Anonim

HYPE! Ödet / kaleidfodral Prisma ☆ Illya 3rei !! Avsnitt 10 Live Reaction プ リ ズ マ ☆ イ リ ヤ 3rei !!

I Kirei och Kiritsugus sista kamp använder Kirei Command Spells som sin Mana-källa.

Det gjorde Kiritsugus Origin Bullet ineffektiv. Var det avsiktligt? Det vill säga, visste Kirei om Kiritsugus förmåga och använde Command Spells som en Mana-källa för att motverka det?

Att notera:

  • Kiritsugus Origin Bullet måste ha varit en ganska välbevakad hemlighet, annars skulle Archibald El-Melloi inte ha blivit övervakad av den;
  • Att använda Command Spells som en Mana-källa är ganska okonventionellt;
  • I anime (har inte läst Light Novel) finns det inget som tyder på att Kirei visste om Kiritsugus förmåga före striden;

De flesta av Kotomine's Command Spells ärvs faktiskt av hans far och de tidigare övervakarna av Holy Grail Wars i slutet av kriget, eftersom en mästare bara kan få 3 från Holy Grail.

Förutom sina egna kommandotätningar på hans nedre vänstra arm har han också kommandotätningar ärvda från sin far som täcker hans högra arm från armbågen till handleden. Tillsynsmannen för Holy Grail War har anförtrotts kommandosälarna från tidigare Holy Grail Wars, så han har tillgång till ett stort antal av dem.

Han fick naturligtvis alla kommandotryck som Risei Kotomine hade efter Kayneth Archibald El-Melloi dödade honom. Och eftersom hans magiska krets fortfarande är underutvecklad vid tiden för Forth Holy Grail War använder han Command Seals som provisoriska magiska kretsar och offrar dem, på samma sätt som Shirou offrar de magiska kretsarna han gjorde under sin träning när han gör projektioner (som nämnts när han projicerar Excalibur).

Origin Bullets använder Kiritsugus ursprung för "Severing and Binding"

Den "avskiljande" aspekten kommer att orsaka att prana som lagras i kretsarna ignorerar banorna i kroppen, flyter kaotiskt och förstör den under processen. Därefter kommer kretsarna att bindas samman igen med "bindande" aspekt, om än på ett kaotiskt och värdelöst sätt, vilket gör dem permanent obrukbara och förstör målets magecraft-förmågor.

Eftersom Kotomine använder kommandotryck som magiska kretsar påverkar emellertid Origin Bullets kommandotavlan Kotomine som används och lämnar de andra intakta. Kotomine slåss inte som en ortodox magus som Kiritsugu har kämpat tidigare, och det faktum att han till och med föddes med Magic Circuits är onormalt i sig, så Kotomine är inte din typiska Magus.

När det gäller vad Kotomine visste om Kiritsugus förmågor, medan han förmodligen inte kände till dem då han fortfarande var en skicklig exekutor, noteras det att han är skicklig nog för att bedöma typen av kula utifrån skottljudet och kunna analysera situationen lugnt. Tillsammans med sin egen fysiska skicklighet och hur han använder kommandosälarna för att förstärka sin egen kropp och utrustning, tänkte han förmodligen att Kiritsugus kulor inte var normala och förberedde ett lämpligt Anti-Magus-försvar (utarbetad av erfarenhet att jaga konstiga Magi tidigare för kyrkan) med stöd av Command Spells som ersättning för en Magic Circuit. Och som vi kan se, räknade han snabbt ut hur han kunde försvara sig mot Kiritsugus kulor.

1
  • Ok, jag antar att det är tillräckligt tydligt - det vill säga jag visste inte att Kireis magiska kretsar var underutvecklade. I så fall är det vettigt för honom att använda sina Command Seals för att göra magecraft, även i frånvaro av intelligens angående Kiritsugus Origin Bullet.