Anonim

MxMxM - シ ン ガ ポ ー ル ツ ア ー

I denna MAL-diskussion om avsnitt 24 av Cowboy Bebop, postar användaren merle_noir att de har varit i Merlion sett i Fayes video:

Faye måste vara singapore ... Skulle inte tro att Merlion skulle vara någon annanstans än där (i Singapore), och jag vet / har till och med varit i den första Merlion hon såg - den i videon.

Är det här en riktig, besökbar plats? Om så är fallet, vad är platsen?

0

Merlion är ofta associerad med Singapore, så extrapoleringen att Faye är singaporean är rimlig. Men den exakta platsen för Merlion i Cowboy Bebop är mindre omedelbart tydligt för en samtida tittare inte från Singapore. I ep. 24-video där det visas, det finns en strand och en merlion i slutet av en strandpromenad. (Klicka på bilderna för större storlek.)

Enligt Wikipedia finns det fem "officiella" Merlion-statyer i Singapore; det verkar rimligt att begränsa min uppmärksamhet till dessa. Den enda som kunde passa in Cowboy Bebop är den i Merlion Park som står vid mynningen av Singapore River. (De andra har inte utsikt över vattnet.) Merlion Park-statyn är också den äldsta Merlion-statyn i Singapore, och möjligen den mest kända, så det är troligt att denna staty skulle ha valts som referens.

Man kanske märker att platsen inte matchar helt. I Fayes video finns det inget till höger om strandpromenaden som Merlion är på, medan det i nuvarande bilder finns en uppsättning steg och ingen strandpromenad. Emellertid matchar positionen i Fayes video med original- Merlions position. (Referens) (Merlion Park-statyn flyttades 2002 efter att konstruktionen påverkat havsutsikten och positioneringen i förhållande till Singapore-floden. Cowboy Bebop producerades 1999, det finns ingen anledning för Fayes video att visa merionen på något annat än dess tidigare plats.)