Anonim

STINGRAY #NICKMANCUSO #Stingray #Nightwing #BlackChristmas 5.29.2013

Jag märkte att han under två situationer uppförde sig på ett ovanligt sätt, vilket kan betyda att han lider av splittrad personlighet.

Jag märkte detta i följande scener:

  • När Reiner och Bertholdt kidnappar Eren, sitter de på ett högt träd i skogen med Ymir.
  • Även när Reiner ber Annie att ta ODM-redskapet från Marco, gråter han när han slukas av en titan

På sätt och vis, ja.

Reiners psykologiska problem liknar de som skiljer sig från dissociativ identitetsstörning, där en persons identitet är fragmenterad i två eller flera distinkta personlighetstillstånd, vilket ger beteendeförändringar och minnesförluster

Reiners DID-typ började personligen strax efter hans gamla kamrats alltför tidiga död. Reiner började ta på sig en del av deras personlighet och sammanflätade den med sin egen över tiden.

Efter Marcels död började Reiner införliva element från sin personlighet i sin egen. Han blev mer beslutsam och hävdvärd, till och med villig att hota Annie och Bertolt för att se till att de följde hans order, men också djupt omtänksam och verkligen ville skydda dem

[...]

När han gick med i 104: e träningskåren hade Reiner helt införlivat Marcels personlighet i sin egen

Källa

Jag vill inte gå in för mycket i detalj för att undvika spoilers :)

men han har symtomen på splittrad personlighet, också splittrad personlighet är ofta ett resultat av barndomstrauma.

Det finns också ett citat från MedicalTrialToday:

"hans tillstånd representerar någon som kämpar för att integrera och assimilera vissa aspekter av sin egen identitet, som blir ojämna över tiden."

Också om symtomen från samma artikel:

Symtom inkluderar:

  • Uppleva två eller flera separata personligheter, var och en med sin egen självidentitet och uppfattning.
  • En anmärkningsvärd förändring i människans självkänsla.
  • Frekventa luckor i minnet och personlig historia, som inte beror på normal glömska, inklusive förlust av minnen och glömma vardagliga händelser.

Detta fångar perfekt Reiner beteende. Han agerar nästan som om han har två separata minnen - ibland agerar han som en vanlig scout som inte kommer ihåg att han hade ett uppdrag att fånga Eren.

Den enda faktorn mot den splittrade personligheten är det faktum att Reiner kan få tillgång till alla sina minnen som båda hans personligheter blir en igen.

Om du inte känner till manga eller säsong 4, här är en mycket mindre SPOILER:

SPOILER:

Reiner lider också senare av depression och har självmordsförsök (han lägger pistolen i munnen), vilket är något som vissa patienter med DID också lider av). -

2: a SPOILER:

Det finns också en annan förklaring till hans splittrade personlighet - titan shifters kan ha minnen och personlighetshandel av shifters som hade samma titan power före dem. Men jag tror inte att det är fallet för reiner. SLUT AV SPOILER

Källa: https://www.medicalnewstoday.com/articles/split-personality#risk-factors