Anonim

Lysande förklädnad - Bruce Springsteen

Jag såg båda serierna av Magi (Magisk labyrint & The Kingdom of Magic) och är ivriga att se hur serien genomförs. Jag hittade mangan och vill börja läsa den där anime slutade, men jag vet att ibland anime utelämnar saker.

Om jag börjar läsa mangan där anime slutade, kommer jag att sakna något?

Från vad jag har sett anime och manga följa nästan identisk historia för Magi. I slutet av säsong 1 gjorde de några förändringar i Ali Babas personlighet. Vissa människor hävdar att det var en skruv. Den här reddit-användaren sammanfattar det dock perfekt (Spoilers)

I slutet av den första säsongen av anime faller Alibaba i fördärv. Denna händelse händer faktiskt inte i mangan. Bortsett från det finns det inga signifikanta skillnader mellan de två medierna. Människor hävdar att den ena är bättre än den andra, men de berättar båda en nästan identisk historia. På något sätt tror vissa människor att det förstörde Alibabas karaktär, men det går fortfarande med hans personlighet. Tanken att anime brukade skildra hans fall var att han inte kunde hantera att världen var så grym att låta så många andra falla i mörkret. Detta följer med hans allmänna skildring som ses under hela serien där Alibaba bryr sig djupt om andra människor. Detta kan ses så tidigt som den första bågen där Alibaba bestämmer sig för att rädda barnet som faller i ökenhyacinten trots sitt tidigare arrangemang med Budel. Det finns många andra exempel på hur Alibaba bryr sig om andra, även om de inte är direkt kopplade till dem genom hela serien. Det enda anime-tillägget hjälpte helt enkelt till att ge en till synes stor höjdpunkt för serien som annars skulle ha varit överväldigande med tanke på att det var den sista bågen i en anime som kanske eller kanske inte har fått en uppföljare.

Källa: Reddit: Magi: Anime och Manga skillnader
Relaterade: Skillnader mellan anime- och mangaversioner av Magi: The Labyrinth of Magic