Anonim

I Miss Kobayashis Dragon Maid-manga anges det av Tooru att det att äta hennes svans botar alla sjukdomar, men jag har mycket svårt att tro att det är allt det gör. I anime tänker Tooru ibland på möjligheten att Kobayashi så småningom kommer att dö trots att Tooru har antydit i mangan att hon har tillgång till någon form av frukt som gör människor odödliga. Fafnir berättade också för Shouta i kapitel 14 i Lucoa spinoff manga att bada i hans blod skulle göra Shouta odödlig.

Jag frågar hoppas att någon med massor av kunskap om drakemytologi kan peka på en referens eller något angående effekterna av att äta en del av en drake. Jag har läst så gott som allt relaterat till serien utom några av Elma manga. Jag kan inte hitta en instans där svanssaken förklaras förutom det kapitel där Tooru säger att det botar sjukdom. Jag är ganska säker på att Fafnir var en gammal europeisk myt i verkliga livet, och kanske också några av de andra drakarna. Det kan vara möjligt att räkna ut författarens avsikt om man känner till materialet som inspirerade några av karaktärerna.

1
  • Typ av släkt: Varför försöker Tohru alltid få Kobayashi att äta bitar av hennes svans? (det fanns några mer dolda svar som nämner odödlighet men utan att tillhandahålla källor)