Anonim

Claymores, Warriors of the Pure Heart

Teresa hade förmågan att upptäcka Yoma-aura, så att hon kunde förutsäga en motståndares nästa åtgärd korrekt. Senare i serien använder Clare samma teknik för att bekämpa den manliga väckta varelsen. Beror det på att hon blev lera mer och använde Teresas kött och blod, eller särade hon den här tekniken till en framkant speciellt för att bekämpa Yoma?

Det är lite av båda.

Det här är Clares officiella databokstatistik för när serien startar (fram till striden i norr), ur organisationens perspektiv. Hon har den lägsta möjliga rankningen i nästan varje stat, utom en D i Willpower och en C + i perception. Den innehåller följande två fakta om hennes uppfattning:

Ett "+" anger en extra kompetensnivå över genomsnittet.

och

Hennes uppfattning är "+", vilket förmodligen beror på att hon blev en solider genom att ta in kött och blod från den tidigare # 1, Teresa.

Så vad organisationen beträffar tillskrivs Teresa åtminstone vilken skicklighet hon har i Perception. Teresa rankades som S i perception, med den speciella skickligheten som Preemptive Sensing.

Clare formades emellertid djupt av Teresas död i händerna på den väckta Priscilla. Hon blev en Claymore för hämndens enda syfte. Från och med kapitel 25 går Clare med i Paburo-jakten. Detta visar sig ställa dem mot en (manlig) väckt varelse, som gör kortsiktigt arbete för alla utom lagledaren Miria. De andra medlemmarna får en aning om Clares avkänningsförmåga när hon ger snabba och korrekta insikter i omfattningen av Mirias förmåga. När Miria är utmattad och överväldigad kommer Clare tillbaka.

Det väckta väsen är helt oförmöget att få en hit på henne, och det är då vi lär oss att detta är mycket mer än den svagaste krigarens arv. Det här är en färdighet som är finjusterad för det enda, enda syftet.