Anonim

Koe No Katachi / A Silent Voice: Breakfast Confrontation (Fandub)

Som det redan har sagts i en liknande fråga är Shouko inte helt döv, men det är fortfarande mycket svårt eftersom hon inte kunde förstå människor tydligt. Det verkar vara mycket suddigt som visas i kapitel 51 i mangan.

Men t.ex. scenen på pariserhjulet där Naoka pratar med Shouko, det verkar som om Shouko kan förstå vad Naoka pratar (jag är dock inte säker, eftersom hon bara svarade "Jag är ledsen" vilket Shouko säger mycket). Naoka pratade medvetet väldigt långsamt. Så är det säkert att anta att Shouko är och alltid har kunnat förstå människor när de pratar tillräckligt långsamt?

Om det inte var fallet när hon fortfarande var barn, har hennes hörselkänsla förbättrats hittills till den punkt där Shouko kan förstå människor tydligt när de pratar tillräckligt långsamt? Om jag inte tar fel, beroende på typen av dövhet, är det möjligt att stimulera förnyelsen av hörselförmågan genom läkemedel, kliniska ingrepp eller ibland till och med utan några ingrepp.

Och varför har hon bara en hörapparat? Är det en återverkan av den tid då Shouya skadade örat? Om ja, hur illa skadad är det örat?

6
  • kanske den här tråden hjälper dig anime.stackexchange.com/questions/42275/… om din fråga Actually how deaf is Shouko .
  • Möjlig kopia av Varför använde Shouko hörapparater trots att hon var döv?
  • Tack, men jag har redan läst den tråden. Det visade oss vad Shouko kan höra, men det förklarar inte om hon kan förstå folket när de talar långsamt. Och tillståndet på hennes högra (?) Öra som inte hade hörapparat lämnas öppet. Jag kan bara anta att följderna av Shouyas handling var så allvarliga att en hörapparat skulle vara onödig.
  • För att vara ärlig i frågan kopplad av Gagantous två olika svar med olika åsikter. Detta visar perfekt samhällets uppfattning om Shoukos dövhetsnivå. Men även om hon är helt döv har hon varit så länge, så det är troligt att hon lärde sig läsa från läpparna åtminstone till en viss grad.
  • Jag glömde vad kapitel är, men det finns ett kapitel där shouko tränade mycket med sin mormor, tills shouko kan förstå vad folk säger genom att bara titta från läpparna (om de människor han pratade med har förmågan att använda teckenspråk, som ishida , det blir lättare för shouko att förstå. Det blir pluspoäng). Jag kommer att skriva mitt svar för att förklara det snart när jag avslutat mina lektioner

1. Hur döv är egentligen Shouko?

Egentligen har det redan sagts i denna fråga. Tja, bara en del av det som svarade på din fråga. Men från ditt tillstånd på frågan ovan kommer ett nytt ämne att diskutera. Men det finns ett annat ämne att diskutera på grund av din fråga.

Om det inte var fallet när hon fortfarande var barn, har hennes hörselkänsla förbättrats hittills till den punkt där Shouko kan förstå människor tydligt när de pratar tillräckligt långsamt? Om jag inte tar fel, beroende på typen av dövhet, är det möjligt att stimulera förnyelsen av hörselförmågan genom läkemedel, kliniska ingrepp eller ibland till och med utan några ingrepp.

Det här är sant, men i kapitel 32.5 fanns det en scen där Shouko tränade mycket för att förbättra sitt teckenspråk med sin mormor. Hon gör detta på grund av Yuzuru. Här är sidorna där Yuzuru konfronterar Shouko med sin röst. (Läs från höger till vänster)

Sida 1-2

Shouko: Uyuu! (Yuzuru!) ... Ah oohh (???)

Yuzuru: Jag tror inte att du ska tala framför andra människor.

Vad Yuzuru berättade för henne har (på något sätt) motiverat Shouko att förbättra sitt uttal och teckenspråk så att det låter henne inte låta så illa för andra människor. Du kan se henne öva mycket med sin mormor. Medan Shouko lärde sig teckenspråket med sin mormor kan vi se att de mötte varandra. Jag tror att anledningen bakom det är att Shouko vill lära sig att förstå människor som pratar normalt och hur de uttalar vissa ord genom att läsa läpparna. Resultatet av dessa metoder kan ses på sidan 3.

Här, det vill säga efter tidshoppet, kan hon nästan säga "Yuzuru". Hennes uttal har förbättrats mycket. Du förstår mest vad hon säger, men det är varken grammatiskt korrekt eller fonetiskt korrekt.

Och på sidan 6 kan du se henne öva JSL med Yuzuru precis som hennes mormor gjorde.

För att svara på din fråga

Så är det säkert att anta att Shouko är och alltid har kunnat förstå människor när de pratar tillräckligt långsamt?

I pariserhjulsscenen (kapitel 27-28) sa Ueno att hon kommer att tala långsamt, OCH hon sa det hon kommer att se till att Shouko förstår vad hon ska säga.

Frågan är, förstod Shouko verkligen vad Ueno sa?

I kapitel 28 skriver Shouko ett brev till Ueno. Denna scen hände strax efter pariserhjulsscenen. Om Shouko inte förstod vad Ueno sa i pariserhjulet, hade hon inte jobbat så hårt för att skriva brevet.

Du kan se innehållet i hennes brev i kapitel 44, sidan 11-12. Innehållet i det brevet passar verkligen med Shoukos samtal med Ueno då, så det är sannolikt hennes svar på det samtalet.

Baserat på detta är det korrekt att säga att Shouko förstod vad Ueno sa i pariserhjulet.

2. Visas det varför hon bara har 1 hörapparat?

Det avslöjas inte officiellt, än. Jag vet inte om det har avslöjats, men en användare sa på MAL-forumet som diskuterar ett liknande ämne:

Jag är förvånad över att ingen vet svaret, med tanke på hur uppenbart det kändes. Nära mitten av filmen fanns det en scen med Shouko och hennes mormor som pratade med en läkare. Efter den scenen ser vi Shouko gråta med ett hörapparat tagit av. Detta innebär i grunden att Shouko förlorade hörselförmågan helt i ett öra. Det är därför hon inte längre använder hörapparat på det örat.

Jag har inte sett anime så jag kan inte bevisa om detta är sant eller inte, men i mangaversioner nämner de aldrig någonting angående varför Shouko bara använder en hörapparat. Och jag tycker att det är lite annorlunda mellan manga och animeversionen eftersom det inte fanns någon scen i mangan där Shouko och hennes mormor pratade med en läkare.

6
  • 1 Trevligt! Men du förstörde den första länken på ordet "fråga" i första meningen :)
  • 1 Den andra frågan som du (förmodligen) hänvisar till klargör hur Shouko uppfattade sin omgivning under barndomen och du har lagt till att hennes hörselförmåga förbättras tack vare hennes hårda arbete. Men det förklarar inte om Shouko förstod Naoka i pariserhjulsscenen, dvs om hon har förbättrat sin hörselförmåga till den punkt där hon kan förstå människor när de pratar tillräckligt långsamt. Finns det några fakta eller åtminstone tips som kan understryka detta?
  • i film använder hon två hörapparater, inte säker på om den visas i manga, (redigerad: hon använder också två hörapparater i manga - kapitel 2)
  • @Darjeeling till slutet av filmen?
  • ah sorry nej, bara när hon var liten