Anonim

Sonny James - Endlessly (The Johnny Cash Show - 27 jan 1971)

Denna fråga gäller En bit.

När jag gick igenom designen av Tusen soliga på Wikia kom jag över detta bild av Pojkarnas rum, som jag har lagt upp nedan:

Som kan ses här finns det sex hängmattor i bilden, verifierade av detta länk.

Upphängt från taket som trähängmattor är tre dubbeldäckars kojer, som männen sover i.

Det tillägger också att

Bakom dessa våningssängar, på baksidan av rummet, finns sex skåp där männen kan förvara sina kläder.

Eftersom det finns sju manliga medlemmar i Straw Hat-besättningen måste det finnas en person som inte får sova i en hängmatta och som inte har ett skåp. Min fråga är vem är det?

Jag stötte på detta och detta länk som utgör en liknande fråga. Svaren som verkar vara giltiga är

  • Sanji sover i köket

Jag tror inte att Sanji sover i köket, men det finns en soffa till höger här, sover Sanji där?

Jag tror att Sanji har ett skåp för sig själv.

  • Zoro sover i kråkoret

De kråkbo verkar ha träbänkar, men jag tvivlar på att Zoro sover där.

Jag tror att Zoro också har ett skåp för sig själv.

  • Bäcken sover inte

I en SBS-fråga har Oda sagt att Brook sover i fem timmar. Detta är länken. Detta länk ger sina sömntider. Så det eliminerar möjligheten att Brook inte sover. Kanske sover han dock inte i det här rummet?

Jag kan inte gissa om han har ett skåp eller inte.

  • Chopper som sover på sängen i Sick Bay

Detta verkar vara den mest troliga lösningen, eftersom Chopper anser att Sick Bay som hans personliga rum, förutsatt att sängen inte är reserverad för patienter.

Han kanske är den som inte har ett skåp, eftersom han kan behålla sina saker i sjukhuset.

  • En av dem är på nattvakt, så det finns tillräckligt med hängmattor för resten

Detta är möjligt, men är det sant? Om så är fallet, fanns det något sällsynt tillfälle när ingen av dem var på vakt? Jag tvivlar starkt på det, men om svaret är ja, hur sov de då?

Även om de lyckades sova på något sätt (till exempel en av dem på golvet), finns det fortfarande sex skåp, så vem har inte ett skåp för sig själv?

Följande bild ger en ganska fin lösning, men det här är en bild från när Straw Hats var på Går glatt. Använder de samma lösning på Tusen soliga för?

En person som har sett anime eller läst manga, eller gjort båda, kanske förmodligen vet svaret. All hjälp uppskattas mycket.


Jag ber om ursäkt för den långa frågan. Jag har inte sett eller läst One Piece. Jag stötte på det för ungefär en månad sedan och det uppmärksammade mig mycket. Min kunskap är främst begränsad till den information jag fick genom att läsa Wikipedia och Wikia-sidorna i One Piece.

11
  • vi kan anta att de sover som de gjorde på Going Merry, de är ju Luffys besättning, den enda som sover i normalt läge är tjejerna
  • Ja, vi kan alltid anta, men jag hoppades på några fasta fakta. Om någon kan säga med säkerhet att det inte finns någon information om detta, så ger jag upp. Och har du någon aning om skåpet?
  • när Thousand Sunny byggdes har Brook inte anslutit sig till Luffys besättning, Franky lägger förmodligen till en hängmatta och skåp efter det, men jag kommer inte ihåg att det någonsin nämnts någonstans, det är trots allt bara en extra sida
  • @Matte Det var i länken till SBS. Oda nämnde att det alltid borde vara två personer som är vakna samtidigt. En kontrollerar framsidan av fartyget och en annan kontrollerar fartygets baksida.
  • Jag försökte sätta alla saker vi vet i ett svar. Jag hoppas att det inte blev för länge.

TL; DR: Om en 7: e säng behövdes skulle Franky ha byggt en, men det verkar inte som om någon av dem borde sova på golvet mot sin vilja även om de bara hade 6.

Till att börja med var bilderna du visade efter att Franky gick med. Så oavsett om han byggde ett piratskepp för 5 manliga besättningsmedlemmar och lade till en säng för sig själv efter att han gick med eller om han satte den där från början med tanke på att en ny besättningsmedlem skulle kunna gå med, Franky skulle lätt kunna bygga en sjunde säng om det behövs. Heck, han kunde bygga en ganska robust bro precis på platsen i Thriller Bark.

Dessutom bekräftade Oda att det alltid borde vara två besättningsmedlemmar vaken. I SBS i volym 74, kapitel 737, nämnde Oda Strawhats dagliga schema. Han sa också det det borde alltid finnas två besättningsmedlemmar vaken. Man bör skydda fartygets framsida och en annan bör skydda fartygets baksida.

D: Jag skulle vilja veta stråhattarnas sängtider och väckningstider! - Penname fujiyama

O: Jag förstår. En mycket intressant fråga. Dessa människor följer inte riktigt mycket av ett schema men. I allmänhet.

Och alltså, även under tillfällen där de måste navigera genom haven under natten, kommer det alltid att behöva finnas minst två personer är vakna hela tiden för att hålla ett öga på både fartygets främre och bakre riktning, varför varje medlem växlar varannan timme för att hålla utkik. Det är inte ovanligt att dessa människor inte får tillräckligt med sömn.

Dessutom ser det ut från kapitel 699 att de har tillräckligt med sängar som det är. Kapitel 699 är det enda kapitel jag kunde hitta där du faktiskt kunde se Stawhats sovande. På den tiden kunde Sanji och Kinemon inte sova avundsjuka på Momonosuke och Usopp och Chopper kunde inte sova rädda för Doflamingo. Trots att de flesta av dem var tomma kan du se Luffy och Brook delar en säng. Slutligen kan du se Law och Caesar sova ute. Vi kan också se Franky sömnig, men utanför vakta skeppet som Oda nämnde. Så oavsett om Brook och Luffy alltid delar en säng eller om det bara var en tillfällighet, så ser det ut på grund av deras slumpmässiga sätt att sova och med sängar och soffor överallt. de behöver inte ens alla 6 bäddar till att börja med.

Slutligen såg Zoro sova i en säng, det är säkert att anta som du sa att de alla sover i sina sängar så mycket som möjligt. Sanji sover inte i köket, Zoro sover inte i kråkoret, Chopper sover inte i sjukhussängen, som ska förbli ren och steril, och Brook sover verkligen. Trots att de mest sov i sina sängar behöver de fortfarande inte alla 6 som nämnts tidigare där Luffy sover troligtvis på slumpmässiga platser och två måste vara vaken för att skydda fartyget ändå.

0

Brook var den nyaste officiella medlemmen av strawhat-besättningen och därför ändrades Sunny ännu inte för att visa upp sitt eget personliga utrymme.

Detta beror mestadels på 2Y-timeskipet som inträffade när besättningen kom samman igen, det har inte skett en riktig modernisering av Sunny. Besättningen köpte bara saker med dem och lade till dem på skeppet.

Så den som inte har plats är Brook.

2
  • Franky byggde en sjätte hängmatta när han kom in i besättningen, så varför tror du att han inte byggde en sjunde när Brook gick med? Har du några bevis på att Brook inte har plats?
  • Tack :) Franky skulle ha byggt en sjunde säng för Brook, om det var nödvändigt visades det kanske inte för läsarna.

Det är ett fungerande fartyg, så besättningen kommer att delas upp i klockor, t.ex. Första / morgon, eftermiddag / mitt, sista hund.

Det betyder att hela tiden en del av besättningen är vaken och i tjänst, så om inte besättningen drastiskt ökar i storlek är sex våningssängar för männen mer än tillräckliga.

1
  • 1 Detta förklaras redan i detalj med officiell källa på det accepterade svaret. Om du skulle kunna ge bättre information är du välkommen att redigera och förbättra ditt svar.