Anonim

Vid tidskod 20:45 i avsnitt 21 av That Time I Got Reincarnated as a Slime, överväger köpmannen Mjolmire Rimurus erbjudande att åka till sin huvudstad och hjälpa till att lära folket där om handel. Han säger något som jag tycker är konstigt:

"Så vi skulle båda tjäna ... Jag menar nytta!"

Varför skulle han känna behov av att avvisa ordet "vinst"? Det verkar helt naturligt för mig. Rimurus nation kan vara ett idealiskt kommunistiskt samhälle (diskutabel punkt) men även kommunister skulle förstå att en resande köpman söker vinst. Eller är frågan något helt annat?

2
  • Jag antog bara att han inte ville låta alltför girig. Jag kan också vara att i den ursprungliga japanska dialogen hade de ord som använts haft en mer negativ konnotation, men jag har ingen aning om det är sant eller inte.
  • Vinst innebär att det handlar om pengar, och vanligtvis innebär det självisk vinst. Fördelen innebär att det är mer än bara pengar, och i det här fallet handlar det mer om bara dessa två. I den här situationen föreslår fördelar att det också handlar om förhållandet och det handlar också om hur landet gynnas, inte bara Rimaru och köpmannen.

Hela handlardelen av manga / LN ändrades för att avsluta anime vid en viss tidpunkt. Den linjen är inte ens i mangan. Det är därför det kommer att finnas två svar på denna fråga:

Endast anime: Rimuru är representanten och den högst rankade tjänstemannen i sitt land. Vanligtvis måste du välja dina ord noggrant när du gör affärer som detta exempel. Du bör söka saker som kommer att gynna ditt land och att folk bor där. Ett företag bör å andra sidan söka vinst. Att tjäna pengar är en ekonomisk typ av nytta. Men denna handlare siktar högre än bara ekonomisk vinst som leder mig till mangaspoiler.

Manga Side / Spoilers

I sitt ord vill köpmannen helt enkelt "investera i Rimiru". Som vi vet handlar landet Tempest med mycket högkvalitativa drycker och placeras geografiskt i en mycket bra handelsväg. Att känna ledaren för detta land kommer inte bara att vinna dig, men det finns många fler fördelar / fördelar med det. Så han satsar på denna idé.