Anonim

Gundam: The Origin - A Gateway to Gundam Obsession

I anime-serien Sailor Moon (eller, Bishoujo Senshi Sailor Moon) senshi har en unik henshineller transformationssekvens. Särskilt senare animeras dessa med senshi som får en manikyr innan transformationssekvensen börjar.

Här startar Sailor Mercury (Mizuno Ami) sin henshin-sekvens genom att höja handen:

Sedan får hon sin manikyr och hennes stjärna trolltransformationspenna aktiveras:

Som du kan se är hennes naglar tydligt blåa i den andra skärmupptagningen. Ändå, i slutet av sin henshin-sekvens, är hon tydligt sporthandskar:

Så: Varför får Senshi manikyr innan han tar på sig handskar?

3
  • Jag tvivlar på att det finns en verklig anledning till detta ... Jag skulle spekulera i att det bara är för att göra transformationsanimationssekvensen mer "cool" eller intressant.
  • Rule of Cool är acceptabelt svar för mig, men jag är nyfiken på om animationspersonalen alla erbjöd en annan förklaring. Det gjorde mig alltid galen!
  • det är en LOL-fråga!

Det finns ett officiellt svar på detta. Takeuchi Naoko, mangaka verkar ha fattat detta beslut, inte animationspersonalen. Hon pekar ut karaktärernas nagellack i Settei Shiryoushuu (Materials Collection) konstbok, och på Sailor Mercury-sidan visar hon sin egen 8-ram ram-för-ram-skiss1 av Sailor Mercurys omvandlingssekvens, inklusive ramen som inkluderar hennes kommentar (fläktöversättning från originaljapanska): "6." Make Up! " Därefter täcker hon ansiktet med händerna och naglarna blir omedelbart välskötta och lysande ljusblå. "

I Takeuchis tidiga konceptkonst för karaktärerna (visas också i samma konstbok) bar varken Sailor Mercury eller Sailor Mars handskar2 som en del av deras sjömanuniformer så, i deras fall, skulle deras manikyr alltid ha visats (medan Moon, Jupiter och Venus ursprungligen var handskade).

Det faktum att Takeuchi ville lyfta fram smink i serien är anledningen till att karaktärerna använder frasen "Make Up!" - vilket tydligen var tillräckligt viktigt för att nämnas specifikt i Sailor Moon Crystal öppningstema "MOON PRIDE" av Momoiro Clover Z.

1 Källa: http://gallery.missdream.org/albums/scanlation_smoon/smoon_materialscollection/materials007.png
2 Källa: http://gallery.missdream.org/albums/scanlation_smoon/smoon_materialscollection/materials002.png

Guardians do ropa "Make up!" innan ordentligt förvandlas, så manikyr och läppstift passar motivet att förvandlas till Söt Förmyndare.

Med hjälp av Haruka Tenou / Sailor Uranus (Säsong 3-omvandlingar som Anno arbetade med, men fortfarande fungerar) från R2 DVD-skivor som ett exempel:

Jag vet att jag har svarat på detta ganska länge efter att frågan ställdes, men jag är säker på att det är till hjälp för någon där ute.

Seijitsus svar hänvisar till Guds ord, så jag går inte den vägen.

Jag antar att OP är manlig eftersom hans profil inte finns ATM.

Varför göra sig besvär med att göra ett spikjobb om det kommer att vara under en handske är samma tanke som får mig att dra de första boxarna ur lådan och sätta på dem utan att ens veta färgen. Samma sak gäller strumpor för det mesta.

Ja, jag är också man.Men det andra könet fungerar annorlunda.

Flickor bär vackra underkläder ingen kommer att se. Det spelar ingen roll om deras underbara nageljobb är gömt bakom en handske, de vet att nageljobbet är där och de mår bra med sig själva på grund av det.

Eller om något kan hända senare på kvällen. Narusegawa of Love Hina gjorde det: i avsnitt 5 måste hon sova i samma rum som Keitaro. Det spelade ingen roll att den stackars pojken var bunden och munkavle, hon fick den fina underkläder "just in case".

Showen riktar sig till unga tjejer. Tsukino är 14 när serien börjar. Målet demografiska går genom puberteten, börjar känna sig som vuxna. Även om de flesta av dem redan vet hur man sminkar (länk länk), är de i den ålder deras kroppar förändrar form.

Showmakers siktar på att öka identifieringen mellan huvudpersonerna (Sailor Senshi) och betraktaren (unga flickor). Principen på jobbet är densamma som diskuteras i denna andra fråga.

Jag har inte hört talas om något officiellt svar på det, så vi kan bara anta att det bara är för att få animationen att se svalare / mer dramatisk / mer infoga berömord här.

1
  • mer fantastiska ~~