Anonim

Topp 10 fysiskt funktionshindrade filmkaraktärer

I det korta Me Me Me verkar den manliga karaktären mentalt plågas av en kvinnlig karaktär. Det finns olika tips i det korta om förhållandet mellan de två. Finns det något officiellt som beskriver förhållandet mellan de två karaktärerna?

2
  • Översättningen av texterna belyser detta
  • En alternativ förklaring av videon: youtu.be/ushQeybqipc

På västra sidan av webben, förmodligen inte. Den enda officiella beskrivningen är

Du attackeras och ravas av många tjejer

Det svarar verkligen inte på frågan. Men när jag letade efter förklaringar av symboliken kom jag på två analyser av videon: den första av NewVagabond.tumblr, den andra på Ask John-kolumnen i animenation.net. De är långa och detaljerade, fulla av skärmdumpar och värda att läsa. Gå och läs dem, jag väntar.

I slutet säger författaren bakom "Ask John":

Efter att ha skrivit min egen tolkning gjorde jag en webbsökning efter annan kritik och tolkningar. Jag stötte på ett antal analyser som tolkade videon helt motsatt det jag gjorde. Jag stötte på flera tolkningar som tyder på att videon representerar pojkens försök att sluta vara en otaku, att videon är en kritik av hikikomori otaku-kulturen.

Han verkade göra sina läxor. Men en annan sak på hans stängande tankar fångade mitt öga:

(...) Hideaki Annos inflytande och engagemang i produktionen (...)

Anno-sensei är känd för sin filosofi "Författarens död", där vad författaren menade med sitt arbete ersätts med vad betraktaren kände när han konsumerade nämnda arbete. Från Anno-senseis rundabordsdiskussion vid Anime Expo '96-kongressen:

"Animering är vettigt för människor i processen att de ser det. (...) Det måste finnas ett förhållande som uppstår mellan den som tittar på och vad karaktärens talesätt i själva animationen."

Jag är benägen att anta att produktionen av Me! Me! Me! följer samma etos. Men allt detta om Annos filosofiska inflytande är helt ett antagande från min sida.

Eftersom även känna din memsida (och de länkade artiklarna där) inte heller pekar på en officiell förklaring (men kommenterar förvirringen som tittarna känner när man tittar på videon), avslutar jag min rapport med:

Finns det något officiellt som beskriver förhållandet mellan de två karaktärerna?

Nej, till det bästa av min Google-jutsu finns det inte.


Bilaga

  1. Länk till de översatta texterna.

  2. Ännu en översättning, med texter från Kanji och Romaji av newvagabond.tumblr.

  3. Den officiella webbplatsen för Japan Animator Exhibition (Japanese) har också Kanji-texterna.

  4. Ja, jag kände också så här:

3
  • Jag tycker att ditt svar är bra, men har du något emot att skriva en kort sammanfattning av de två tolkningsartiklarna du citerade? (Tja, något i linje med "Pojken är desillusionerad om verkliga flickor och bestämde sig för att bli en hikkikomori för att fly från dem".
  • Jag tror inte att det här svaret alls tar upp min fråga. Det jag letade efter är förhållandet mellan de två, vad jag förväntade mig är förhållandet mellan de två, kanske en del relationsanalys, och vad jag fick var en analys av den korta, författaren och lite social kommentar. (se vad jag gjorde?: D)
  • @ ton.yeung Frågan är i två delar: vad är förhållandet, och om finns det någon officiell förklaring. Jag kanske saknar den första delen, jag kommer att lägga till mer information från de granskningsartiklar som jag citerade enligt nhahtdhförslag. Den långa uppsatsen du vill ha finns också i länkade artiklar. Jag kommer att ta med höjdpunkter från inläggen, men det är allt.

Texterna och delarna av videon indikerar att killen och flickan var i ett förhållande, men har sedan separerat.

Specifikt indikerar de första 9 översatta raderna i låten ett lyckligt förhållande och 2:55-märket i videon där upplösningen antagligen visas.

Hela tiden, hela tiden
Vi var tillsammans, eller hur?
Hela tiden, hela tiden
jag tänkte på dig

Du var också så
Du var densamma
Det fanns bara två känslor
Och fortsätter och fortsätter
Du kände att du levde också
- översatt av newvegabond

När det gäller omständigheterna mellan de två, visar en snabb analys (spekulation av mig) av videon och texterna att han tvingade sina ideal på flickan i början av förhållandet. Detta indikeras av de kommande 20 raderna i låten och den första halvan av videon där alla saker är glada.

Efter det går saker nedför backen.

Jag antar att han inser att hon inte är den tjej han gjorde henne till, och så avslutar han ensidigt förhållandet. Vid den här tiden verkar låten berätta om hur flickan fortfarande älskar killen, men hatar flickan hon hade låtsats vara.

Den sista delen av låten -

Jag väntade ändå på dig
Jag älskade dig ändå

Evig kärlek
Inom mitt rop om hjälp
Evig kärlek
Säkert
Kommer inte att vara
Var som helst längre

Adjö

Låten indikerar att hon fortfarande älskar honom, men om kärleken inte finns där längre måste hon vara borta. Bilden nedan visar att hon sväljs upp, och det är det sista vi ser av henne.

Med det sagt, en kort sammanfattning av den korta - killen är sängliggande på grund av skuld. Han drömmer om sin ex-flickvän. Han hemsöks av sin skuld, i form av den maskerade succubusen. Succubusen visar honom bryta upp scenen och attackerar honom kontinuerligt. Han försöker slå tillbaka men allt är förgäves. Hon är redan död.

  • tack krazer för att han pekade på de översatta texterna

Jag tror att det skulle vara svårare att bevisa det där var inte något slags förhållande mellan de två.

I Mig! Mig! Mig!, det finns många tips och slutsatser om att dessa två var romantiskt inblandade. Runt 3:30 i videon visas återblick från olika evenemang som de två deltog med varandra - ett lunchdatum, en resa till akvariet, stranden, bland andra.

Det finns inget officiellt om deras förhållande, men konsekvenserna är väldigt mycket där.

Ett år eller så senare, med Flicka, vi visas en scen med samma par.

Jag är ... verkligen inte säker på vilken viktig roll de spelar i Flicka, men det är där saker verkligen gå av den djupa änden där ...

Det finns inget officiellt om deras förhållande, men det är svårt att förneka deras implicita förhållande. Även om skaparna inte säger något om det, lämnar deras interaktioner lite utrymme för tvivel.

Jag gillar att tro att den blåhåriga flickan från "GIRL" -videoen faktiskt är den rödhåriga från första, som visar sitt liv och sin syn innan denna "prins" kom, när hon ser sig själv och vad hon har blivit freakar hon ut och i den första ME! Me! Me! video vi ser henne och vad hon blev och den blå hårflickan är faktiskt hon, i övergången.

Bara en halt, ingen grundad spekulation men jag gillar det.