Anonim

Tacoma Gameplay (PC HD) [1080p60FPS]

Historien om King Artoria skiljer sig från den verkliga historien om King Arthur, även om även den senare har många variationer. I Fate-serien avslöjas bitar och bitar av Artorias liv i varje iteration av spelet. Men finns det en fullständig berättelse om King Arthur-berättelsen i Ödet från början till slut? Är hennes berättelse ens sammankopplad i vart och ett av öden?

Jag har beslutat att redigera den här frågan för att ta bort den enorma offerttexten från Wikia och sammanfatta den med mina egna ord. du kan läsa om originalet från detta svar här


Artoria (eller Arturia som den vanliga felöversättningen) föddes under de krigsrampade mörka åldrarna efter att Britannia tappat sitt skydd från det romerska riket. Under denna tid var Uther Pendragon kung av Storbritannien och han hade redan fostrat en dotter (Morgan le Fay) med hustrun till fru till hertigen av Cornwall, Igraine.

Merlin, en människa / Incubus Hyrbid och en mäktig Magus, hade profeterat att deras nästa barn skulle bli Uthers efterträdare som kung och Uther trodde detta. Men när Arturia föddes, blev Uther förtvivlad eftersom hon föddes en flicka, inte en pojke. i dessa tider kunde en kung inte göra ett barn som inte var man till hans efterträdare även om hon skulle bli en kung. Merlin var mycket nöjd för att barnets kön aldrig hade spelat någon roll och han var övertygad om att om Arturia skulle skiljas från slottet fram till profetiens dag skulle det vara ett bevis på att hon skulle bli kung.

Vid fem års ålder anförtrotts Arturia till en av kungens vasaller, Sir Ector, som medan han inte trodde på profetian kände han samma luft från den unga Arturia som han gjorde sin kung. Arturia adopterades sedan och uppfostrades med Ectors egen son Kay som utbildade dem båda som enkla riddarlärlingar.

Kay kunde säga att Arturia skulle växa upp till en skönhetskvinna men hans far sa att han skulle vägleda henne som om hon var hans bror och bestämde sig för att behandla henne på det sättet, även om han inte trodde att det skulle hållas hemligt. Ursprungligen växte Arturia upp under tron ​​att hon och Kay var släkt med blod, men hon fick senare veta sanningen när hon växte upp. Trots detta minskade deras förhållande inte från sanningen, och de kände fortfarande att de var sanna syskon.

Arturia agerade som Kays väktare och fick träning från honom samtidigt som han gjorde andra sysslor som att dra längs sin häst. Under deras sparring var Arturia större när det gäller svärdsmanskap men Kay skulle använda "skevt resonemang bara på gränsen till att vara korrekt" för att få henne att känna att hon hade tappat trots att vinna, resonera som

  • "Du förlorar sedan du slängde bort manteln!"
  • "Jag lever fortfarande så ag inte som om du vann!"

Under en regnig dag medan Artoria var sjuk, var Kays mamma tvungen att lämna så att bara han var tillgänglig för att ta hand om henne. Han sa till Arturia "det skulle vara besvärligt för mig om du skulle dö nu", han lovade att göra allt hon begär i utbyte mot att bli frisk snabbt. Att vara mycket ihärdig med att få sin begäran något Arturia sa att hon ville "drömma om ett lejon som springer över slätter." För att uppfylla detta snidade Kay ett trälejon. Snidningen var dålig eftersom Kay hoppades kunna göra ett gammalt, döende lejon som inte kunde skada en mus för att inte skada henne i sina drömmar och Arturia jämförde det med en korsning mellan en hund och en katt, men hon uppskattade det och kunde se drömmen.

Medan han uppfostrades av Ector Merlin besökte hon också undervisning i Arturia och fungerade som en slags fosterfarsfigur för henne. han avslöjade också Arturias kön för Kay som fick honom att svära på hemlighet.

När Arturia var 15 år ankom profetian och Merlin förberedde Caliburn för valet av nästa kung. när riddarna och herrarna samlades för valet av nästa kung förväntade de sig att urvalet skulle ske genom att man skulle välja den mest överlägsna för att bli kung, men de fick Caliburn fast i en sten med inskriptionen på hiltavläsningen

Den som drar ut detta svärd av denna sten är med rätta kung född i England.

Medan många riddare tog tag i svärdet och försökte följa kommandot, kunde ingen dra ut det. Utan några framgångsrika försök började de den förväntade sprängningen för att göra valet. vid denna tid var Arturia fortfarande en lärling och därmed inte kvalificerad att gå med. hon närmade sig den nu övergivna stenen och sträckte utan tvekan ut efter svärdet.

Innan hon tog tag i den, dök Merlin fram för henne för att be henne tänka igenom saker innan de tog det. Han berättade för henne att hon inte längre skulle vara mänsklig när hon tog svärdet, men hon hade varit beredd på det faktum att "att bli kung betyder inte längre att vara människa" ända sedan hon föddes medvetande om att en kung är någon som dödar alla för att skydda alla , efter att ha tänkt på det varje natt och skakit tills morgonen kom med ingen dag som hon inte fruktade det faktum. till Merlin var hennes svar en nick som sa att rädslan hon kände skulle ta slut då

Arturia drog ut svärdet utan ansträngning enligt hennes öde och i det ögonblicket blev hon något som inte var mänskligt. till alla andra där så länge hon agerade som en bra kung skulle ingen bry sig om hennes kön. Att ta svärdet hade också en inverkan på hennes kropp som hindrade henne från att åldras som sådan från och med då skulle kungen ha en kropp på 15 år.

Efter det Arturia, Merlin och Kay gick igenom olika äventyr medan träning så småningom kallade sig landets rättmätiga kung medan de återvann landet och de tre av dem bildade det ursprungliga rundabordet men blev senare förenat med bu Bedivere och Gawain som tillsammans med Kay blir mest äldre riddare.

Vid någon tidpunkt under deras äventyr kom Arturia att ta hand om en lejonunga i en månad. Medan hon hävdar att det inte var för att hon gillade dem (troligen på grund av det snidade lejonet som hon fick av sin älskade bror) bildade hon ett band med den unga ungen som hade blivit knuten till henne. lejonungen var mycket energisk, ofta bitande eller kliande, men upplevde den lycka hon kände av detta ville hon kunna stanna hos suben till slutet. medan det inte dokumenteras när detta inträffade med tanke på de bilder vi har sett av Arturia som kung och i strid där hon bär samma blå klädsel under sin rustning, jag misstänker att det var under detta äventyr på grund av vad hon har på sig i en flashback-bild i Visuell roman

Morgan le Fay, som föddes som den rätta, erkända dotter till kung Uther och Arturias äldre syster med samma status, trodde i hennes ögon att Arturia fick sin fars kärlek och förhoppningar som borde ha varit hennes, blev häxadrottning som längtade efter hämnd. under deras äventyr utförde Morgan en fälla som såg Arturia lösa Caliburn till vilken efterord Arturia går till Vivian, Lady of the Lake (och Morgans polära motsats).

Efter den sista striden mot sin farbror Vortigern hävdade Arturia sitt kungarike Camelot och tillbringade tio år i fred. under denna tid fick Arturia ta itu med problemet med att kunna producera en arving. för att "hjälpa" Merlin använde sin magecraft för att göra Arturia till en pseudo-man som kunde producera spermier under en okänd tidsperiod. under denna tid dock Morgan le Fay fick sin syster berusad använde sin magi för att förtrolla sin syster för att ta en del av Arturias spermier. med sina egna äggstockar utvecklade Morgan spermierna och födde en homunculus-klon av sin syster. det här var Mordred.

Arturia träffade dotter till kung Leodegrance, Guinevere, och de 2 gifta sig för att göra ett "utseende" av ett "kungarike" i Storbritannien. De höll till och med en stor bröllopsceremoni som varade nära sju dagar och firades över hela landet. Men det var äktenskap av nödvändighet snarare än kärlek, där Arturia, "mannen" inte var en man och äktenskapet aldrig skulle fullbordas.

Under denna tid uppfostrades Mordred av Morgan för att tro att det var hennes rätta nederlag kungen och ärva tronen. Genom sin mammas rekommendationer och en presentation av sitt eget svärdskap kunde hon räknas som en av riddarna till det runda bordet. trots sin mors tvångsmässiga hat mot Arturia hatade Mordred aldrig Arturia men idealiserade henne ändå som den perfekta kungen. hon lärde sig senare om sitt arv av att vara Arturias "son" och var glad när hon fick höra att hon delade samma blod som kungen hon avgudade, men Mordred skämdes också för sin vridna födelse.

När Arturia fortsatte att vara kung höll hon på att en kung inte är mänsklig och att man inte kan skydda folket med mänskliga känslor. aldrig smala ögonen i sorg när hon var på tronen och lösa alla problem medan hon arbetade hårt i regeringsärenden, lyckades Arturia balansera landet utan några avvikelser och straffade människor utan ett enda misstag. detta leder dock till att en av hennes riddare, Sir Tristan, lämnar Camelot och säger

Kungen förstår inte hur andra mår

att höra detta Lancelot ville minska bördan för sin kung, en önskan som Guinevere också hade. Medan de pratade med varandra kom de att känna igen varandra som vänner och förlita sig på varandra och det var då som Lancelot började falla för Guinevere. det var dock Guinevere att han lärde sig att Arturia var kvinna och den verkliga betydelsen av Guineveres äktenskap med henne.

Vid någon tidpunkt närmade sig Mordred Arturia om hennes identitet och hennes "son" men snarare att få den acceptans som hon hade hoppats på Arturia avvisade henne och sade att medan Mordren var hennes barn född från henne och Morgan planerade hon inte kunde känna igen Mordred som hennes "son "eller ge henne tronen. Mordred trodde dock att detta berodde på att Arturia hatade Morgan och oavsett vad hon gjorde, i det ögonblick hon föddes från Morgan var hon ett smutsigt barn och skammen över hennes födelse började bli hat.

Lancelot och Guinevere började ha en affär och detta upptäcktes av Agravain, en av Arturias riddare och en mördare anställd av Morgan som han hatade. Agravain var lojal mot kungen men han hatade kvinnor på grund av Morgan och när han avslöjade affären fick han också veta om Arturias sanna kön. han försökte hota Guinevere med hennes affärskamp men misslyckades. före sin död och när han såg Mordreds växande hat (samtidigt som han förmodligen inte visste att Mordred också var en kvinna) avslöjade han affären för henne som använde den för att så misstro i Riddarna vid det runda bordet och förstöra kungens prestige i ögonen på folket.

När Arturia fick höra om affären beskyllde hon inte någon utan förstod snarare att hon kände till Guineveres och Lancelots sakafrice. dock fortfarande agera i egenskap av en kung och denna gång äktenskapsbrott var ett allvarligt brott, Arturia kasserade sina känslor och hade Guinevere avrättas. Lancelot försökte stoppa för att rädda henne och dödade flera av sina andra riddare inklusive Gawains bröder, Gareth och Gaheris men misslyckades till slut och flydde tillbaka till sitt hemland Frankrike.

När Arturia åkte till Rom-expeditionen blev Mordred ledaren för upproret som representerade den nationella missnöjet mot kungen. när Arturia återvände rasade Mordred och förkunnade sitt hat mot kungen och att bara hon var lämplig för tronen. sanningen var att hon bara ville accepteras av Arturia som sin "son". detta utlöste inbördeskriget som senare skulle kräva deras liv.

strax före den sista striden vid Camlann Avalon, manteln till Excalibur som gav Arturia odödlighet, blev stulen på grund av Morgan le Fays machinationer. Lancelot ville, även efter att ha uteslutits, delta i slaget vid Camlann för att tjäna sin kung men Gawain avvisade honom fientligt på grund av hans hat.

Merlin lämnade Arturia före den sista striden på grund av sina egna kärleksproblem som hävdade att en ond häxa (Morgan?) Försökte mörda honom så han flydde till baksidan av världen och därmed till Avalons land där han trodde att häxan inte skulle ' För att nå honom, var dock porten som han stötte på en fälla som skapade ett tätande "torn" som heter Avalons trädgård och som har överskridit döden, är fångad i all evighet och kan därmed aldrig komma in i hjältens tron.

Under deras sista strid hatade Mordred "Morgan-sonen" men Arturia svarade

Inte en gång föraktade jag dig. Det var bara en anledning till att jag inte skulle ge dig tronen. Du hade inte kapacitet som en kung.

I deras strid sårades Mordred dödligt av Rhongomyniad men på grund av en förbannelse på henne, svängde hon fortfarande efter svärdet och dödligt sårade Arturia.

Arturias döende kropp eskorterades till en helig ö av Sir Bedivere där hon beordrade en sörjande riddare att göra sig av med Excalibur genom att kasta den tillbaka till Lady of the Lake, en order som han misslyckades två gånger med tanke på att det ögonblick Excalibur återlämnades till Vivian Arturia skulle dö .

I Bediveres frånvaro reflekterade hon över sina personliga misslyckanden och beklagade sitt liv som kung. Innan hennes sista andetag vädjade hon till världen; i utbyte mot tjänster som en heroisk ande bad hon att få möjlighet att söka den heliga gralen för att rädda sitt land.


Jag betonar den sista biten som efter detta är när Arturia gjorde sitt kontrakt med världen och började kallas till Holy Grail Wars. till skillnad från de andra heroiska andarna som effektivt är kloner av deras verkliga jag i hjältens tron, kom Arturia aldrig dit där, varför hon kan behålla sina minnen från tidigare gånger hon har kallats.

efter händelserna med Fate / Stay Night, beroende på vilken rutt Arturia öde annorlunda. Jag sammanfattar det i det här svaret men för att sammanfatta det

- I Öde vi ser Arturia acceptera saker när Sir Bedivere återvänder för sista gången
- I -Senaste avsnittet- eftersom Arturia avslutade sitt kontrakt med världen genom att förstöra den heliga gralen genom sin egen vilja, åker hon till Avalon på baksidan av världen och väntar på Shirou som så småningom återförenas med henne, förutom ett mirakel som Merlin talar om

- I Obegränsat bladverk:
- I det goda slutet är hon kvar med Rin som sin tjänare
- In the True Ending försvinner Arturia men vi vet inte om hennes kontrakt avslutades eller inte och om det hamnade i Avalon också

- i Heaven's Feel, oavsett slutet Arturia är korrumperad av Angra Mainyu och dödas av Shirou nära den sista striden. vi vet inte om hennes öde efter detta

- i Ödet / ihåligt Ataraxia hon kallas för Angra Mainyus falska Holy Grail War. eftersom Angra Mainyu försökte återskapa det tredje kriget kallas Arturia som om hon kallades av systrarna Edelfelt som använde sin trolldom för att kalla till 2 Sabrar (2 sidor av samma hjälte) Arturia kallas med förmågan att byta med sin Alter personlighet (Arturia korrumperad av Angra Mainyu)

Även om vi inte vet när det hände i Arturias egen tidslinje

  • i Ödet / labyrinten hon kallas till som Norma Goodfellows / Manaka Sajyous tjänare under underkategorin Holy Grail i Caubac Alcatrazs labyrint. hon bildar ett parti med 3 andra tjänare, Archer (Robin Hood från Öde / Extra), Caster (Medea från Ödet / stanna natten) och Assassin (Hassan-i-Sabbah från Ödet / stanna natten). på grund av ett blekande kontrakt med Norma / Manaka och användningen av hennes Nobel Phantasm under en strid försvinner Arturia men inte innan hon säger farväl till de andra 3 tjänarna och anförtrot dem att ge Norma / Manaka en mystisk kod hon hittade

Jag skulle också tillägga att Arturia's Bloodline någon gång överlevde på något sätt som i andra Type-Moon Works Lord El-Melloi II (Waver Velvet's name after the 4th Holy Grail War) möter Gray som blir hans assistent. bortsett från att hennes utseende var som det av Arturia som tar upp obehagliga minnen från det fjärde heliga gralkriget för Lord El-Melloi II Gray kan också utföra Rhongomyniad.

medan inte något speciellt i sig förmedlas Rhongomyniad genom generationerna med det mysterium som bevaras på samma sätt som Tradition Carrier-drag som hålls av Fraga-familjen (Bazett Fraga McRemitz) som överförs till en enda efterträdare från generation till generation genom en patogen i Fragas blodlinje. (på liknande sätt som det inte vet om det finns en patogen i Arturias blodlinje som Fraga).

för närvarande är allt vi vet att Gray föddes på en kyrkogård.vi vet inte från vem hon härstammar från eller om blodlinjen bunden till Rhongomyniad börjar från Arturia eller från Uther (där blodlinjen kan fortsätta med Morgan som i Nasuverse (enligt wikien) är Uthers dotter, inte hertigen av Cornwall till skillnad från andra Arthurian Legends)


Källor (alla Typ-Moon Wikia)

  • Sabre (Öde / övernattning)
  • Guinevere
  • Berserker (öde / noll)
  • Archer (Öde / Grand Order - Tristan)
  • Avalon
  • Kay
  • Caster (Öde / Grand Order - Merlin)
  • Morgan le Fay
  • Rhongomyniad
  • grå
  • Vortigern
  • Agravain
  • Fragarach
  • Röd sabel
  • Lista över mindre karaktär - Vivian
2
  • 2 När Morgan le Fay "förtrollad av sin syster" Jag tror fortfarande att hon använde alkoholens magi och fick Arturia berusad, troligen för att hon har en enorm förälskelse på sin syster
  • 2 The Garden of Avalon-romanen berättar om händelserna i Arthurian legend genom olika karaktärer. Försök också att inte citera hela bitar av wiki. Det är en tertiär källa som inte refererar till källmaterialets ursprung som den sammanfattar om karaktärens bakgrundshistoria.