Anonim

Ändra bron Metalingus

Tidslinjen i Owari no Seraph är lite förvirrande för mig.

När kom vampyrer först i kontakt med människor? Jag hade ursprungligen intrycket av att detta hände när "sjukdomen" drabbades ungefär 5-10 år före showen "närvarande" (dvs. "under avsnitt 1") - men om så är fallet, var kom vampyrerna från vid den tidpunkten? Med tanke på att de har robusta, strukturerade, hierarkiska samhällen, kan det inte vara så att de bara dök upp ur ingenstans då, eller hur?

Och om vampyrerna har funnits längre än så, var var de, och hur är det så att ett modernt mänskligt samhälle inte stötte på dem tidigare?

Du har rätt: vampyrerna har regenererande förmågor och skulle därmed kunna vara odödliga, så länge de inte svälter ihjäl, förstör huvudet eller blir för mycket exponerade för ultraviolett ljus. Deras strukturerade, hierarkiska samhälle levde mycket, mycket länge under jorden.

Under prequel light-romanen Owari no Seraph: Ichinose Guren, 16sai no Hametsu, som öppnar ungefär tio år före när viruset slår till, var vampyrerna ännu inte frodiga ovanför jordens yta.

Anledningen till att de bestämde sig för att dyka upp var när Four Horsemen of John (alias Apocalypse Horsemen) överraskande anlände 2012 och började döda människor. De Owari nej Seraph Wiki säger,

Som svar, vampyrer kom ut i det fria och räddade så många människor som de kunde som mänskligt boskap av oro för deras drastiskt minskade matförsörjning.

Det är troligt att vampyrer fram till den tiden föredrog att dölja resor över marken för att rycka enskilda mänskliga byten utan att varna mänskligheten om deras existens (under den perioden är det mycket rimligt att anta att en människa en gång fick tips om existensen av en vampyr, men det accepterades aldrig som ett faktum av det mänskliga samhället i stort [krita upp till nivån för en rapport om monster, spöken eller UFO]), men när människorna började dö i snabb takt, resonerade vampyrerna att de inte kunde fortsätta sin subtila jägare / samlarstil och behövde förvandla människor till boskap (en jordbruksstil som de kunde kontrollera själva).

1
  • Ah, jag förstår. Så ryttarnas plötsliga utseende (och samtidigt viruset) är det som tvingade vampyrerna i öppen konflikt med mänskligheten. Coola bönor.