Anonim

The Real Mother Goose (Ljudbok)

Bartholomew Kuma ses alltid hålla den här boken (en bibel)

Vad är den här boken?

REDIGERA

Vilken typ av bibel är det här? Bara en vanlig bibel, en bibel från One Piece-världen, eller vad? Är han någon form av präst? Hans skjorta har samma mönster som Bibeln.

3
  • kanske någon OPverse bibel. eller kanske den innehåller detaljerna om det förlorade århundradet.
  • @ Sp0T det är vad jag tänkte, men jag ser aldrig någon förklaring på manga, men jag tittar aldrig på anime eller film så kanske finns det någon förklaring om det
  • din redigering gjorde frågan mer intressant .. "En bibel från One Piece World .." det är en intressant punkt.

Det framgår tydligt av bilden att det är Bibeln. Och jag tror att det bara finns en bibel (innehållsmässigt). Om olika versioner - de översätts alla från originalbibeln. Du kan få en tydligare bild av de olika versionerna av Bibeln här.

Kuma är en enorm man, (22'6 tum lång). Han är den högsta kvarvarande Shichibukai (är en tum kortare än tidigare medlem Gekko Moriah) och ses vanligtvis bär en bibel.

Källa: Bartholomew Kuma - The One Piece Wiki (betoning tillagd)

Här är en bild som visar bokens namn mycket tydligare.

1
  • 2 FWIW där är det inte "bara en bibel". Tanakh kan till exempel kallas "bibel" i vissa inställningar --- t.ex. här, om du söker efter "bibel" eller liknande termer --- men det är det inte motsvarande vad kristna i allmänhet menar med "bibel". (Bokorganisationen är annorlunda, det finns inget nytt testamente osv.) Beviljas, här, åtminstone utan mer sammanhang, skulle jag vara villig att anta att detta bara är den kristna bibeln.

Som omslaget nämner är det en bibel

Bibeln (från grekiska Koine , t bibl a, "böckerna") är en kanonisk samling av texter som anses heliga i judendomen och kristendomen. Det finns ingen enda "bibel" och många biblar med varierande innehåll finns.1 Termen Bibel delas mellan judendomen och kristendomen, även om innehållet i var och en av deras samlingar av kanoniska texter inte är detsamma. Olika religiösa grupper inkluderar olika böcker inom sina bibliska kanoner, i olika ordningar, och ibland delar eller kombinerar böcker eller införlivar ytterligare material i kanoniska böcker.

2
  • 2 Jag vet vad Bibeln är, jag menar vilken bibel är det?
  • Menade du "vilken version av Bibeln?"

Förutsatt att Bibeln till Kuma är en religiös text eller historisk redogörelse, kan den han bär inte rationellt vara någon fullständig version av den kristna Bibeln som finns i vår värld utan att lägga till extrema plotelement som ännu inte finns i universum eller att Bibeln är fiktion i universum. Dessa förändringar är inte bara en sudo-kristen tro som vi kan dra slutsatsen om finns redan någonstans i universum och är inte (ensam) en större förändring.

Varje version av Bibeln hänvisar till specifika platser och historiska detaljer (som det romerska imperiet) som onekligen är verkliga. Dessa platser finns inte i One Piece Universe. Jag kan bara komma på följande sätt att få hans version att vara en exakt duplikat av en riktig version: ett hav som är identiskt med vår värld, tillgängliga parrelleluniverser, boken från en annan planet eller OP-världen är en postapokalyptisk version av vår egen .

Något av dessa skulle vara stora förändringar i One Piece-universum och bör därför anses osannolikt vid denna tidpunkt. Antagandet bör därför vara att Bartholomew Kumas bibel är en version som inte finns i vårt universum. Bibelns kärnkoncept behöver inte ändras.