Anonim

Squishy Makeover: 3 Color Challenge

Det verkar som om mycket anime går igenom en produktionscykel där de lägger ut en serie som verkar ganska populär, men slutar långt innan mangas historia gör det. Uppenbarligen är en stor anledning för att göra anime att få folk att köpa den ursprungliga mangan, men om själva anime-serien gick med vinst är det svårt att föreställa sig (ur min amerikanska synpunkt, hur som helst) att producenterna skulle överge den, när den kunde fortsätt enkelt (med tanke på dess beprövade popularitet, röstskådespelare uppställda, storyline, etc.)

Finns det en övergripande anledning? Gör många anime inte vinst?

1
  • detta kan vara relevant. crunchyroll.com/anime-news/2011/10/30-1/…

På egen hand, ja.

Uppenbarligen är detta ett ganska heltäckande uttalande och är svårt att kvalificera på grund av sekretess i företagets finanser, men jag tycker det är rimligt att hävda.

Jag inser också att jag inte svarar direkt på din fråga om tappade manga-anpassningar, utan jag tar upp frågan i stort. Jag tror att de flesta punkter antagligen gäller för den situationen också, men det här är några av anledningarna till varför anime misslyckas / returnerar förluster:

Anime som en förlustledare

Anime används ofta av företag som ett marknadsföringsverktyg för deras andra varor. Detta är ofta fallet med barns mecha-shower - De kommer att titta på showen på TV och sedan eventuellt köpa DVD-skivor, leksaker, album osv. - därav flera kombinerande mecha-shower.

Ett annat exempel på hur program fungerar som annonser är lågkostnadsharemanime. Även om det inte är lika uppenbart säljbart som en show som Gundam eller Power Rangers, har den stora kvinnliga rollen som protaganisten måste välja mellan potential att ha sina egna figurer, kroppskuddar etc.

Dessa betyder att anime inte behöver göra en enorm vinst (eller verkligen en vinst alls) - det är upp till försäljningen som den inspirerar.

Utvecklingen av själva anime är djupt förknippad med reklam, till och med sedan starten när den användes enbart för reklam snarare än som ett fristående medium. I Hayao Miyakazis biografi "Startpunkt" nämner han att särskilt ett företag var känt för att bidra med en tredjedel av deras målanimes totala kostnad (Observera att detta var vid en tidigare tidpunkt i historien). Detta belopp skulle normalt vara cirka 90% av ett framgångsrikt leksaksföretags reklambudget.

Det finns en stereotyp av otaku i Japan att de köper 3 exemplar av vilken DVD / bok som helst - "en att läsa, en att samla in, en att låna ut". Konsumenterna av anime i Japan, oavsett om barn (En bra marknad över hela världen) eller otaku, är mycket angelägna om varor och pengar på en franchise. Det är de kombinerade intäktsströmmarna som anime skapar, kombinerat med själva showen som vanligtvis lyfter showen till vinst.

Detta är den främsta anledningen till att en anime skulle göra en förlust.

Förlitar sig för hårt på att efterlikna framgångshistorier

Det här är också en stor. När en mycket framgångsrik show träffar marknaden (till exempel Evangellion, Akira, K-On !!, Pok mon) kommer många kloner att följa.

Samma fenomen kan ses i bokhandlarna - Mängden romantiska vampyrböcker i butikerna gick från 0 -> många efter Twilights framgång. På samma sätt gjorde 50 Shades of Grey samma sak för erotisk romantik för kvinnor.

Det finns bara så mycket kapacitet på marknaden för klonade shower, och mer än troligt kommer ingen av dem att vara lika framgångsrik som originalet. Detta leder ofta till en situation med några stora vinnare och många förlorare.

För många blockbusters

Den perfekta tiden att släppa din fantastiska anime-serie är att välja den säsong som har den högsta tittarfrekvensen för din målgrupp. Därför visar att mål som riktar sig mot samma publik kan tävla om samma publiks uppmärksamhet. Vanligtvis kommer en show att vinna och de andra kommer att förlora med en stor marginal.

Det har gjorts flera mediestudier som har visat att vanligtvis bara en film / serie upptar tittarnas fanatism åt gången. Det är detta som har lett till det årliga blockbuster sommar- och julframgångar i Hollywood.

Saker går ofta fel

När du fortfarande animerar avsnitt medan de första sänds kan alla förseningar återställa hela showen. Vad som vanligtvis händer är att sammanfattningsavsnitt visas, animationskvaliteten sjunker i de senare avsnitten och potentiella uppskjutningar av avsnitt i värsta fall. Dessa saker överförs till produktionskvaliteten och påverkar därmed intrycken på tittarna, som sedan påverkar försäljningen och så vidare.

Snäva budgetar

Den här typen passar in i föregående artikel, men när budgetar är trånga (som vanligtvis är för anime) har studior inte råd att ersätta sjuka animatörer, göra om scener som inte passar bra, etc. Ett annat problem med snäva budgetar är att studior ofta måste lägga ut animering till billigare länder som Kina - som i sig har problem med kommunikationsfrågor.

Senare säsonger

Anime som tas emot väl under sin första säsong tillkännager ofta en ny eller flera nya säsonger. Problemet med detta är att publiken minskar varje säsong - tittarna blir mindre och mindre benägna att hålla fast vid en föreställning när investeringen ökar. Det är svårt att ringa regissörerna för att stoppa sändningarna innan serien börjar bli förlustbringande.


Och precis som en sista anmärkning tror jag inte att det finns en överdriven anledning. Varje studio är olika, har olika prioriteringar, mål, inkomstflöden etc.

1
  • 1 För att lägga till en sak eller två tar anime mycket pengar att producera. Enligt en uppskattning från 2011 kostade det cirka 10 miljoner yen per avsnitt att göra en anime. Många av dem hamnar bara jämnt, gör inte en betydande vinst eller förlust, och först efter några år har gått. Det är den där enstaka framgångsrika anime (K-On, Madoka Magica, Akira, etc.) som kompenserar för förlusterna som annan anime visar medför. För att bara upprepa poängen används anime mycket för reklamändamål, varför du ser en anime komma ut för en manga medan den fortfarande pågår: att få fler att köpa den nu.

Anime är mycket större i Japan. Det finns många mangor som fick ett skott vid anime-anpassning, men de fick inte följa och blev så småningom drog. Enligt min mening måste mangan vara populär i Japan först innan nätverkshuvudena börjar exportera anime officiellt.

Det finns andra skäl förutom vinst. Ta till exempel Gintama; Jag kan inte vara säker på om de drogs ur luft på grund av vinst (vilket jag tvivlar på) eller för att nätverket inte var nöjd med showens inriktning.

Så, ja, den stora anledningen till att de dras ur luften är att anime inte gjorde tillräckligt med vinst. Det är en konkurrensutsatt marknad.

2
  • 12 I Japan kan anime-serierna inte dras ur luften om det inte är för sensur. Detta beror på att innan produktion börjar, köps ett förutbestämt sändningsblock av produktionskommittén. Om en serie inte presterar bra när det gäller tittarna kan det hända att den inte får en ny säsong. Samma sak gäller om skivförsäljning och / eller försäljning av varor är dåliga (där produktionen faktiskt tjänar sina pengar). Det sista avsnittet av School Days drogs ur luften på grund av censurfrågor, men eftersom det blocket var planerat att springa, var de tvungna att lägga någon sak där ("fin båt").
  • 2 Det här inlägget har flera problem, som förvirringen mellan "pull off air" och "stop production", och att säga att nätverket (?) Har beslutet att exportera eller stoppa produktionen av en anime-serie.För den senare delen tror jag att det beror på produktionsbolaget (som i vissa fall kan vara sändningsstationen) och om de kan hitta någon sponsor (som återigen beror på showens potential att göra vinst).

Observera att det inte behöver producera förluster: det behöver bara producera mindre än alternativt.

Studios har begränsade resurser: de kan ofta producera två serier parallellt, ibland inte ens det. Att utöka det är kostsamt och kan mycket väl medföra allvarliga förluster om alla "rörledningar" inte är fyllda med vinstgenererande produkter.

Så om cheferna märker en ny, lovande serie - erhållit ett säkerhetsscenario, och en annan närmar sig slutet av säsong 2, med minskande publik, måste de bestämma vad de ska producera: säsong 3 av det gamla, som kommer att producerar nästan säkert mindre kontanter än säsong 2, efter den minskande trenden, eller kanske den nya och revolutionerande sak som TV-nät redan har ställt upp och tjänar mycket mer. Eller, eventuellt, hoppas att anställa en massa animatörer och få dem en ny studio med utrustning kommer att kosta mindre än de sammanlagda vinsterna för de två showerna. Vilket det snarare inte kommer.

1
  • 2 Möjlighetskostnad. Mycket uppenbart i efterhand. Tack!

Du måste komma ihåg det det är mycket billigare och lättare att producera en manga än det är att producera en anime - det tar färre människor att producera en manga, vilket innebär att mindre pengar behövs för att betala för produktionen, även om du betalar alla inblandade en enorm lön (och vanligtvis inte).

Mer investering innebär mer risk, så om en anime inte ger tillräckligt stora vinster tillräckligt snabbt kan det inte motivera ytterligare investeringar.

Du kan hålla en skit manga igång mycket längre än en skit anime, bara för att baren för ekonomisk säkerhet är så mycket lägre.

4
  • Det var därför jag gjorde frågan ... det är mycket vettigt. Å andra sidan var det bara en utbildad gissning från min sida.
  • 5 Det är som att fråga "tenderar tidningar att förlora pengar?", "Tenderar internetstartups att tappa pengar?" Eller "tenderar restauranger att tappa pengar?" - ärligt talat, något att du måste lägga en stor hög med pengar för att komma igång tenderar att förlora pengar. Anime är inte immun bara för att det är anime.
  • 1 Visst, de flesta nya affärssatser tenderar att förlora pengar, men vi jämför äpplen och apelsiner i viss utsträckning här ... I synnerhet försöker restauranger främst att tjäna pengar. Men jag undrar mer om anime anses vara en "förlustledare" i allmänhet, inte förväntas verkligen ge vinst. För det andra undrar jag också om det finns en generaliserad kulturell (eller annan) anledning till att en lönsam show kan ta slut. Här tenderar populära shower att fortsätta. Det verkar inte som att det alltid är fallet i Japan, vilket innebär att även populära program fortfarande inte ger någon vinst.
  • 1 Det är inte så enkelt med manga heller. Förlag tenderar att döda serier (körs i tidskrifter) med låg betyg (låg försäljning, låg popularitet), så även om det är billigare att hålla en skit manga vid liv (och förmodligen fortfarande tjäna pengar på den), väljer förlagen att inte göra det och prova sina tur med en ny i hopp om att det kommer att ge mer intäkter. Av någon anledning bestämmer sig författare sällan för att hålla en serie igång efter att utgivaren bestämt sig för att axla den (utgivaren kan ha ett slutgiltigt ord eller vill ha ett slut för att göra tankar enklare att sälja eller helt enkelt har mangaka inte pengar för att hålla serien vid liv hans egna).