Anonim

Amara - Credo (Sanremo 2015)

På bilderna ovan har hans blod två färger. Innan Dragon Ball Z var hans blod rött men senare i serien blev det lila.

Vad är orsaken bakom detta?

1
  • Kan detta vara censur? Blöder de andra karaktärerna röda?

Detta har varit ett diskussionsämne mellan Dragon Ball-fans under lång tid. Det mesta av den information jag har stött på drar slutsatsen att detta helt enkelt är ett animeringsfel.


Från Dragon Ball Neoseeker Wiki:

Den stora majoriteten av mangan var producerade i svart och vitt, med några kapitel som färgades minimalt. Det fanns också ett ännu mindre antal kapitel i fullfärg.

Eftersom Dragon Ball ursprungligen var svartvitt visste animationsstudiorna sannolikt inte att Piccolos blod skulle vara lila förrän långt senare.

I själva verket påpekar denna Reddit-kommentar att det händer med Friezas blod också och missfärgar det från blått till rött.

Medan vissa argument har framförts och undrat om detta kan vara censur, var blodförändringarna i både internationella och japanska versioner av showen. Det finns flera fall av censur som involverar Dragon Ball Z-anime men jag tror inte att detta är en av dem.

Emellertid fanns det viss censur på några internationella utgåvor av Dragon Ball Z som involverar Piccolos blod. Dessa förändringar gjorde Piccolos blodgröna.

Ett faktum som pekar mot att denna färgförändring är en blunder är att Piccolos blod återfärgas till lila i det första avsnittet av Dragon Ball Kai, under sammanfattningen av 23: e Tenkaichi Budoukai. Den här skärmdumpen är från Piccolos reaktion när Goku slår honom i huvudet. Intressant nog får den här scenen också en viss censur i internationella utgåvor, och återfår blodet än en gång till vitt.


Bortsett från det är det troligt att inte ens Akira Toriyama verkligen visste vilken färg Piccolos blod skulle ha. I en intervju med Toriyama säger han att han ursprungligen var osäker på att Piccolo ens skulle vara en främling; han skapade ursprungligen Piccolo för att vara demonlik.

F: På tal om Piccolo, tänkte du från början av hans bakgrund som en Namekian-främling?

A: Naturligtvis trodde jag inte det alls (skrattar). Saiyanerna var också så. När jag tänkte upp Goku's svans och Ōzaru, trodde jag inte att Goku var en utomjording eller något. Piccolo heller. För att jag tänkte på det när Gud kom ut. Mest efteråt tänkte jag igenom det så att det skulle vara konsekvent. Till exempel finns det stolen som Planet Nameks äldsta satt i. Det var mestadels samma som stolen som Piccolo Daimaō satt i när han först dök upp. Det saknade bara kranierna.