Anonim

När Chris rensar Nehushtan och klär Ichii-bal under hennes kamp mot Hibiki i avsnitt 7 av den första säsongen, klagar hon över hur hon måste börja sjunga nu. Och i själva verket kräver Ichii-bal, precis som Ame-no-Habakiri och Gungnir, i allmänhet att wielder ska sjunga medan den är transformerad (på grund av, som fonisk förstärkning eller något?).

Men varken Chris eller Fin sjunger när de använder Nehushtan (därmed berövar oss vad som säkert skulle ha varit en härlig Sawashiro Miyuki stridslåt).

Varför är det så? Varför kräver inte Nehushtan att hans hjulhjältar ska sjunga?

Svaret visar sig vara enkelt. Det finns två viktiga fakta här:

  • Nehushtan är en komplett relikvie. Jag är inte säker på om detta nämns i showen, men det nämns i säsong 1 nyckelord.
  • Enligt Fujitaka i avsnitt 3 behöver en fullständig relik endast aktiveras av sång en gång, med den förbehållet att den initiala aktiveringen kräver en betydande mängd fonisk förstärkning. Därefter kan vem som helst använda den på full kraft utan att behöva tillhandahålla ytterligare ljudförstärkning i form av sång.

Nehushtan aktiverades i avsnitt 1 av den foniska vinsten från Zwei Wing-konserten och var därmed användbar av vem som helst (inklusive Chris och Fin ) därefter.

1
  • 1 Om punkt 1: Det nämns under första säsongen att det verkligen är en komplett relik, tror jag i de två första episoderna. och det är en viktig plotapparat: Finé arrangerar kampen mellan Hibiki och Chris så att den förra kan aktivera Durandal. Durandal förblir aktiv fram till säsongsfinalen. Alla reliker som visas i full form kan också antas vara en komplett relik, eftersom fragmenten vanligtvis är för små (Gear-hängen är till exempel en mekanism hus ett relikfragment.