Anonim

HOA Cynthia rekommenderar nya grannar - GEICO-försäkring

Jag har sökt efter ett svar på det här och det verkar inte finnas ett tillfredsställande svar på mig. En teori säger att det är ett lätt anstötligt skämt riktat mot amerikaner, ett subtilt sätt att kalla oss kukar på grund av hur det vanligtvis bara är stötande material som censureras på TV. En annan teori säger att det faktiskt är att inte förolämpa amerikaner, eftersom de inte kunde återge alla stjärnorna eller att det kanske inte visas korrekt. Jag är inte så säker på att jag är övertygad om det eftersom Excel Sagas huvudgrupp inte är amerikansk, åtminstone tror jag inte att det är det.

Varför censurerades den amerikanska flaggan i avsnitt 17 av Excel Saga? Har det förekommit andra fall där nationella flaggor censureras eller finns det någon form av reglering för att censurera flaggor som de måste följa?

Relevant klipp: https://www.youtube.com/watch?v=7x39Jp-z61M&noredirect=1 Omkring 0:39

6
  • Relaterat - dialogen kring den specifika scenen är: "Själva bilden av en slumstad! Det betyder att det måste vara Amerika!" Skildringen av Amerika är också ganska ... negativ (på stereotyp sätt) i hela avsnittet - t.ex. Sandora gör cel-lakan till någon i maffian, som försöker förmedla dem som förfalskningar.
  • När man tittar på avsnittet igen är det värt att lägga till att när den amerikanska flaggan dyker upp i Excels ögon direkt efter detta skott är flaggan mycket stiliserad (tre stjärnor, en massa tunna svarta linjer dras över en röd yta snarare än röda / vita ränder) .
  • Kanske var det humoristisk censur: Censuren är så ineffektiv att du vet exakt vad som censureras. Dessutom kan betraktaren distrahera sig ytterligare och fråga: "Varför censurera detta i första hand?"
  • Kanske censurerade de det bara av extrem försiktighet att orsaka problem. Anime tenderar att censurera eller använda liknande ljudnamn för företag och varumärken på grund av att det är problematiskt om de håller dem där inne (dvs WcDonald's). Kanske kändes det som om de lämnade det ocensurerade kan det orsaka problem med USA att andas ner i ryggen (inte att det någonsin verkligen skulle göra, men vad som helst). Ärligt talat, jag kunde bara vara helt utanför basen här, men det är min tanke.

Det var förmodligen ett skämt. Det är ungefär detsamma som när människor från Japan censurerar Mickey Mouse på sätt som du uppenbarligen kan säga att det fortfarande är Mickey Mouse, delvis är jag säker som ett skämt om Amerikas strikta upphovsrättslagar (Japan tillåter doujinshi, som så vitt jag vet aldrig blir attackerad på grund av copyright).