Anonim

EDDIE PARKER - MEN OM DU MÅSTE GÅ (MIKO 803) MAM

Många serier har idag antingen någon form av ecchi-scen eller är helt gjorda av fanservice.

Medan vissa använder detta för komiska ögonblick och andra för berättelser. Men om jag tittar på FrysningJag ser inte att ecchi ger något mervärde.

Vad lägger ecchi-scener till i en serie, om inte för komiska eller berättande ändamål?

10
  • Jag är också trött på scener för fans, så jag är nyfiken på möjliga svar
  • @mucio Det är inte så att jag är trött på dem. Jag måste gå med på att det komiska värdet kan vara riktigt högt. Och vissa ecchi-scener kan verkligen bygga upp en karaktär men vissa serier verkar bara använda den bara för att visa partiella nakenpersoner. Och jag är nyfiken på vad detta lägger till i berättelserna och också vad detta lägger till för tittarna. som inte evrybody gillar ecchi grejer
  • Det är en extra tjänst till fansen. Du kan till och med ge det ett namn ... fanservice.
  • Det är dock ett slags fan service.

(Obs! Jag har inga bevis eller källor för att säkerhetskopiera dessa påståenden.)

Den mest okomplicerade anledningen till att det finns ecchi i vissa shower är helt enkelt för att animatörerna gillar att rita lite klädda (eller nakna) tjejer. Du ser detta i många fan-art eller slumpmässiga skisser av vissa regissörer, som en gång var animatörer (till exempel: Imaishi).

Men ett möjligt mervärde för ecchi-scener är tvåfaldigt. Det här är program som vanligtvis befinner sig i tidsluckor för sena sena kvällar och ibland på satellitstationer, där de kan komma undan med lite mer. Detta är vanligtvis tidsluckan för några av de mer "entusiastiska" anime-fansen, de som spenderar mycket pengar på varor och fysiska medier (DVD / BD).

Att ha den här typen av kundbas, även om den är mycket mindre än några av de populära showen som inte är sent på kvällen, innebär att studior sannolikt kommer att nå vissa försäljningsminimier bara genom att pandera till den här demografin. Siffror (ofta knappt klädda eller med tydlig nakenhet) säljs och DVD / BD med utlovad censurering (eller till och med Mer grafisk nakenhet) köps upp. Så det är mer eller mindre "Sex Sells".

Mervärdet för tittaren är förmodligen mer en smakfråga. Om du inte gillar den typen av saker kommer du förmodligen inte att titta på den här typen av shower. Några av dessa typer av shower är ren fläktstjänst, med ingen av ecchi som spelar någon roll alls i berättelsen eller handlingen (t.ex. "Najica", "Agent Aika", "Green Green", etc.), och mer nyligen, även om det kan argumenteras om ecchi verkligen har att göra med berättelse eller inte, är det knutet närmare till showen, där borttagning faktiskt devalverar själva showen (t.ex. "Queen's Blade").

Det har till och med varit ganska lite motreaktion för dessa ecchi-show på sent på kvällen eftersom många av dem inte är så populära och det kan tyckas att många studior (åtminstone mellan 2000-2010) offrade kvalitet och skrivande till helt enkelt ha ecchi och pander mot en liten demografi som råkar spendera mycket pengar.

Bara för att vara tydlig behöver "fanservice" inte nödvändigtvis vara ecchi, och det är nästan alltid obetydligt för historien eller handlingen. Det är bara där för att behaga tittaren (förutsatt att tittaren är med i showen). Det lägger inte mycket värde på historien / handlingen och är inte nödvändigtvis tänkt att.

Antar att jag slog runt busken, så här kommer det raka svaret:

Det är så att tittarna kan engagera sig i onanism, behandla sina kroppar som en nöjespark, kröna kungen, spela pocketpool, göra aerobics, strumma banjo, rör om yoghurten, charma cobraen, gå med hunden, vara herre över din herrgård, slottets kung, befälhavaren på din domän.

Där.

2
  • Troligtvis en giltig anledning. Ganska säker på att det inte är den enda anledningen för dem att lägga till den.
  • Rör om yoghurten: D

Även om det är tänkbart att ecchi kan användas för att driva historien på ett sätt, lägger det nästan aldrig till historien.

Anledningen till att det läggs till är att rita människor manga / anime, och vissa tycker om ecchi själv.

Jag tycker att ecchi inte riktigt skadar historien heller. En bra serie med ecchi tillagd är fortfarande en bra serie, och en dålig serie med ecchi är fortfarande en dålig serie.

1
  • 2 Jag håller inte med om skadedelen ibland tycker jag att de halvnakna människor springer tyst oroande. många stridsrelaterade anime i dessa dagar har massor av ecchi i det med dukar som flyger överallt. Men inte en enda repa i kroppen eller kanske någon form av blåmärken. Detta (åtminstone för mig) förstör det tyst lite när jag blir distraherad av det faktum