Anonim

Raphaël Varane, de passage!

Jag slutade följa Pokemon-anime för ett tag sedan, men jag vet att serien har fått Ash att gå igenom många regioner, inklusive regummering av minst en av dem. När Ash skulle få sitt åtta märke nämnde Misty att de hade varit på väg i ett år vid den tiden.

Jag såg några nya avsnitt, och Ash ser nästan ut som när han började som tränare. Normalt skulle jag tillskriva detta tecknad sitcom-logik, där karaktärerna aldrig åldras; men i en serie med kontinuitet och referenser till tidigare säsonger är det ingen mening.

Vad är det officiella ordet på en tidslinje för Pokemon-anime?

6
  • Jag tror verkligen inte att Ash får växa upp. Om han var, skulle Nintendo behöva ta itu med varje kvinnlig hjältinna i sitt liv fram till denna punkt, på typiskt Shonen-sätt.
  • Det är som Simpsons.
  • Dialga blev riktigt full den dagen Ash föddes

Båda kommentarerna från looper och Krazer är korrekta och de berättar ganska mycket hela historien. Från och med avsnitt 658 är Ash (Satoshi) tio år gammal, samma ålder som han var när han började sin resa. Baserat på rimliga antaganden för hur ofta Pokémon-ligorna möts borde han dock ha åldrats minst 5 år.

Den starkaste indikationen på att tiden har gått är förmodligen kortfilmen från den tredje filmen, Pikachu och Pichu. Vad Ash säger innebär mycket starkt att de har varit tillsammans i minst ett år:

Vet du inte vad idag är, Pikachu? Det här är dagen vi träffades första gången. Dagen vi först blev vänner. Jag tycker det är ganska speciellt, eller hur?

Det finns några andra fall där tidsförloppet hänvisas till i anime. I avsnitt 063 säger Ash i dubben att det har gått ett år sedan de senast besökte Viridian City. I originalet sa Satoshi bara att det har gått länge. I avsnitt 469 säger Team Rocket också att de har jagat Pikachu så länge Dawn har levt, vilket skulle vara tio år. Det tolkas förmodligen bättre som att bryta den 4: e väggen, eftersom anime hade körts i 10 år vid den tiden. Det kan finnas andra fall, men det är obestridligt att det har gått mycket tid sedan det första avsnittet.

Detta är ett av de mest uppenbara plot-hålen i anime, men det är förståeligt varför författarna inte vill att Ash ska åldras. Antagligen kan det skicka problematiska meddelanden om Ash var 20 år gammal när han började resa med 10-åriga Dawn (eller Iris, även om jag inte känner till hennes ålder), men det är ärligt talat fortfarande problematiskt om han är 10 år gammal. Naturligtvis marknadsförs Pokemon för barn, så att ha en 10-årig huvudperson är också bättre än att ha någon minst 15.

Det finns dock ingen officiell förklaring till detta. Författarna har aldrig svarat varför Ash och de andra karaktärerna inte åldras även när tiden går. Enligt min mening är det bäst att bara betrakta detta som ett plothål och ignorera det så mycket som möjligt. Det finns några fanteorier om varför Ash inte skulle åldras även när tiden går, men ärligt talat är de lite Farfetch'd, om du vet vad jag menar.

3
  • 19 ... Jag skulle ha +1: t detta ändå, men "Farfetch'd" ordlek gjorde det desto mer värt det.
  • Jag tror att det här svaret täcker det ganska bra. Tack! :)
  • Team Rocket bryter den fjärde väggen hela tiden. Resten av rollerna har inte åldrats lika bra. Så en annan förklaring kan vara att människor i Pokémon-världen inte åldras lika snabbt.

Det finns också koma-teorin, där Ash inte åldras, för efter att Spearow-attacken med honom och Pikachu i första avsnittet faller Ash i koma, och resten av hans äventyr är bara drömmar. Även om detta är ganska sjukligt, finns det en annan teori kopplad till den här där alla karaktärer Ash möter (exklusive pokemon) är tolkningar av delar av Ashs personlighet. Ta detta som du vill, det finns en annan, mer tillförlitlig teori om varför Ash fortfarande är tio när han ska vara 16 (se MandJTVpokevids på youtube.com). Det heter: Målgrupp. Målgruppen för pokemon är 10, så Ash förblir 10 så länge Pokémon fortsätter att springa.