Anonim

Manly Hall / Bill Cooper - Satan Lucifer & The Devil

Jag började läsa manga Magi nyligen och kan inte låta bli att känna att den bygger på islam.

Jag kunde inte hitta något online, och jag har inte heller tillräckligt med kunskap om religionen för att verkligen bekräfta detta heller.

Så är berättelsen om Magi baserad på islam? Eller använder den vissa viktiga punkter från denna religion?

Försiktighet: Följande kan innehålla spoilers från Magi

Det här var för långt för att publiceras i kommentarer så jag var tvungen att göra det här och eftersom det också tjänar syftet, varför inte.

Så jag undersökte lite efter de få tips som Dimitri gav ut.

På referens mangasidan från Dimitri fann jag detta:

Efter att ha letat upp de två namnen David och Salomo, Jag tyckte det intressanta:

Solom n), även kallad Jedidiah (hebreiska ), var enligt Kungaboken Krönikeboken gömd Ord och Koranen [2] en konung av Israel och son till David. 1

Book of Chronicles är de sista böckerna i den hebreiska bibeln.

När du söker om Salomo i islam, den första raden du ser i wikipedia:

Salomo (Arabiska Sulaym n) var enligt Koranen en kung i det forntida Israel såväl som sonen till David. 2

Salomo i islam kallas oftare som Sulaym n och David som Daud eller Dawud.

Namnet Joahaz verkar också ha en referens i Bibeln, men inte Koranen.Så att döma av namnen som användes i anime, kan de relatera det mer till kristendomen.

Mer information om namnen här

Och om Ilah:

Il h (arabiska: ; flertal: lihah) är en arabisk term som betyder "gudom". , det betyder helt enkelt gudom på arabiska. Så du kan förvirra det med Allah som är muslimernas Gud.

Sammanfattningsvis kan vi säga att Salomons identitet och hans far, Davids identitet har tagits från religionen (mer som kristendomen) men huvuddelen av Magi härrör från fiktiva karaktärer.


Referenser

1 Salomons referens från Bibeln

2 Salomons referens från Koranen

2
  • 1 Så i slutändan handlar det ganska mycket om att religiösa nyckelpunkter används, men serien har inte specifikt baserats på religion?
  • @Dimitrimx Exakt! Mitt resonemang -> Antagligen på grund av att det har större inverkan på berättelsen när det bygger på verkliga / historiska händelser men för mycket av det kan kränka en del samhällen.

Det korta svaret är nej. Det är inte baserat på den islamiska religionen. Den är baserad på flera historier och historiska karaktärer från Mellanöstern.

Huvudpersonen namn som Ali Baba och Cassim är från 1001 nätter även känd som de arabiska nätterna. Sinbad är också en karaktär från en serie arabiska berättelser. Salomo var en riktig kung redan 970 f.Kr.

I grund och botten dras vad de har gjort i flera populära namn från arabiska berättelser och litteratur och Mellanösternhistoria och blandat det med deras berättelse. Jag är för ny för att länka fler referenser, men du får idén.

5
  • Det täcker namndelarna. Men i några av de nyare kapitlen där aladin visar solomons visdom för folket ser vi dem prata om Illahs söner, jag tror att det var Abraham. Och naturligtvis boken (glömde namnet) som de betraktar som soeme helig bok. Dessa specifika händelser och namn fick mig att tro att det kan vara religionrelaterat. Eftersom jag har en liten bakgrund inom religion
  • 1 De drar från flera berättelser, inklusive berättelser från Qu'ran men som sagt, de tar helt enkelt bekanta namn och situationer och passar in dem i Magi-världen. Det liknar hur den nya Noah-filmen är. Den har Noah, bågen och djuren, men den är i sin egen stil med nya karaktärer och händelser som inte är kanoner.
  • @Dimitrimx Eftersom det är en anime som delvis visar arabisk kultur, kommer det inte att vara konstigt för dem att använda arabiska ord också. Jag har inte läst Magi-mangan, men har de nämnt 'Abraham' någonstans? Jag tror troligen inte. Dessutom kommer Abraham från Bibeln, Ibrahim kommer från Koranen.
  • @ user007 kapitel 219 sida 18 Jehoahaz Abraham och David Jehoahaz Abraham, här nämns också att han är den första senatorn i den ortodoxa rådet för äldste. När jag ser tillbaka ser jag några viktiga punkter från båda relionerna komma tillbaka in där.
  • Jag tror att vi bör säga att den inte bygger på en enda religion, men den använder definitivt religion blandad med magi som ett grundläggande element.

Jag är muslim och mitt svar är, nej det bygger inte på islam. Kulturen i Magi baserades på Mellanöstern före islam.

Jenn, magi och harem var mycket vanliga vid den tiden och tusentals berättelser talade om jennies som talade och tjänar människor, och vissa människor utövar riktig magi.

Det finns några händelser som har tagits från Koranen som Salomos berättelse och hur Allah gav honom makten att kontrollera jennies och djur.

  • Först och främst var Sinbad en riktig muslimsk utforskare
  • Pricess Dunya: Dunya är det arabiska ordet för "världslighet"
  • Salomo och David är de viktigaste profeterna i islam, kristendom och judendom
  • Jinn finns i islamens Koran
  • Även Satan är en jinn i Koranen
  • Vissa säger att de tre vise männen i Bibeln var tre muslimska (magi) forskare
  • De pilgrimsfärdar alla under sina äventyr
  • En pelare och ett krav i islam om man har råd med resan

Magi äger rum i Mellanöstern före islam när länderna i Mellanöstern antingen var kristna länder eller judendomsländer.

jag gissar Magi äger rum i Irak som tidigare var ett kristet land.

Magi äger rum i Irak.

Balbadd är baserad på Bagdad, om det inte var uppenbart nog. Sinbad, Morgiana, Alibaba och Aladdin är alla från Irak enligt Arabian Nights-berättelsen. Arkitekturen är också precis som Irak och bakgrundskaraktärerna bygger på traditionella irakiska kläder.

1
  • 2 Du måste hämta informationen.