Anonim

Rasistisk Mario

I både manga och andra anime (FMA Brotherhood) skapas villigt homunculi. Så vitt jag förstår skapades far (eller snarare kallad från andra sidan dörren?) Tillbaka på Xerxis innan han använde hela staden för att skapa en kraftfull filosofsten för sig själv och van Hohenheim.

Någon tid gick förbi och far började skapa andra homunculi, var och en uppkallad efter och uppförde sig enligt en dödssynd. De drivs av delar av Faderns sten och är kraftfulla underordnade, men varken girighet eller latskap eller frosseri använder sin kraft i någon nämnbar utsträckning till faders fördel.

Det kommenteras av van Hohenheim (och uppenbarligen den allmänt undantagna "sanningen" som framgår av detta inlägg) att far ville bli av med dessa "mänskliga" svagheter. Men det fungerade uppenbarligen inte: han är fortfarande oerhört stolt, så han sitter ensam i statens centrum och står aldrig upp och får underordnade och maskiner att göra allt för honom och tänker på sig själv som den bästa och mest kraftfulla varelsen på jorden och arbeta för att bli ett "perfekt varelse"; Han är girig, så även om han har en kraftfull filosof och kan skapa andra från brottslingar och krigsolyckor, skapar han en sten som är starkare än sin gamla någonsin och använder sin makt för att förslava gud och stjäla hans / hennes / deras / dess kraft.

Och han skulle ha varit framgångsrik om hans underjordiska hade använt sina krafter i sin helhet i stället för att vara för lat, dum eller girig för att göra det. Van Hohenheim slutade knappt inversionskretsen i tid, och med snabbare grävning vid Sloths ände och girighet / frosseri på jakt för att genomdriva den nödvändiga blodsutgjutelsen skulle far ha vunnit. (Visst att han fortfarande behövde offren men som vi ser i showen kan han på något sätt göra någon till ett offer med våld eller så kunde han bara ha beordrat statliga alkemister att göra saker som fick dem att bli offer. Och det är inte ens poängen.)

Finns det en annan anledning som jag förbises i anime eller som har fått i mangan varför han skapade sina "barn" som han gjorde? Eller en referens om varför planen att bli av med dessa karaktärsfel faktiskt fungerade men bara inte helt?

2
  • Huruvida det faktiskt fungerade eller inte påverkar inte nödvändigtvis huruvida far tror att det fungerade, vilket jag tror han gjorde (troligen ända till slut, baserat på hans samtal med sanningen). Tänk också på detta: är det verkligen girigt om du förtjänar det du tar? Är det stolt om du verkligen är så stor som du tror? Jag kan inte riktigt svara på frågan, men jag tror att det är poäng och perspektiv att tänka på.
  • Jag håller med om att homunculus kanske tror att det fungerade. Å andra sidan skulle det bevisa att det inte fungerade. Enligt denna teorivideo (med tanke på att den är en av de svagaste fakta i jämförelse med filmteoretikernas andra videor), om planen fungerade, bör far vara tempererad och ödmjuk. Åtminstone ödmjuk nog för att inse att han faktiskt fortfarande är girig, stolt ...