Anonim

Hur man ger dig Ultimate Trolling Gui i ditt spel (Roblox Studio)

Vi känner till de olika formerna av Haki, Kenbunshoku Haki, Busoshoku Haki och Haoshoku Haki. Jag har undrat, är de Haki synliga för andra karaktärer i One Piece-universum, eller bara synliga för läsaren?

Och jag är främst intresserad av Busoshoku Haki, eftersom det verkar härda kroppen och får huden att se metall ut. Kan människor i One Piece-universum också se denna metall som förändring? Eller är det bara för tittaren att skilja mellan normal strid och Haki-strid?

2
  • Jag tror inte att det är klart från mangan ännu. Energi som tar av sig kläderna i sin kamp med Law kan föreslå att den ska vara synlig. Men då kan han också visa sin fantastiska mage som ger intryck av major Haki. I striden mellan Zoro och Monet kunde tjejerna inte skilja på ett snedstreck med eller utan haki, så det skulle då indikera att det var osynligt. Även om Tashigi klippte Monet var svärdet fortfarande inte svart och ändå klipptes Monet så Haki måste ha använts. Jag antog alltid att den skulle visas varje gång den användes, så kanske den bara inte syns på svärd?
  • Min tarm skulle följa med att det inte var synligt, eftersom det skulle vara konstigt att se människor plötsligt bli svarta.

Från det ögonblick Rayleigh förklarade för Luffy (och för oss) vad Haki egentligen är, tror jag att varje gång Busoshoku Haki används, ritar Oda visuella ledtrådar för läsaren att veta att den har använts, men det ändrar faktiskt inte färg i OP-universum. Främst för att förhindra för mycket spekulation ur vår synvinkel.

Busoshoku Haki-wiki-sidan bekräftar på ett sätt detta genom att förklara Busoshoku Haki som en osynlig rustning.

Busoshoku Haki tillåter användaren att skapa en kraft som liknar en osynlig rustning runt sig själva.

Därför tror jag att när Busoshoku Haki används, ändrar objektet inte riktigt färger i OP-världen. Inte mycket riktigt bevis kunde hittas för de visuella förändringarna av Busoshoku Haki förutom kanske kampen mellan Zoro och Monet. När Zoro slog Monet, trodde både Monet och Tashigi att snedstrecket var belagt i Haki, vilket det inte var i slutändan. Så för mig betyder det att karaktärerna inte kan skilja Busoshoku Haki-användning med visuella signaler som vi kan. De kan bara skilja det från eftereffekten.

Redigera: Faktiskt efter att ha funderat på det mer, skulle det faktum att Oda inte ritade Busoshoku som svart före tidshoppet bevisa att det faktiskt inte blir svart i One Piece-universum. Om det skulle, skulle han inte ha ritat det från början? Man kan argumentera för att Koju-stamens Haki inte var så kraftfull nog att bli svart, men jag tvivlar på att någon skulle vara oense om detta med Dark King Rayleigh. I det ögonblick han blockerade Kizaru måste han ha behövt någon kraftfull Haki för att blockera den sparken och ändå blev den fortfarande inte svart. Andra exempel kan ses under Marineford-bågen med Marco, Whitebeard, Shanks, etc.


I motsats till vad jag har sagt tidigare och jag är inte säker på om detta skulle betraktas som kanon, men jag kommer att nämna det ändå. I volym 1000 har Zephyr smeknamnet "Black Arm" för sin överlägsna användning av B. Haki. Smeknamn är vanligtvis något du får inom OP-världen som en OP-karaktär, så om du överväger Volym 1000, som är en gratis volym som distribueras till One Piece Film Z: s deltagare, kanon, skulle svaret vara att den svarta färgen verkligen är synlig till människor i OP-universum.

PS: Jag talar inte japanska och jag tror att det här är bilden som wiki hänvisade till, men kan någon bekräfta vad som står där?

10
  • Observera att hans blad som används här redan är mörkt. Man kan argumentera för att detta förvirrade deras förmåga att visuellt berätta om bladet förmörkades av Haki.
  • @kaine Jag uppdaterade bilden och från anime är det tydligare att svärdet var lila istället för kolsvart så kanske du har kunnat notera skillnaden. Men jag håller med om att detta inte är det bästa beviset för att säkerhetskopiera mitt uttalande. Jag kan bara inte hitta något bättre än det här :(
  • Bara spela djävulens förespråkare (ja) ... Det finns 9 alternativ.Antingen: alltid synlig, synlig beroende på kraft, synlig baserat på typ av pansarhaki, synlig vid användarens diskretion, synlig om betraktaren kan förstå den (dvs sprittryck), observerbar som kräver observation haki, observerbar av dess effekter, osynlig eller något kombination (faktiskt korrekt). Jag tror att 1,2 och 8 är omöjliga ensamma. 6 och 7 är sanna. Det finns inga bevis till förmån för 3 och 4. Och jag tror att 5 inte kan urskiljas från 6. Ergo: vissa människor kan känna haki baserat på förtrogenhet, och efter tidsskipp kan vi göra det så.
  • @kaine Varför skulle jag vara omöjlig? Oda vet när de använder Haki, så han kan bara ta sin svarta penna och färg på samma sätt? Hur många olika pansarhaki finns det också? Hänvisar du till den defensiva rustningen mot den deflekterande?
  • För min egen lätthet är listan med siffror. Jag behövde alltid räkna om från början: s. 1. alltid synlig, 2. synlig beroende på kraft, 3. synlig baserat på typ av rustning haki, 4. synlig vid användarens diskretion, 5. synlig om betraktaren kan förstå det (dvs sprittryck), 6. observerbar och kräver observation haki , 7. observerbar av dess effekter, 8. osynlig eller någon kombination (faktiskt korrekt).

Både Kenbunshoku och Haoshoku är inte synliga alls, eftersom det väl inte gjordes som något som visuellt behövs för läsaren, eftersom de i grunden är uppfattning respektive ren viljestyrka.

Busoshoku kan dock ses både av användaren och andra, men inte hela tiden, eftersom det fungerar som en "osynlig rustning" eller beläggning, på sätt och vis. Vid den tiden ses det inte, vilket kan demonstreras av någon som Zoro, till exempel. Men när in är koncentrerat kraftigt på vissa delar av användarkroppen (i / e: Luffy eller Vergo) eller till ett vapen (i / e: Vergo eller Smoker), hårdnar det nämnda del (eller förlängning av användarkroppen ) och gör den svart och gör den "tätare".

(När det gäller Vergos förlängning till hans bambu: Kapitel 672, sidan 4 Rökare: Kapitel 690, sida 8.

För användning av Buso utan att visa det fysiskt: Kapitel 512, sida 12, bland många andra. Zoro vs Monet till exempel.)

Hoppas det här hjälper.

11
  • 1 Kan du kanske ge några "referenser" till detta? (t.ex. ett mangakapitel?)
  • Visst: När det gäller Vergos förlängning för att hans bambu: Kapitel 672, sidan 4 Rökare: Kapitel 690, sida 8
  • För användning av Buso utan att visa det fysiskt: Kapitel 512, sida 12, bland många andra. Zoro vs Monet till exempel.
  • 1 Jag tror att ditt svar bara är spekulation om ett inte riktigt konsekvent fenomen, blödning från flera sår. Till exempel om det alltid ses på vapen, varför är då bambu svart och pilarna i Kuja-stammen inte?
  • 1 @Beto Zoro använde inte Haki i sin kamp med Monet. Han kan inte klippa tjejer kommer ihåg.

Som anges i denna haki är osynliga. Som anges i Anime och manga skillnader haki görs synliga så att tittaren kan förstå att haki används.

  • I mangan slog de med Haoshoku Haki-skum i munnen efter eller medan de förlorade medvetandet, medan de i anime helt enkelt svimmar.
  • I anime skapar användning av Haoshoku och Busoshoku Haki en krusande eller chockvågliknande effekt, liknar Gura Gura no Mi, medan den i mangan är helt osynlig. I de senaste episoderna får också Haoshoku Haki det drabbade området, exklusive användaren, att få en mörkblå nyans. Detta kan dock bara vara för dramatisk effekt. I One Piece Film: Z skapar Haoshoku Hakis användning en cirkulär lila våg.
  • I det sista anime-avsnittet före tidshoppningen visades användningen av Busoshoku Haki som "osynlig pansar" som en snabb slagverk som bildade en ljusblå stråle, liknar blixt, medan det i mangan visas helt enkelt som en förstärkt slag , inget annat synligt visas.

Någon typ av Haki är inte synlig. Det är bara tid då en användare av Busoshoku byter färg på sin kropp / vapen bara för att visa att de använder något. Det är bara en indikator på att det inte är ett vanligt slag eller spark.

2
  • Någon källa, eller tror du bara det?
  • Det är bara min idé. eftersom Haki är viljan hos någon eller hans / hennes iver att slå en devilfruit-användare. det är som att du verkligen vill slå en rökman (som rökare) och eftersom du fokuserar och tänker på att du verkligen vill slå honom blev det möjligt. och det blir mer möjligt på grund av träning.