Anonim

TOKYO GHOUL: Ken Kaneki Fanart1 Copic Marker & färgpenna (hastighetsritning)

Skulle det vara möjligt för Kaneki att äta själv för att förhindra svält? Eller för att hindra sig från att dö?

I mangan kan jag inte komma ihåg att Kaneki självkannibaliserade för att förhindra svält eller rädda sig själv. Men i Volym 7 Kapitel 59 av den första Tokyo Ghoul,

när Anteiku fick reda på att Kaneki hölls av Aogiri bad Yoshimura om hjälp från Shuu Tsukiyama. När Touka frågade hur han (Shuu) fortfarande levde, påpekade Shuu att han bara följde Tukas 'råd' och att efter att han gjorde det upptäckte han att han 'faktiskt smakar ganska bra'. Detta betyder att Shuu självkannibaliserade efter striden med Touka. Detta presenterar också möjligheten att en ghoul kan självkannibalisera för att läka sig själv från skador.

Så, för att svara på din fråga, då ja, det är möjligt för Kaneki, och även för andra ghouls, att självkannibalisera för att rädda sig själv från svält eller död, som framgår av Tsukiyamas fall.

Kaneki kan helt självkannibalisera. Glöm tokyo ghoul universum. även i vårt universum praktiseras självkannibalism. titta här.

Självkannibalism kan också vara en legitim överlevnadsteknik med tanke på följande antaganden:

  1. Läkning av såret använder mindre energi jämfört med vad du får genom att äta den del du skär av.
  2. Att skära av en hel lem från en fog är det bästa alternativet. Detta säkerställer ett stort förhållande mellan volym och sårytan, vilket optimerar processen.
  3. Att klippa av en del kommer också att öka din hållbarhet i framtiden och sänka mängden energi som din kropp använder för att hålla sig vid liv / behålla kroppstemperaturen.

Med tanke på att detta är mycket mer möjligt i Tokyo-ghoulen med tanke på det faktum att förlust av lemmar är tillfälligt snarare än att vara permanent som i vår värld. Det bör dock vara möjligt för Kaneki Kun att fördröja regenereringen för den delen.

4
  • "Glöm tokyo ghoul-universum." Borde inte svar på frågor begränsas till vad som är möjligt i Tokyo Ghoul-universum? Du tar upp en bra poäng, missförstår mig inte, men man säger inte bara "glöm universum" utan att lägga till betydande poäng för att stödja hans / hennes påstående. Länken du gav sa att självkannibalism utövades men den nämnde aldrig att den användes som ett sätt att behandla / läka sår, vilket var vad OP ville veta. (Fortsättning nedan)
  • Jag skulle också vilja veta hur du kom med antaganden 2 och 3 och hur du kunde räkna ut detta, så vitt jag vet diskuterades självkannibalisering aldrig i detalj i anime eller manga. Fred! :)
  • Jag sa att det är möjligt att förhindra svält genom självkannibalism även i verkligheten, så det finns mycket mindre anledning att tro att det inte är möjligt i TG-universum. Och antagandena 2/3 är grundläggande biologi. Jag drog slutsatsen från det jag lärde mig i skolan. Glöm inte Tokyos ghoul-universum betyder inte att mitt svar inte gäller det, det betyder bara att frågan kan besvaras även utan att förlita sig på det för mycket.
  • Som jag sa, ja det kan vara möjligt vid svält, men när jag sökte på nätet har jag svårt att tro att självkannibalism kan rädda någon på randen till döden. Jag kan inte hitta någon studie som stöder detta påstående (om du kan peka mig på en skulle det uppskattas). Såvida det inte finns betydande bevis för hälsofördelar med att självkannibalisera i vår värld, antar jag att detta bara är möjligt i Tokyo Ghoul-universum, givet givetvis att någon är en ghoul. Kom också ihåg att Ghouls kroppar fungerar annorlunda än människor :)