Anonim

Lek dig aldrig med dina sysslor i ett afrikanskt hem

I början av avsnitt 12 av Steins; Gate, Okarin och Mayuri har rest 70 miljoner år in i det förflutna. De befinner sig i en torr ökenmiljö som verkar vara insidan av ett timglas. Mayuri säger att man kan säga att de bara är en av många versioner av sig själva, men man kan också säga att de var originalen. Strax innan de upplöses i sand säger hon att deras testamente kommer att fortsätta till versionerna av sig själva i Akihabara 70 miljoner år i framtiden.

I framtiden snubblar Okarin ur en förvirring, som han gör när han hoppar. Antyder det att Okarin kommer ihåg händelsen? Var händelsen symbolisk? Om detta var ett av Okarins försök att rädda Mayuri, varför hände det inte i alfa / beta / gate-tidslinjerna?

2
  • Jag är inte säker, men jag antar att det var en dröm.
  • Okarins mardröm som vänder sig mot gel var dock helt annorlunda.

Steins; Gate slags använder den många världar tidsresor teori som John Titor refererar till. Det finns många diskreta världslinjer, som parallella universum. När Okarin hoppar till det förflutna flyttar han från en världslinje till en annan; hans handlingar påverkar inte framtiden i världslinjen han hoppade från, bara framtiden för den han befinner sig i. Världslinjerna finns oberoende. Kurisu berättar kort om detta i avsnitt 22, strax innan Okarin-tiden hoppar.

Det är därför Okarin och Suzuha kan använda

tidsmaskin för att resa till det förflutna två gånger och inte stöta på andra tidsresande versioner av sig själva; båda gångerna de reste till det förflutna landade de i en annan världslinje.

När vi ser scenen för 70 miljoner år sedan ser vi en version av Okarin och Mayuri som har rest till showens nuvarande värld från en separat världslinje som vi inte såg.

De skulle ha varit tvungna att resa med

Suzuhas tidsmaskin. SERN: s experiment och Okarins mardrömsamma minne visade att att skicka fysiska föremål genom tiden förvandlar dem till gel. Tidsmaskinen verkar erbjuda skydd mot detta.

Det är oklart varför de reste så långt tillbaka in i det förflutna. kanske tidsmaskinen inte fungerar.

Mayuri var tvungen att förklara för Okarin att de var 70 miljoner år tidigare. Suzuha förlorade också sitt minne när den använde den skadade tidsmaskinen. Det är oklart varför Mayuri behöll sitt minne. Kanske är hennes läsförmåga ganska stark; hon visade kunskap om alternativa världslinjer vid flera tillfällen.

1
  • 1 Detta är fel, som anges i @ Mandrake10s svar. Steins; Gate använder INTE den parallella universumsteorin.

James skrev,

Steins; Gate slags använder den många världar tidsresor teori som John Titor refererar till. Det finns många diskreta världslinjer, som parallella universum. När Okarin hoppar till det förflutna flyttar han från en världslinje till en annan; hans handlingar påverkar inte framtiden i världslinjen han hoppade från, bara framtiden för den han befinner sig i. Världslinjerna finns oberoende. Kurisu berättar om detta kort i avsnitt 22, strax innan tiden för Okarin.

men det här är faktiskt helt fel.

Det förklaras i VN grundligt att bara en världslinje existerar åt gången - vilket alltid skulle vara den Okabe är på. De andra världslinjerna är bara möjligheter som kan existera, men de gör det inte riktigt. I VN argumenterar Kurisu med Okabe och säger att om detta var fallet var Okabe bokstavligen en Gud. Men skrämmande så är detta exakt fallet. Okabes handlingar rekonstruerar den enda världen varje gång. När Kurisu säger att oändliga världslinjer existerar oberoende säger hon det för att göra det enklare för Okabe att

offra henne.

Händelsen hände i beta-världslinjen.

2011, strax innan tredje världskriget inträffade, hoppade Suzuha och Mayuri in i det förflutna till den 21 augusti 2010, för att leverera den slag du ser i avsnitt 23. De försökte sedan återvända till framtiden, men med brist på bränsle ( tidsmaskinen hade bara bränsle att resa 336 dagar), tidsmaskinen fungerade felaktigt och de hamnade 70 miljoner år tidigare. Det här är Mayuri du såg.

År 2025, efter att Okabe skickat Nostalgia Drive Mail (ND-Mail) till Okabe i avsnitt 23, gick han efter Mayuri och Suzuha i en tidsmaskin som var utrustad för att hitta andra tidsmaskiner genom att spåra störningar i rymdtidskontinuum orsakade av Kerr Svarta hål. Han hamnade så småningom 70 miljoner år tidigare och antas ha hittat Mayuri. Det här är Okabe du såg.

Huruvida Okabe i framtiden kommer ihåg händelsen eller inte är dock osäkert. Inget av materialet bekräftade eller förnekade det. Men det är definitivt inte symboliskt eftersom det har hänt.