Anonim

Hur man byter språk på Netflix 2017 (SNABBT & LÄTT) - Netflix-språkstudiehandledning

Vissa anime-serier använder bildtexter för att översätta tecken, textmeddelanden, pratbubblor och liknande medan andra inte gör det. Jag får gissa när vissa karaktärer bara kommunicerar genom dessa meddelanden och ingenting översätts. Görs dessa extra översättningar av specifika studior eller från fall till fall?

8
  • Jag har inte sett pratbubblor förut. Är dessa underordnade av någon som läser upp en serietidning, analog (men inte liknande) till hur några remsor Tsurezure-barn uttrycktes? Vilken serie var det som hade detta exempel?
  • Tid. Om det är en fansub, betyder mer detalj mindre tid att titta på anime. Om det är en officiell release, betyder mer detaljer (potentiellt) mindre vinster.
  • Jag menade när de uttrycker någon känsla utan att säga någonting. Exemplet som kommer att tänka på är när någons mage morrar och det finns text som pekar på den. Jag vet inte namnet på den enheten så jag sa pratbubblor.
  • Var snäll och tydlig vad menar du med din fråga. Pratar du om dubbad anime? Eller den ursprungliga på japanska?

I någon anime finns tilläggstexten bara för att ge information. Om sammanhang tillhandahålls är översättningen vanligtvis inte nödvändig. Emellertid är anime eller åtminstone deras källvideor som är avsedda att kopieras och visas utanför Japan ibland tänkt att översättas, eftersom de flesta tittare aldrig känner till eller bryr sig om originalspråket som används i produktionen (barn som tittar på TV?).

Annars handlar det bara om hastighet. Vissa snabba grupper ger bara den dialog som behövs, vissa grupper tar sig tid och översätter allt för att hjälpa tittaren.

Ibland ger klotter och text på väggar ytterligare humoristiska ingångar (t.ex. Sayonara Zetsubou Sensei) och vissa människor gillar att gå igenom dem noggrant ...

Sammantaget handlar det om målgruppen :)

I Naruto översätter de vanligtvis allt men jag tror att det beror på att det är en mycket populär anime. I andra små anime som jag har sett såg de inte eftersom det inte är så populärt. Så jag tror hur populär anime är har något att göra med det.