Anonim

Adoptiv familj utvisar 8 år gammalt barn ensamt på Plane.flv

Jag vet att dödsanteckningarna har vissa, nästan magiska attribut till dem (obegränsade sidor, det faktum att du kan döda någon genom att föreställa sig deras ansikte och skriva ner deras namn, etc). Med tanke på det undrade jag om dessa egenskaper också gäller för deras förstörbarhet och om så var fallet, om Lights plan att bränna Death Note om någon öppnade sitt skrivbord fel skulle ha fungerat i första hand.

2
  • Jag tror inte att det skulle vara möjligt att förstöra en dödsnot. Det är ganska osannolikt eftersom det inte är någon vanlig bok.
  • Jag undrade varför den här frågan fick nedröstning, det verkar som en bra fråga för mig ...

Jag minns i avsnitt 2 - Konfrontation, Ljus och Ryuk ligger i ett avskilt område där Ljus förklarar för Ryuk hur han kommer att tänka sig ett sätt att förhindra andra från att röra vid dödsanteckningen, hälla lättantändlig vätska på en bok och tända den på eld.

Syftet med experimentet var att skapa en fälla för Death Note eftersom Ryuk varnar Light att om Saya skulle röra vid Death Note när hon kom in för att få hjälp med sina läxor skulle hon kunna se honom. detta blåser Lights ursprungliga plan för att påstå sig ha tagit anteckningar som praxis för att bli detektiv om någon skulle upptäcka dödsanteckningen.

Senare i avsnittet förklarar ljuset för Ryuk tillbaka i sitt rum om hur han har dolt Death Note, jag kan inte vara säker på vad ljus säger, men han säger att explosionen från hans booby trap kommer att "förstöra beviset" så han kan antyda att Death Note också skulle förstöras.

I reglerna gör det hänvisningar till att Death Note förstörs, i How to use LXII, står det

Om offrets namn har skrivits och då Death Death förstörs mitt i dödsorsaken, kommer offret att dödas av hjärtinfarkt på 40 sekunder efter att namnet har skrivits.

Slutligen den andra live actionfilmen av Death Note "The Last Name" men när Rem dör av att döda Watabi, för att förhindra att Light får händerna på en annan Death Note Rem förstör det också, men eftersom live actionfilmerna spelar annorlunda ut än anime Jag är inte säker på hur nära de är till kanonen om hur Death Note fungerar.

Med allt detta verkar det som om dödsanteckningen kan förstöras, men jag är osäker på hur man använder: XXXI är fortfarande i kraft om en sida rippas ut innan anteckningen förstörs, det är efter att ljus skapar denna fängslande fälla han börjar riva ut sidor och använda dem istället som när han sågs

5
  • Av nyfikenhet, var var det här i serien?
  • @hungerartist Ljus med skopan? inte säker exakt, det har gått ett tag men det skulle dröja innan Light förklarade om den falska botten till hans dragning och "nyckeln" till den
  • ja, jag hänvisar till skopan - jag kommer ihåg den falska bottenbiten, men jag kommer inte ihåg att jag såg Light försöka tända (oavsiktlig ordlek antar jag?) anteckningsboken i brand, åtminstone inte i anime.
  • 3 @hungerartist Jag letade upp avsnittet, det var avsnitt 2 men det var kanske inte dödsnoten som sattes i skopan, när jag först såg det även om ljuset gjorde det brandsäkert men jag kan ha tagit fel, jag Jag har granskat mitt svar baserat på en bättre undersökning med hjälp av wiki snarare än att bara förlita sig på mitt luriga minne
  • 1 @ Memor-X Jag letade upp det i mangan och i kapitel 4, sida 16 visar det ljusets plan att tända boken i eld och på regelsidan som du publicerade för Hur man använder: LXII står det att "När offret s namn, dödsorsak och dödssituation har skrivits ned i dödsanteckningen, denna död kommer fortfarande att äga rum även om den dödsnoten eller den del av anteckningen där den har skrivits förstörs, till exempel, brändes i aska före den angivna dödstiden. " Så jag skulle anta att eftersom det angavs som ett alternativ att bränna Death Note till aska att Lights plan skulle ha fungerat.

I ep35 av anime visas det tydligt att ett papper från Death Note som innehas av Takada bränns i lågorna när hon och hennes kropp brändes av ljusåtgärder tidigare. och varje sida i Death Note är känd för att ha befogenheterna från Death Note.