Anonim

京 都市 の ア ニ メ 制作 会 社 で 火災

Jag såg en kommentar online som angav Legenden om Korra är inte anime. Jag känner ganska bra argumentet att "anime" bara hänvisar till japansk animation, men är det så? Stilen för denna anime, humor och allt om det verkar extremt anime. Jag förstår att den skrevs av amerikaner och animerades i Korea.

Är Legenden om Korra seriöst inte anime på grund av detta?

Måste jag kategorisera detta i en alternativ genre, så att jag kan lägga till Bågskytt och Futurama? Finns det en genre för dessa typer av animationer som med "shoujo", "shounen", "seinen" och "josei"?

3
  • prova det, det innehåller svar för någon del av din fråga
  • och försök att begränsa din fråga, att ställa många frågor ger både rätt och fel svar samtidigt.
  • med tanke på att "Anime" är det japanska ordet för tecknad film, och att Legend of Korra är en tecknad film, då är det en anime

Alla animationer som inte görs av ett japanskt produktionsföretag är inte anime, enligt den engelska definitionen av termen.

Till japanska på japanska, de japanska orden 「ア ニ メ ー シ ョ ン」 och 「ア ニ メ」 (animeeshon, förkortat till anime) används för att beskriva alla animationer, oavsett om de är gjorda i Japan eller gjorda i andra länder, såsom Disney.

Det är viktigt att skilja mellan det japanska ordet som används av japanska i Japan för att beskriva all animering från alla länder, jämfört med det engelska ordet som skiljer sig från det i betydelsen. Det engelska ordet hänvisar endast till animering som gjorts av ett japanskt produktionsföretag. Den innehåller många serier som nästan helt animerades i Korea av koreanerna, men gjorde det för ett japanskt produktionsföretag. Titta i kreditlistan i slutet av många anime-TV-serier och du kommer att se många Korea-namn; Eftersom företaget är japanskt räknas det som anime, även om det animerande arbetet till stor del utfördes av icke-japanska människor. Om exakt samma koreanska animatörer skapade en animerad serie producerad av ett koreanskt företag skulle det inte vara anime enligt den engelska definitionen av ordet.

Koreanska serier kallas manhwa. Det finns en handfull amerikanska förlag som kanske marknadsför en grafisk roman till dig som "manga made in America", men det är faktiskt en oxymoron. Det engelska ordet "manga" avser endast serier som produceras av japanska förlag. Japaner använder vanligtvis inte det japanska ordet 「漫画」 (manga) att hänvisa till serier från andra länder; istället säger de 「コ ミ ッ ク ス」 (komikkusu). Återigen kan du vara en icke-japan som bor i Japan och har din serietidning publicerad i en japansk mangatidning, och det skulle vara riktig manga på grund av företaget, oavsett din egen etnicitet. Men om du etniskt-japansk publicerar din serietidning utanför Japan är det inte manga.

En annan viktig sak att tänka på är att varken det engelska ordet eller det japanska ordet innehåller något relaterat till konststil. Detta gäller också ord som shounen, shoujo, seinen, joseioch så vidare: inom varje finns det ett brett utbud av konststilar. Jämför till exempel konststilen för Kaitou St. Tail till NANA, till Kiko-chan leende, till Ace wo Nerae, till Zetsuai 1989. De är alla shoujo, men de ser inte lika ut, och det finns respektive shounen serier som ser mer ut som en av dem än den andra.

Shounen, shoujo, seinen, och josei är ord som endast kan användas för att hänvisa till undergenrer inom japanska serier och animationer; de kan inte tillämpas på animationer som produceras i Amerika eller andra länder. I stället för genrer som är riktiga är de helt enkelt tekniska grupperingar av marknadsföringsmål: var denna serie riktad till unga vuxna kvinnor eller inte? Du kan genast berätta vilken typ det är av vilket område i den japanska bokhandeln mangan är.

Enligt Energetic Heartbeats,

Vad är Shoujo?
Shoujo (flickor) är inte en genre i sig - det är marknadsföringsstrategin. Shoujo betyder helt enkelt att titeln ursprungligen marknadsfördes till en kvinnlig publik i Japan. Inget mer än så. Shoujo inkluderar sina egna genrer som inte kan hittas i sin ursprungliga form inom shounenvärlden, inklusive mahou shoujo, shounen ai, yaoi, yuri och andra.
Shoujo är inte begränsat till endast anime och manga. Ordet används också för ljuddramor och romaner. . . . Nästan alla filmgenrer du kan tänka dig har representerats i shoujo.

Vad är inte Shoujo?
Shoujo är INTE en typ av konststil, inte heller en typ av berättelseelement. Det är inte ens nödvändigtvis arbete av en specifik skapare. Till exempel är det älskade laget CLAMP ansvarigt för enastående exempel på shoujo manga och anime, men har också skapat shounen manga. Vad är skillnaden mellan shounen manga och shoujo manga? Shounen-serien serieiserades i en mangatidskrift riktad till manliga läsare.

1
  • Tack .. det här är ett mycket väl genomtänkt svar. Jag ska gå vidare och skapa ordet ALTanime för denna subgenre.

Motivationen för att besluta att det inte är anime är att det är en västerländsk animation. Trots det faktum att stilarna lånar från varandra anses anime ofta helt enkelt vara "Eastern Animation". Även om det finns många "Jag vet det om jag ser det" -egenskaper som gör Avatar-serien mer anime-liknande än Futurama, men den ansågs fortfarande västerländsk.

6
  • Gör en kommentar när du pratar om tillåtna ämnen
  • @nhahtdh Jag säger att det här är frågan på metan om den showen kan betraktas som Anime. Även om ämnet för den frågan är om de ska vara tillåtna på den här webbplatsen handlar inte denna fråga och svar om det. De handlar om huruvida Avatar / Korra är anime som togs upp där. Om du fortfarande känner att detta inte är ett svar kan jag återställa det till en kommentar som det ursprungligen var. Jag trodde att det behövde spolas ut mer.
  • Jag tappar omnämnandet till meta-inlägget, eftersom det inte är vad denna fråga handlar om (som du har sagt). Om du vill diskutera tillåtna ämnen, hänvisa till metaposten i kommentar. Som det är nu är vad du har här ett giltigt svar.
  • Jag har inget intresse av att ta itu med tillåtna ämnen. Den frågan tog dock upp om dessa föreställningar kan betraktas som anime. Trots överlappningen var den länken mycket relevant. Vad du lämnade nu är en kommentar som inte stöds. meta.anime.stackexchange.com/questions/1/…
  • Den frågan frågar om de kan betraktas som anime så att det kan tillåtas på huvudsidan. Dess syfte skiljer sig från denna fråga, där den frågar varför dessa serier inte anses vara anime i allmänhet. Så jag tycker att det är olämpligt att citera den frågan.

"Genren" som jag vanligtvis har hört den här typen av shower kallas "American Anime" eller "Western Anime" för att hänvisa till den lånade stilen, men jag har bara sett dessa termer användas "inofficiellt". Termen anime idag används oftast för att definiera verk med ursprung i Japan, och även vissa ordböcker definierar det som sådant.

Låt oss ta en titt på några andra anmärkningsvärda titlar:

  • RWBY myntar sig själv som "en amerikansk animerad webbserie". Även om det är licensierat i Japan, kommer de flesta fortfarande inte att betrakta det som "anime" i traditionell mening, även om man bedömer efter den här artikeln vill vissa verkligen se det som sådant.

  • Halo Legends betraktar sig själv som "anime" eftersom de faktiska animationsstudiorna var baserade i Japan, och de fick en stor frihet när det gäller historien.

  • Animatrix dubbar sig "animerade kortfilmer". Även om majoriteten av filmerna inom antologin härstammar från japanska studior, kommer samlingen som helhet från flera olika länder.

I detta avseende kan vi dra slutsatsen att Legra of Korra strängt taget inte anses vara anime enbart av anledningen att den inte producerades eller ens animerades i Japan. Detta betyder dock inte att definitionen kommer att utvecklas för att hänvisa till den övergripande konststilen om andra länder börjar producera dessa typer av verk.