Anonim

👨‍🏫 Hur man använder prepositionerna PARA och POR på portugisiska #TeacherRicardoFilgueira

Efter att ha omprövat det mesta av FMA: Brotherhood, är jag lite förvirrad.

I avsnitt 40 förklarade Van Hohenheim att han är en humanoidform av filosofens sten. Vilken skillnad gör det från de viktigaste Homunculi (stolthet, vrede, avund, frosseri, lust och andra) som bara använder den som energikälla?

Till exempel var Wrath en vanlig människa innan han fick stenen, jämfört med Hohenheim som är själva stenen. Vad är de olika i?

Är också far densamma? Eftersom han också var en homunculus (eller vad som helst är jag inte ens säker ...), men han fick samma "belöning" i Xerxes som Hohenheim.

Så, vad är skillnaden mellan far, Van Hohenheim och Homunculi?

0

Varning: Omärkta spoilers följer.

Det verkar som om det finns fyra olika komponenter som du adresserar här, så jag ska göra skillnaderna tydliga för var och en.

Van Hohenheim


Van Hohenheim, också känd som slav # 23, var en medborgare i Xerxes och en vanlig människa som var anställd av kung Xerxes alkemist. Denna alkemist var en experimentör och lyckades skapa ett väsen, dvärgen i kolven, som ett resultat av alkemi.

Dvärgen gav slaven ett namn, Van Hohenheim, innan han allierade sig med honom för att förvandla medborgarna i Xerxes till en filosof. När detta väl lyckades hade Hohenheim som människa över 500 000 själar i sitt blod, vilket gav honom stor kraft. Så även om han är en riktig människa är han också en filosof.

Homunculus (i kolven)


Homunculus, mer känd som Dvärg i kolven, skapades av kungens alkemist (som kort nämnts ovan). Denna alkemist (som inte är namngiven) experimenterade med porten och tog fram en del av "Guds" väsen för att skapa Dvärg i kolven, den första sanna homunculusen. Han har ingen fysisk form och kan bara ligga inom glasflaskan han skapades i.

Far


Far är resultatet av att blanda dvärgen med Xerxes-transmutationscirkeln: Dvärgen i kolven använde en del av kraften från den resulterande Xerxes-transmutationen för att ge sig en falsk människokropp (baserad på Hohenheims). Som Hohenheim säger, började far som inget annat än samma dvärg, som finns i en mänsklig "kolv" (snarare än en glas).

Som du ser i serien utvecklas han senare ganska väsentligt; han är den som sväljer Gud och blir den ultimata varelsen. Men han är inte en riktig människa; han förblir en homunculus (a tillverkad mänsklig).

Homunculi


Homunculi är varelser (falska människor) skapade av Faders blod, som i huvudsak är en filosofens sten i flytande form. Frosseri, avund, lust, lättja och stolthet skapas alla genom att man tillverkar de mänskliga kroppar där de bor och fyller sina kroppar med själar från Faderns filosof.

Girighet (åtminstone den andra) och vrede är båda redan mänskliga och har själar i sig. Faktum är att Hohenheim och Greed-Ling i princip inte skiljer sig åt i deras förmågor. De har båda livet förlängt med sin filosofs stenar, och båda har sanna, mänskliga kroppar. Vrede är inte annorlunda, förutom att han bara har en själ i sin sten och därför inte kan regenerera och också blir äldre med tiden.

Sammanfattning

Van Hohenheim, en människa, omedvetet assisterad Homunculus (dvärgen i kolven), i att använda Xerxes befolkning för att fylla sin egen kropp med tusentals själar, samtidigt som han gav dvärgen den falska människokroppen som vi ser som fader. Fadern använder senare sin stenskrafter för att skapa homunculi, de sju synder som vi ser. Girighet och vrede är precis som Hohenheim, bara med sina egna svagheter.

2
  • Hur kunde Fader skapa så många filosofstenar om han själv bara är en sten? Är de som finns i Homunculis, den som gavs för Kimbley etc. också stenar? Eller är det några svagare men liknande saker?
  • 3 @ ZoltánSchmidt Han använde bara en del av sin sten. Far och Hohenheim hade båda 536 329 själar efter händelsen, och far delade bara några av dem för varje synd. Det är inte känt hur många som gick in i varje, men jag skulle gissa omkring 10 000 eller så (till och med Wrath, vars själar bara dödade varandra tills en stannade kvar). Stenarna som skapades av Lab 5, som gick till Kimblee och andra, var inte inblandade i synderna.

Hohenheim var en människa en gång; han var ursprungligen en slav i Xerxes och lärde sig enligt slavar aldrig hur man läste eller skrev. Emellertid mötte han "Dvärgen i flaskan" som lärde honom alkemi och lurade Xerxes härskare för att skapa en filosof. Eftersom Dwarf inte kunde lämna sin kolv fick han Hohenheim agera i hans ställe och de två var mittpunkten för den riksomfattande gruppen.

Hohenheim förvandlades till en levande sten medan dvärg kunde få en kropp som liknade Hohenheims (Hohenheim beskriver det dock som en "läderpåse" som dvärg inte kan leva utanför precis som hans kolv).

Homunculi Dwarf AKA-fadern skapades är födda ur hans sten och en av de 7 dödssynderna för att inte bara utföra sin vilja utan att göra honom annorlunda än människor (i slutändan bekräftar Hohenheim detta genom att fråga om dvärg men genom att extrahera de 7 synderna skulle som gör honom något mindre mänsklig), personligheterna i Homunculi-teman från dessa synder, men de flesta var bara experiment som gluttony var ett försök att skapa en grind, vrede var den första människan som infunderades med stenen (senare ser vi det hända med Girighet) och jag tror att stolthet var ett försök att skapa en ny kropp och jag tror att avund var en helt annan livsform.

Homunculi är olika som de skapade av stenen inne i dvärgkroppen, skillnaden mellan Wrath och Hohenheim som båda var mänskliga är att Wrath (och i viss mån girighet 2) fortfarande är på ett sätt mänskligt. Hohenheim var dock inte längre människa när han blev stenen, Dvärg och Hohenheim är olika eftersom Hohenheim är en sten, Drawf precis som en sten i sin "läderväska".

Allt detta är precis vad jag har plockat upp för att titta på serien så det kan vara spekulation på vissa ställen.

1
  • Bara en liten anteckning: Hohenheim är fortfarande människa, utan tvekan. Han hade barn, som bara en sann människa kan.

Jag tycker att det bör noteras att Van Hohenheim var i centrum för transmutationscirkeln, så i min teori blev han en filosofsten som bygger på en människokropp med en dominerande själ, medan girighet och vrede fick sina stenar injicerade i dem , vilket är liknande men ganska billigt att slå av Van Hohenheim.

Jag tycker att det också är värt att notera att kanske inte alla homunculi har lika själar eftersom var och en har olika krafter. Ta till exempel avund. Han kan absorbera fler och fler människor och öka sitt själantal. Man kan säga att han kan behöva ständigt lägga till själar om och om igen eftersom hans förvandlingar använder mycket själar.

Jag har också en annan liten, orelaterad teori: vad händer om Ed och Al har större själar än vanliga människor? Som vad händer om när Van Hohenheim reproducerar är det som att filtrera en del av själarna till en enda varelse? Då skulle Ed ha en onormalt stor själ för en människa, och när Al föddes skulle han ha en större själ än en människa men inte lika stor en själ som Eds. På grund av deras större själar åldras de i olika takt än andra människor. Eftersom Ed åldras långsammare än Al, skulle han vara kortare än sin yngre bror eftersom han åldras långsammare,

så när han blir spetsad och använder sin egen själ som en filosofsten, förkortar han sin livslängd så att han åldras snabbare och blir högre i slutet av anime.

Hohenheim, formellt känd som Slave 23, var assistent för en alkemist som bodde i Xerxses. Hans blod användes för att skapa dvärgen i kolven och därmed hade de redan ett naturligt band. Dvärgen i kolven var faktiskt så tacksam för att han fick liv att han faktiskt gav Van Hohenheim sitt namn. Dvärgen berättade för Hohenheim alkemiska hemligheter och så småningom lärde Xerxses alkemist Hohenheim konsten för alkemi. Med tiden blev de två vänner men det varade inte. Dvärgen i kolven övertygade kungen av Xerxses att genom att skapa den Nationwide Transmutation Circle (NWT) skulle han bli odödlig. Men dvärgen i flaskan såg till att han och Hohenheim skulle vara de som blev odödliga.

Innan jag fortsätter måste du förstå något: Som de flesta av oss vet skapas en filosof i sten i FMABH-universum med hjälp av mänskliga själar. Även om det inte exakt specificeras antyds det att det tar hundratals mänskliga själar att skapa till och med en enda "falsk sten" som den som används av Ice Alchemist (i första avsnittet av FMABH) eller den första som används av Kimbly i Isval. Dessa stenar är inte större än en sten och innehåller enorm kraft så att de kan ge Homunculi kraft.
Nu är syftet med NWT att offra alla över ett utökat område, såsom Amestris eller Xerxses, för att göra en filosof sten. Nu gör vi lite matte. Som sagt antyds det att det tar hundratals att skapa en sten. Låt oss bara säga att det tar tre hundra för denna ekvations skull.
p-människor
s-sten
300p = 1s
Nu har Amestris en rejäl befolkning på femtio miljoner vid FMABH: s tid. Så låt oss göra det matte.
50.000.000 / 300 = 166.667 (avrundat uppåt)
Nu eftersom detta användes på både Hohenheim och dvärgen i kolven betyder det att det måste delas med två.
166,667 / 2 = 83,334 (avrundat uppåt)
Det betyder att om det verkligen delades lika har Hohenheim och dvärgen i kolven (nu kallad far) båda åttitre trehundra trehundrafyra Philosopher Stone inuti sig.

Fader sparade Hohenheim på grund av det faktum att han såg Hohenheim som en god vän. De två skiljde sig av uppenbara skäl och fortsatte där. Det bör noteras att ingen av dem är mänskliga vid denna tidpunkt. Även Hohenheim är nu en levande andedräkt Philosopher Stone, vilket betyder att han inte är en människa. När det gäller Wrath (King Bradley) var han en människa. Men när han fick Philosopher Stone blev han typ av en Homunculi.

Tänk på det här. True Homunculi = Robot medan Wrath = Cyborg. Båda är likartade men är uppenbarligen olika, till exempel Wrath åldras.

Det borde svara på alla dina frågor utom den sista som inte kan besvaras. Det står faktiskt i anime att Hohenheim och far var och en har hälften av själarna Xerxses och det är här det blir förvirrande. Medan far tillbringade de närmaste hundratals åren med att skapa Homunculi, använda sina krafter och styra en nation, skapade Hohenheim en familj. Detta förvirrar mig ärligt talat till och med, eftersom det verkar som om fadern skulle ha vunnit lätt i striden mellan Hohenheim och far. Hur är det också att när Pride i tunnlarna nedanför Risenbol nästan kan besegra far? Dessa saker är lite meningsfulla för mig men jag har en liten teori.

Fader skapade Hohenheims kropp som en "gåva" eftersom de två var "vänner". Men jag ser inte någon så ond som far som ger Hohenheim en rättvis handel. Jag tror att far behöll fler själar och anime förklarar helt enkelt inte det av någon anledning. Detta skulle också förklara hur Hohenheim kan prata med och samordna med själarna i sin kropp eftersom han skulle ha mindre själar.Så i princip tror jag inte att de är desamma eftersom jag tror att far har ungefär åttio procent av själarna istället för att dela dem femtio / femtio med Hohenheim.

Jag hoppas att det hjälpte!

1
  • 1 Egentligen borde Hohenheim ha varit mycket kraftfullare än far, för han tillbringade aldrig mycket mer än vad som krävdes för att förlänga sin livslängd - han åt och drack och levde ett människoliv och bevarade sina stenar. Utöver detta hade han pratat och slutit fred med alla sina själar. Far å andra sidan använde sin sten på så många sätt för homunculi och deras experiment, inklusive kanske som en källa för alkemi i Amestris.