelare) och Tiger Mask (pro brottare).

När det gäller anime, Pink Lady Monogatari: Eiko no Tenshitachi (TV-anime som sändes från 1978 till 1979) med Pink Lady skulle troligen vara den första. Det verkar finnas några sminkade episoder infogade (som intensiv träning för att dansa med sina lemmar bundna), men det mesta som avbildades baserades på verkliga berättelser.