Anonim

Wilbur Soot- Internet förstörde mig | Türkçe Çeviri

Så i avsnitt 22 av Sword Art Online II ...

Vi lär oss att Konno Yuuki har obotligt super-AIDS och att hon är terminal. Det är inte kul.

Men vi vet att det finns teknik där ute som kan digitalisera din hjärna - det är precis vad Kayaba Akihiko gjorde, och nuförtiden går han runt och spökar VRMMOs (eller något).

Varför kan de inte göra detsamma för henne och andra människor som har samma problem? Det är ingen bra lösning, beviljad, men hon är redan van vid att spendera mycket tid på full-dyk, och jag antar att det är att föredra framför döden.

4
  • Jag föreställer mig att det inte är ett enkelt förfarande. Kayaba var ett geni, jag tror inte att någon bara kan göra det, och eftersom han försvann kan ingen fråga honom hur han gjorde det.
  • Jag hade intrycket av chansen att ladda upp sig själv hade en av tio chanser att faktiskt arbeta eller något liknande
  • Jag har inte sett tidigare Sword Art Online 1 men om inte annat anges är det inte bekräftat att Kayaba ens lyckades. han försökte men de flesta har antagit att han stekte sin hjärna i processen att döda honom och den som Kirito visade i ALO kallar sig ett eko av den verkliga honom (imponerande eko dock).
  • enligt min åsikt om jag hade samma tillstånd, vid den slutpunkt i mitt liv där tillståndet orsakar för mycket lidande skulle jag riskera det eftersom jag nu är på dödsdörren, snarare än att vänta på att tillståndet sakta öppnar dörrarna för mig jag riskerar allt och gör samma Kayaba, om jag misslyckas krossade jag åtminstone dörrarna och ger döden lite extra arbete att göra

Svaret kommer att innehålla spoilers från Alicization arc, som ännu inte har animerats.

För det första vad Kayaba Akihiko laddade upp på Fröet var inte hans hjärna, inte exakt det var en kopia av hans "själ". Som förklaras i ljusromanen: Vi har kopierat Fluktlight av ett antal testpersoner, och Fluctlight är det som passerar genom våra nervceller, så det är i princip vår själ. Men även om processen för att kopiera någons själ inte är riskabel för den riktiga personen, så är det fallet för kopiorna, för de kommer bara att "tro" att de var den verkliga och inte bara en kopia. De flesta exemplar upphör helt enkelt att existera eftersom de inser att de inte är originalet. Kayaba Akihikos fall var ett undantag, för hans verkliga jag hade redan förberett sig på att lämna den verkliga världen för att leva i sin egen skapelse. Så det är det största problemet. När Konno Yuuki inser att hon inte är riktig utan bara en kopia skulle hon upphöra att existera.

Det andra problemet är att maskinen för att utföra operationen inte är offentlig eller medicinsk, och ingen (förutom Kirito och några andra) vet om dess existens, än mindre var och hur man gör det.

I ljusböckerna i Alicization-bågen (särskilt de två första volymerna i bågen) förklaras detaljerna mycket bättre än vad jag har här (de överdrivar faktiskt med förklaringen av pseudovetenskap, men ja ...), så Jag skulle rekommendera dig att plocka upp dem om du vill läsa, eftersom Alicization-bågen är den bästa hittills enligt min mening.

De gör det inte på grund av felfrekvensen. Skanningen enligt ljusromanerna har en extremt liten framgång, och skanningen friterar nästan säkert hjärnan.

Citat från Sword Art Online Volym 4 - Fairy Dance, kapitel 9 (översättning med tillstånd av Baka-Tsuki):

Det verkade som om Kayaba hade beslutat att dö med SAO-världens kollaps innan incidenten ens inträffade. Men det var ett ovanligt sätt att dö. Det verkar som om han ombyggde en FullDive-maskin för att utföra en super-kraftig genomsökning av hans hjärna, där den brände ut hans hjärna och dödade honom.

Sannolikheten för att skanningen skulle lyckas var inte ens 1 av 1000 - och även om den var grundlös, sa hon till mig att hon i sitt hjärta hade en känsla av att han på något sätt hade lyckats.

Om det fungerade som Kayaba tänkt, hans egna minnen och tankar, skulle alla elektriska signaler i hans hjärna ha blivit digital kod och borde finnas i nätverket som en riktig elektronisk hjärna.

Det är säkert att anta att det är av ovanstående skäl att de inte gör det.

4
  • Har du en bok / sidreferens eller ett citat från ljusromanerna för att stödja detta?
  • Tyvärr läste jag inte fläktöversättningen innan den togs ner från Baka Tsuki på grund av att den fick licens i NA. Jag letar efter en och uppdaterar, under tiden redigerade jag mitt svar för att bättre förklara vad som stod i boken.
  • Jag har lagt till relevant citat för att stödja det du sa. Men jag tog också bort delen om "inte bekräftat om Kayaba lyckades eller inte", eftersom Kayaba lyckades dyka upp i slutet av Fairy Dance för att hjälpa Kirito, och Kiritos reflektion direkt efter den citerade delen ovan innebär också typ av att Kayaba verkligen lyckades. Om du har en annan åsikt är du välkommen att kopiera den från versionen och återställa den, men säkerhetskopiera den med ditt resonemang
  • 2 @ Det står på sidorna 277-8 i bok 4 på japanska: (Jag lägger i mellanslag där det finns paragrafbrytningar i originalet.)