Anonim

1 milskott i monstervindförhållanden | PGW Timberwolf .338 Lapua

När Fader offrar sina fem ämnen de fem som alla har sett portalen Varför är det bra med alla efter det? Jag hade förväntat mig att de skulle vara borta, eller döda, eller något.

Kort svar: Det finns ingen kanonisk anledning till detta.

Långt svar: På engelska definieras ett offer som:

ett djur, en person eller ett föremål som erbjuds i en handling av slakt till Gud eller till en gudomlig eller övernaturlig figur

Men ett offer i Fullmetal Alchemist Brotherhood (och manga) kanon är helt enkelt en varelse som har försökt mänsklig omvandling och därmed gått igenom Sanningens port. Denna typ av "aktiverar" deras grind, så att någon med rätt kunskap och inställning (läs: Fader) kan komma åt den.

Jag tror att Fullmetall alkemist Wiki säger det bäst:

I motsats till vad namnet antyder dör de mänskliga offren inte och överlever inte utan skadliga effekter. I själva verket var offren några av de få människor som inte fick sina själar dras från sina kroppar.

Så varför kallas de för offer? Det är egentligen någon gissning. På ett sätt stämmer de överens med en annan definition av termen:

en handling att ge upp något värderat för något annat som betraktas som viktigare eller värdigare

I den bemärkelsen, de är offer; bara inte på det sätt som vi vanligtvis skulle tänka på att ett ritualistiskt offer äger rum.

Så nej, ingen speciell anledning till att de inte dör, förutom ... ja, författaren behövde dem levande.

Av samma anledning dör ingen av folket i Amestris: Van Hohenheims plan för att vända cirkeln. Även om detta inte nämns specifikt i canon, följer det logiskt.