Anonim

Heaven's Design Team Anime Full PV

Shirobako är tänkt att betyda vit ruta, och är en kombination av "shiro" (vit) och "hako" (ruta). "H" i "hako" förvandlas till "b" när du går med i de två orden. Tack @LoganM för förklaringen.

Finns det någon mening med att göra detta till titeln? Är det en anime-produktionsrelaterad term?

Roligt finns det ett "anime-samarbetscafé" i Tokyo som heter SHIROBACO (ingen direkt relation till anime Shirobako). De har en sida som förklarar ursprunget till deras namn:

Vad är SHIROBACO

"SHIROBACO" = "vit ruta"

I animeindustrin hänvisar detta till en videoinspelning som distribueras till produktionsmedlemmarna innan den sänds. Även om tekniken har avancerat och det har blivit lättare att ta emot video i digitala format, kallas videon fortfarande en "vit ruta", precis som när VHS var i bruk.

Här är en bild av en sådan vit ruta som jag hittade på någon duds blogg:

Webbplatser på internet säger att Shirobako tidigt hade en scen där optiska skivor (som skulle räknas som shirobako dessa dagar) distribuerades till folket på Musashino Animation. Jag antar att de har rätt; Jag kommer inte ihåg att det fanns en sådan scen ovanför mitt huvud, men det beror förmodligen på att jag blev distraherad av att Miyamori var söt.


I slutet av avsnitt 12, när de har skickat det sista avsnittet av Exodus till stationen, tar NabeP en shirobako (i det här fallet en vit optisk skiva) från det sista avsnittet till show-färdigställningsfesten.