Anonim

Majin Buu Saga

Majin Buu har en stråle där han kan förvandla människor till choklad eller sortiment av godis. I ett avsnitt gör han en gammal man till en kartong mjölk. I en annan förvandlar han en by av människor till en vit lera? som substans för att skapa ett hus. Betyder detta att han kan förvandla människor till fysiskt vad som helst, säg till exempel .. en pistol eller pengar?

Det förklaras inte tydligt i varken manga eller anime, men min förståelse för denna förmåga är att han kan förvandla vad som helst (kommer du ihåg att han förvandlade stenar till godis?) Till livlösa saker, så att förvandla människor till apor kan vara för mycket för honom.

Jag misstog apa för pengar. Eftersom pistol och pengar är livlösa grejer skulle jag säga ja.

PS. Människor som förvandlats till livlösa saker kan fortfarande vara medvetna beroende på hur starka de är, till exempel blev fusionen av Goku och Vegeta till ett godis men ändå kan han slåss, och Uub förvandlades till en choklad av sin egen stråle men ändå fortfarande kan förvandlas själv tillbaka.

Det verkar till en början att tekniken helt enkelt är ett magiskt trick utan gräns eller förklaring. Men jag tror att det är mycket djupare än så.

Vad är ki?

Ki är den råa kärnan i energi i en kropp, och när en kropp inte har något ki kvar, dör kroppen och själen, essensen, sinnet, vad du än vill kalla det, skickas till andra världen. Alla attacker kräver ki, till och med att lyfta armen kräver en liten mängd ki. "Ki-attacker" är attacker där skador inte är fysiska, men energi skjuts från kroppen mot en motståndare eller hinder. Majin Buus "magiska transformstråle" är inte mer mystisk än någon annan attack, det är vad han gör med detta ki som betyder något.

Ki-kontroll utanför kroppen

Goku visade i många, många fall att han kan kontrollera en ki-attack långt efter att den har lämnat hans kropp, och detta är vad Majin Buu gör i denna attack. Istället för Kamehameha eller andra ki-attacker som är utformade för att hantera en kraftfull inverkan, är Majin Buu smart nog att attackera motståndarens ki direkt och i slutändan tömma deras kropp för alla ki, vilket gör dem livlösa. Han kan vid den här tiden forma den återstående saken hur han vill, men jag tror inte att den har någon smak, bara ett utseende.

Hur man kan försvara sig mot Buus attack

När Buu använder detta angrepp på vanliga människor behöver han bara använda en liten mängd ki för att utplåna dem. För en hel skara människor misstänker jag inte att Buu ens känner till energianvändningen. Men när han gör detta mot en mer kraftfull motståndare, måste han lägga mer ki i attacken än vad kämpen har totalt. Detta är fortfarande inget verkligt problem för Buu, eftersom ingen kan bestrida sin ki ... tills Vegito kommer till "PLAY, PLAY, PLAAAY!". Vegitos otänkbara ki var tillräckligt stark så att när Buu använde sin attack tappade den bara en betydande mängd ki från Vegito och lämnade honom väldigt mycket levande om bara lite ... komprometterat. Han har tillräckligt med energi kvar, plus Goku förmåga att kringgå alla nackdelar, för att utkämpa en stark kamp även som en godisbit, vilket tvingar Buu att vända effekterna.

Hur gjorde han det?

Nu underskattade Buu tydligt Vegito och lade inte ens hälften av sin energi i den attacken. Kanske med full kraft kunde han ha lyckats lämna både Goku och Vegeta livlösa och ätliga. Men min fråga är, var han tvungen att använda samma mängd energi för att återställa Vegito till människa, eller fick han tillbaka den ursprungliga energin, som att utföra tekniken bakåt? Jag förstår inte helt detta, och om han faktiskt gav energi till Vegito, förstår jag inte varför han skulle göra det som ett svar på att få sin röv kikad av godis. Det här är ett hål i min logik, och jag kan inte försvara den. Det här är bara min bästa teori. Hoppas att det inspirerade kreativ analys och hyllar Son-Goku.