Anonim

Dhaba Style Veg. Thali | Indisk Veg. Thali Idéer | Simple Living Wise Thinking

Hur många kapitel eller volymer manga krävs minst för att en manga ska få anime-anpassning när beslutet har fattats?

Jag menar att vissa anime börjar sändas medan deras manga fortfarande släpps och ibland räcker det med materialet bara för en säsong om 12-13 avsnitt.

Andra väntar och blir anpassade för att göra en 26-52 avsnitt säsong av en anime. Vem tar det beslutet att säga "OK! Låt oss göra det till en anime NU!"

Uppdatering

För att göra det något tydligare frågar jag om längden på mangan som krävs för att anpassas till en anime. Även om man fattade ett beslut att konvertera en manga till en anime finns det fortfarande den tidpunkten att de säger "ok. Vi har nu tillräckligt med material för en säsong"

Den dubbla frågan ställer generellt vad som krävs för att en manga ska anpassas i anime.

4
  • möjlig kopia av Vad krävs för att en manga ska bli en anime?
  • @PeterRaeves Jag uppdaterade min fråga för att återspegla de viktigaste skillnaderna mellan min fråga och den du skrev.
  • Du kan ändra din fråga för att ställa specifikt om hur mycket innehåll (antal kapitel eller sidor eller volymer) som krävs minst för att en manga ska få anime-anpassning, annars är det en underpunkt för den länkade frågan och därför är den lurande.
  • @ user1306322 klar! hoppas att det är bättre nu.

Jag tror att det rätta svaret är "minst en sida". (för om det var noll, skulle det inte vara en manga-anpassning)

Det finns ingen begränsning för hur mycket innehåll man måste ha för att få en anpassning. Den avgörande faktorn bestäms istället av produktionsföretaget, sponsorer och andra berörda parter som utgör kommittén som bestämmer vilka animationer som ska produceras. Det hjälper styrelsen att besluta om en serie om den har ett stort intresse från mangan.

Nu, även om jag inte kan tänka mig en mangasida på en sida som har anpassats, är det fullt möjligt om utskottet går med på det - det kommer bara att läggas mer ansträngningar för att planera runt detta.

Detta blogginlägg förklarar ytterligare om produktionsprocessen för anime:

Denna process beror på vem som driver på en idé och vem som säkerhetskopierar den, det kan vara animationsstudior själva tillsammans med sponsorer, men många anime är anpassningar av manga eller lätta romaner, i vilket fall förläggarens kostnad (inklusive kostnaderna för att visa det på TV-stationer). Produktionsföretaget (t.ex. Aniplex) samlar personal, sponsorer och tittar på reklam och varor. Medan många beskriver studior som billiga, ges bara cirka hälften av budgeten till anime-studion, medan resten går till programföretag och andra bidragande företag.

Det är också värt att notera att många manga i sig är anpassningar från ljusromaner eller visuella romaner eller kan ha annat avskalningsinnehåll som lägger till innehållet som studiorna kan arbeta med.

Innehållsintervallet för vilka anpassningar kommer till liv kan variera avsevärt. Detta har att göra med kapitelstorlekar, författarinställningar, kommittéförfrågningar etc. Varje show kommer att ha olika krav och olika lättanpassning.

Till exempel; Chihayafurus första säsong (av 13 avsnitt) täcker 40 kapitel och Claymore med 22 avsnitt täcker ungefär 60. Hikari lychee club är en manga-anpassning, men är väldigt annorlunda i stil och berättelse.

Detta är förmodligen lite av en besvikelse, men det finns inget minimalt innehållskrav och det är något som skiljer sig från företag till företag.

2
  • 1 +1, men om jag inte tar fel, har Excel Saga-anime en tidslinje / plot som är ganska annorlunda än mangan (inte säker på det eftersom jag inte har läst det - men det är det som rapporteras på Wikipedia och några andra platser).
  • okej, jag ersätter det bara med ett annat exempel

Hur många kapitel eller volymer manga krävs minst för att en manga ska få anime-anpassning när beslutet har fattats?

Det korta svaret är inget.

Det långa svaret är: Anime-anpassningar kan vara i samma universum, med olika karaktärer och plot utan att följa originalmaterialet alls, så anledningen till att "det inte finns tillräckligt med kapitel för en säsong" blir tuff. Det är därför som kallas en "anpassning" istället för "illustration".